Szurkoljunk együtt a magyar lovasoknak az aacheni CHIO-n!

Idén július 11. és 20. között rendezik meg Aachenben a hagyományos CHIO-t, ahol a díjugratás, díjlovaglás, military, négyesfogathajtás és lovastorna legjobbjai mérik össze tudásukat. Hazánkat két szakág négy sportolója képviseli majd a lovasok egyik legjelentősebb európai megmérettetésén.

A CHIO programja pénteken a lovastornával kezdődik, ahol rögtön egy magyar sportolónak, Bence Balázsnak is szurkolhatunk. Ez azért is jelentős esemény a lovastorna hazai történetében, mert 2007 óta először van ismét magyar meghívott a CHIO-ra.

Balázs az idén utolsó éves junior, de azért, hogy Aachenben a senior mezőnyben szerepelhessen, részt vett már két senior versenyen is tavasszal. Ő az augusztusban Kaposváron megrendezésre kerülő junior Európa-bajnokság nagy reménysége – addig is azonban a CHIO-n próbál szerencsét. Ezúttal egy holland lovon, Zygo-n fog versenyezni, akit eddig egy alkalommal tudott kipróbálni, így nem lesz egyszerű dolga. Futószárazója ugyanaz a Maurits de Vries lesz, aki a tavalyi junior EB-n is.

Bence Balázs az olaszországi Portogruaroban rendezett nemzetközi versenyen 2014 tavaszán

Balázsnak eddig a nemzetközi senior versenyekben két negyedik helyezést sikerült elérnie, míg két junior versenyét megnyerte. Reméljük Aladdin témájú kűrjével sikerül a közönség és a bírók szívébe férkőznie.

A 21 induló között nem lesz egyszerű dolga a magyar fiúnak, hiszen itt lesz az Európa-bajnok francia Jacques Ferrari, és az ezüstérmes német Erik Oese is.

A lovastorna mellett még fogathajtásban drukkolhatunk majd magyar versenyzőknek. Hazánkat Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József, valamint Lázár Zoltán képviseli majd Aachenben. Első versenyszámukra, a díjhajtásra csak jövő hét közepén kerül sor.

Fogathajtóink idén eddig két jelentős megmérettetésen, a Fábiánsebestyéni Lovasnapok alkalmával megrendezett nemzetközi fogathajtó versenyen és a XXII. Vecsés-Kupa Nemzetközi Fogathajtó Versenyen is kiválóan szerepeltek. Reméljük, hogy sikersorozatuk Aachenben is folytatódik.

Lázár Zoltán és fogata a XXII. Vecsés-Kupa Nemzetközi Fogathajtó Versenyen

A CHIO tehát holnap veszi kezdetét. Addig is tarts velünk egy virtuális túrára az aacheni versenykomplexum körül: 

2014.07.09. Villányi Krisztina, Magyar Dorottya, Lovasok.hu

Hozzászólások