Csillámtetoválás lovaknak

A csillogás már régen meghódította a ló- és lovasfelszerelések piacát, a közelmúltban pedig a lovakat is elérte. A csillámtetoválás az új őrület.

Még 10 képünk van a csillámtetoválásról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A lovak festése számos kultúrában évszázados tradíciókra tekint vissza. Az emberek általában csaták és ünnepélyes események alkalmával emelték festéssel lovaik megjelenését. Sally Rees ezt a mára már szinte feledésbe ment hagyományt hívta életre ismét – a  21. század igényeinek megfelelően, csillámtetoválás formájában.

Sally kislánya egy kirakodóvásáron szeretett bele a csillámtetoválásba. A kreatív anyuka kezdetben csak gyerekzsúrokon készített tetoválásokat, majd felmerült benne az ötlet, hogy a lovakon is jól mutatna némi csillám.

Kiderült, hogy a lovasok körében bizony van igény a különleges dekorációra, így ötlete rövid időn divatot teremtett a szigetországban. Van, aki egy-egy kedves mintát, más pedig szponzora logóját tetováltatja lovára. 

Sally sok időt töltött a megfelelő ragasztó kifejlesztésével, ami könnyen lemosható, de sokáig a helyén tartja az alkotást. Két fajtát is kifejlesztett, az egyik egy napig, a másik két hétig is kitart, de vízzel és szappannal mindkettő könnyedén lemosható. A termék az állatorvosok szakvéleménye szerint a lovak egészségére veszélytelen.

Még 10 képünk van a csillámtetoválásról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Bár Sally maga is tetovál, a vállalkozó kedvű és kreatív lovasok maguk is belefoghatnak lovaik csillámozásába. Ehhez nincs szükség alkotói vénára, vagy Leonardo-t megszégyenítő kézügyességre, hiszen a megrendelhető csomagok a ragasztó és a csillámpor mellett dekoratív mintaíveket is tartalmaznak.

Ha Te is egy kis hétköznapi csillogásra vágysz, nem kell Angliáig menned. Az első kísérleteket megteheted az Equimins arany, ezüst, vagy rózsaszín és zöld csillámokat tartalmazó zseléivel is:

2014.11.19. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: DailyMailglamouratiuk.com

Hozzászólások