Lovas Show 2019 – Az Arany ló legendája, díjugratás és fogathajtás az Arénában!

Aki november végén meglátogatta a Papp László Budapest Sportarénát, annak fantasztikus programokban lehetett része. A lovassport kedvelői és azok, akik egy felejthetetlen programra vágytak megtalálták számításukat, hiszen a Lovas Show idén is lélegzetelállító előadással készült az érdeklődők számára!

A három nap során a megrendezésre került díjugrató világkupa-sorozat fordulója összesen kilenc versenyszámmal várta a lovasokat és az érdeklődőket.

A vasárnapi Nagydíjon összesen négyen teljesítették a 145 centiméteres pályát hibátlanul. A leggyorsabb hibátlan lovaglás az osztrák Peter Englbrechté volt Ultimus nevű lovával, míg a magyar lovasok közül a legjobb eredményt– egy harmadik helyezést-Faluhelyi Ádám a Fábiáncsics Horses lovasa érte el, Filigra nevű lovával.

A hétvége eredményeiről itt tájékozódhattok bővebben:
CSI* Budapest Aréna 11.29.-12.01. 

Az idei Lovas Show adott otthont emellett a Fedeles Fogathajtó Világkupa tíz állomásból álló versenysorozat ötödik fordulójának, ahol olyan kiválóságok mérték össze tudásukat, mint a többszörös magyar bajnok, Dobrovitz József, a svájci Jérôme Voutaz, a 2017-es Világkupa ezüstérmese, vagy a többszörös világbajnok Ijsbrand Chardon valamint fia, Bram Chardon.

Végül izgalmas versenyben a holland Ijsbrand Chardon nyerte a vasárnapi döntőt, mögötte fia, Bram Chardon végzett, a harmadik helyet pedig Dobrovitz József szerezte meg.

A hétvége főattrakciójaként egy különleges világpremierrel készültek a rendezők: idén első alkalommal került bemutatásra egy olyan lovas show műsor, amely a honfoglalás és a keleti lovas népek legendáit állítja színpadra. Mindezt olyan kiváló lovasok tolmácsolásában, mint Kassai Lajos és a Kassai Lovasíjász iskola tagjai. A műsorban emellett felléptek a világhírű Oszét Dzsigit Show -a Vihar lovasai, valamint a Kurultáj harcosai, a Nemzeti Lovas Díszegység tagjai, továbbá Tóth Szilárd vezetésével a Győri Ördöglovasok, valamint a színészlegenda, Mécs Károly is szerepet kapott a felejthetetlen előadásban.

Ne feledd el jövő évi Lovas Show előtt felkeresni a Lovasok.hu-t a kedvezményes jegyekért!

A Lovas Show képekben:

Viczli Adrienn, Lovasok.hu szerkesztősége
2019.12.09.
Forrás: dijugratas.hu
lovasshow.hu
Képek: Szatmári Málna Anita

Hozzászólások