TÖKéletes nyárbúcsúztatás lovakkal

A megszokott sokszínűséggel, de mégis megújulva búcsúztatták a nyarat a töki Patkó Csárdában. A régi és új arcokkal tűzdelt bemutatók, a rengeteg ló és a jó idő tökéletes lezárása volt az augusztusnak.

13 képünk van a 2016. augusztus 28-i töki Nyárbúcsúztató Lovasnapról.
Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Kellemeset a hasznossal

A szervezők az Országos Mentőszolgálatot és a Magyar Gyermekmentő Alapítványt segítségül hívva igyekeztek az elsősegélynyújtás fontosságára felhívni kicsik és nagyok figyelmét. Az érdeklődők speciális bábúkon ki is próbálhatták frissen szerzett tudásukat.

Miután a gyereksereg kipróbálta, hogy milyen mentőautóban és mentőhelikopterben ülni, kezdetét vette a lovas program is. Kezdetként a Gyermeklovasnapok hagyományához hűen a helyi gyermekek mutatták be tudásukat, hogy ezzel kedvet csináljanak másoknak is a lovagláshoz.

Veres Linda kezei között felnőtt egy újabb csapat, akik futószáras ülésjavító gyakorlatokkal és karüsszellel bizonyították rátermettségüket. A szintén töki Koltai Polett tanítványaival mindig új produkciót mutat: Koltai Laura felnőtteket meghazudtoló magabiztossággal ült most is fríz ménje hátán és légies könnyedséggel ugratott át a virágfüzéren.

13 képünk van a 2016. augusztus 28-i töki Nyárbúcsúztató Lovasnapról.
Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Lovas bemutatók kavalkádja

Szintén a Patkó Csárda lovardájában állomásozik a Rider’s Club Egyesület. Idén kilenc fiatal lovasuk vett részt látványos díjugrató bemutatójukban.

Tászler Melinda szabadidomító gyakorlatilag már családtag a Töki Gyermeklovasnapokon. Mind a négy alkalommal más szemszögből mutatott ízelítőt munkásságából, lehetetlen őt megunni. Produkciója minden alkalommal megújul, a korábbiakhoz képest új mutatványokkal készül négylábú barátaival. Hexel és Mortival egy póni show-t adtak elő, majd kecskéivel egy mulatságos kecske-mókát.

Száz Petra és Farkas Tünde magyar népviseletben, lóháton ülve jártak lenyűgöző néptáncot: először egy hatalmas nemzetiszín lobogót tartva körbelovagolták a pályát, miközben egy kis pónifogatról gyönyörű kislányok virágszirmokat szórtak, majd ezután egy daliás huszárlegénnyel, Alsószentiványi Krisztiánnal lejtettek.

13 képünk van a 2016. augusztus 28-i töki Nyárbúcsúztató Lovasnapról.
Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Visszatért a fellépők közé a westernlovas Hrabovszky-Horváth Sára is, akinek most már fél éves kisfia is a pálya szélén drukkolt. Saci és lova, Slide olyan összhangban mozgott együtt, mintha nem is lett volna közös munkájukban bő egy éves kihagyás. Az ő kapcsolatuk igen jó példája a ló és lovas közötti barátságnak.

A lovas programból természetesen nem maradhatott ki a házigazda, a Töki Huszártársaság előadása sem. Először Pénzes Gábor és fia, Levente, illetve a hozzájuk csatlakozó Gallai Beáta egy barokk blokk keretein belül a spanyol lovasiskola látványos elemeit mutatták be, majd ezt követte Besenyő Gábor, Besenyő Álmos és Timár Tamás előadásában a Cobourg-huszárok dinamikus fegyveres harcászati bemutatója.

Otthon érezte itt magát huszár, csikós és lovasíjász

A homokban fekvő lován elheveredő, a kalapját a szemébe húzva pihenő, vagy a lovát szőrén megülő, ló hátán álló csikós a magyar puszta egyik jelképe, ezért nem telhet el lovasnap az ő jelenlétük nélkül. A Nyárbúcsúztató Gyermeklovasnapon három csikós, Sraj Gábor, Végi Gábor és Czégény Mihály csattogtatta a karikásostorát kicsik és nagyok legnagyobb örömére.

A Kassai Lovasíjász Iskola Brázik Törzsének fergeteges múltidézése, a törzsfő vezetésével megtartott, az iskolától megszokott magas színvonalú bemutató méltó záróképe lett a lovasnapnak.

13 képünk van a 2016. augusztus 28-i töki Nyárbúcsúztató Lovasnapról.
Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

2016.09.05. Írás és fotó: Takács Eszter

Hozzászólások