Salli nyeregszék a “második legjobb dolog az életben”

Consilior Kft. 2131 Göd, Szabadságharcosok u. 4/1. • Mobil: +36-30-946 0077
E-mail: wellness-trade@t-online.hu

A „Második Legjobb Dolog”

A természetben, a tiszta tavaszi levegőn, a tavasz minden illatát beszippantva, a paripával harmóniában lovagolva, talán a legjobb dolog az életben. Bár a lovaglás élményét az irodában nem tudjuk reprodukálni, de igyekszünk azt minél jobban megközelíteni, hogy elérjük a „Második Legjobb Dolgot”!

Előfordult már Önnel, hogy lovagolva minden hát- és derékfájása megszűnik, de amikor az irodában dolgozik, és hagyományos irodai széken ül, akkor minden lehetséges hát- és derékfájása előjön akár néhány perc alatt?

Van egy rossz hírünk és egy jó!

A ROSSZ: Le kellene székét cserélni egy ergonomikus, gerincbarát székre.
A JÓ: Van rá egy tudományosan (számos orvosi tanulmányban) bevizsgált és hatékonyságában, gerincvédő hatásaiban megerősített megoldásunk.

A Salli ergonomikus, gerinckímélő nyeregszék!

Mintha az irodában is a saját kedvenc lován ülne! Ugye jól hangzik? És még enni sem kér!

A Salli kutatásai szerint, az osztott Salli nyeregszéken ülve a felsőtest súlya nem a farizmokon, hanem az ülőgumókon és a lábakon van. Mivel a két részre osztott nyereg nem nyomja a genitális területet, a medencét megfelelő pozícióban lehet tartani, így az egész hát a kívánt neutrális pozícióba kerül. A törzs izmai nem fáradnak el, nem merevednek meg és nem zsibbadnak el. Ebben a helyes függőleges pozícióban a vállak hátrahúzódnak, a tüdőcsúcsok megtelnek levegővel, könnyű lélegezni, így az agy megfelelő mennyiségű oxigénhez jut és élénk marad. A nyeregszéken ülve ízületkímélő 135°-os szögben vannak a térdek, valamint ugyanilyen szöget zárnak be a combok és a felsőtest, ami csökkenti az ízületi gyulladás kialakulásának lehetőségét. A vér- és nyirokkeringés az alsó testfélben megfelelő lesz, így megelőzi a lábduzzanatok és visszerek kialakulását.

A Salli nyeregszékeknél nincs szükség háttámlára, mert a nyeregszéken ülve a gerinc ugyanabban a pozícióban van, mint mikor áll a felhasználó.

A Salli osztott nyeregszékek kiküszöbölik a klasszikus nyereg nyomáspontjait a herékre és a prosztatára, biztosítják ezeken a területeken az optimális vér- és nyirokkeringést, ezáltal óvják a férfiak nemes szerveinek hosszú távú egészséges működését.

A két nyeregfél közötti osztás/hasíték a hölgyeknek is előnyös: a hagyományos széken ülve a medencefenék izmai folyamatosan felfelé nyomódnak, így megmerevednek és megrövidülnek. A kutató orvosok ezt tartják az időskori női inkontinencia egyik fő okának. Az osztott nyereg viszont fenntartja a medencefenék izmainak rugalmasságát.

A Salli jelenlegi csúcsmodelljei állítható osztástávolsággal készülnek. Mivel a nyeregszéken (és a nyergen is) a felhasználó az ülőgumóin ül, de nagyon nem mindegy hogy azok hová esnek.

Osztatlan nyeregnél ez lényegtelen, de az osztott nyeregszéknél fontos, hogy az ülőgumók NE közvetlenül az osztás peremére kerüljenek.

Orvosi tanulmányok bizonyítják, hogy életkortól függetlenül (gyermekektől idősekig) a Salli nyeregszéken naponta pár órát ülve, a gerinc melletti tartóizmok 4-6 hónap alatt regenerálódnak. Ezen izmok már az ember 30-as éveinek második felében el kezdenek sorvadni, és ha célzott gerinctornával (Pilates, gerincjóga, stb.), vagy rendszeres lovaglással nem dolgoznak a megerősítésükön, akár már az ember 50-es éveire eltűnhetnek. Ezek a kis tartóizmok tarják az egész felsőtestet, és ha eltűnnek, akkor addigi a feladatuk a gerincoszlopra hárul, ami nem erre lett tervezve: eredménye a porckorong kitüremkedés, majd porckorongsérv.

A felnőttek több mint 80%-a szenved gerincproblémáktól. Sajnos a trend még rosszabb: a 15 évesnél idősebb gyermekek több mint 50%-a gerincproblémás, már ebben a zsenge korban, köszönhetően a nehéz iskolatáskáknak és a laptop/tablet előtt eltöltött görnyedt óráknak.

A Salli ergonomikus nyeregszékével és asztalaival megelőzheti gyermeke gerincproblémáit és segíthet magán, és családtagjain is. Egy jó minőségű, állítható magasságú nyeregszék kombinálva egy állítható magasságú íróasztallal csodákat tehet: segítségével a legtöbb hátprobléma megelőzhető, a már kialakult rossz testtartás korrigálható és fájdalommentessé tehető!

A Salli nyeregszéken ülve a felhasználó egészségesebb testet, jobb testtartást, megnövekedett vitalitást, nagyobb produktivitást, javult munkaminőséget és munkában egészségesen eltölthető hosszú évek esélyét kapja.

A finn Salli 1990-es bemutatkozása óta a világ fontosabb célpiacait már rég meghódította, csak Magyarországon eddig több mint 1 000 felhasználó választotta!

Különösen büszkék vagyunk rá, hogy az Audi Hungária Zrt. is a Salli nyeregszéket választotta munkaszéknek a munkafolyamatok optimalizálása szolgáló, minden részletében bekamerázott motor összeszerelő gyártósorán a dolgozók munkahelyi ergonómiájának fejlesztésére, és a hatékonyság növelésére.

Csatlakozzon Ön is egészségtudatos Salli felhasználókhoz!

2024.03.12
Kép: Frisch Andrea, Lovasok.hu

 

Hozzászólások