Nyeregszemle Kupa – Karcag

Május elsején került megrendezésre a Nyeregszemle Kupasorozat újabb fordulója – ezúttal Karcagon. A Kun Hagyományok Napján először volt jelen a lóhoz állást is értékelő és népszerűsítő verseny. Az eseményt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg.

Tizedik alkalommal rendezték meg a Kun Hagyományok Napját. A neves évfordulón a Nyeregszemle Kupasorozat idei második versenyét is itt bonyolítottuk le. A 24 induló java része hagyományőrző volt, de angol és western stílusban is starthoz álltak versenyzők. A különböző stílusok egyidejű jelenléte – és egymás elfogadása – jól mutatta a kupasorozat jelentőségét, hiszen ezen a versenyen az idő másodlagos, az akadályok hibátlan teljesítése és a harmonikus lóhoz állás játssza az elsődleges szerepet.

Felnőtt kategóriában Balogh Péter kitűnő teljesítményt nyújtva – nem mellékesen szőrén ülve a lovat – szerezte meg az első helyet. Szorosan mögötte végzett Bene Sándor nagykun kapitány, a harmadik helyezett pedig Stefanek Attila lett.

Az ifjak megmérettetésében Varga Judit szerepelt a legjobban, Czina Ferenc a második, míg Balogh Benedek a harmadik helyen végzett.

A legfiatalabbak – serdülő kategória – ismét szép számmal képviseltették magukat a kupafordulón. A tíz rajthoz álló közül Csontos Zsuzsa végzett az élen. A második helyet Kovács Áron szerezte meg, aki az első helyezettel azonos hibapontszámot kapott – így itt a végrehajtás ideje döntötte el a sorrendet. A harmadik helyezett Zatykó Levente lett.

Versenyigazgató: Nádai-Nagy Péter
Vezető bíró: Újvári Tamás
Technikai bíró: Szilágyi Szilárd
 
2014.05.02. Képek: Szilágyi Zsófia

A szervezők elérhetősége és általános információkérés:

E-mail:
info@nyeregszemle.hu
Tel.: +36 20 290-3320
 
Lovasok, ti ezt hívjátok: +36 30 388-0114
(ezen a számon csak fogadni tudjuk a hívásokat,
ha nem vesszük fel, hívjátok később újra)
 

 

Hozzászólások