Bécs: a lipicai lovak fővárosa

Az elmúlt egy hónapban a lipicai kancák és csikóik voltak a bécsi várkert legnépszerűbb látványosságai. Ők azonban csak helyettesítették a jól megérdemelt nyári szabadságukat töltő méneket.

Idén tizedik alkalommal rendezték meg az osztrák fővárosban a Piber Meets Vienna programsorozatot, ahol a lipicai kancáké és csikóiké a főszerep. Ilyenkor a gyönyörű téli lovardában is különleges programokkal várják a közönséget, de a rendezvénysorozat talán legnépszerűbb attrakciója az, hogy a lipicai kancák és csikóik a délutáni órákban a várkertben legelésznek.

A piberi lipicai ménes 70 kancája és 43 csikója közül idén hat anyakanca utazott Bécsbe. A lovaknak egy tágas, 600 négyzetméteres területet kerítettek el, ahol a fák árnyékában legelhetnek.

Hamarosan a lipicai mének is visszatérnek a Bécsi Spanyol Lovasiskolába heidelbergi vakációjukról, és újdonság, hogy ők is birtokba vehetik a várkertet. A szürke mének és lovasaik naponta 7 és 10 óra között bukkanhatnak fel a parkban, ezzel is színesítve a lovak napi munkáját – és persze mosolyt csalva a turisták arcára.

A Bécsi Spanyol Lovasiskola lovai mindent megkapnak, amit a kétlábú világsztárok és élsportolók: 24 órás felügyeletet, speciális menüt, rendszeres szabadságot, igény szerint pedig aromaterápiás és oszteopátiás kezelésben is részesülhetnek. Az impozáns intézmény elhelyezkedése miatt azonban a lovak zöldterülethez való hozzáférése korlátozott. Ezzel az új lehetőséggel azonban kibővül a lovak mozgástere impozáns történelmi Bécs belvárosában.

A kilovaglás nem mindennapos kötelező program, csupán egy lehetőség, a mének napi edzésmunkájától és az időjárástól is függ, hogy a lovasok milyen gyakran bukkannak majd fel a park útjain. A turistáknak pedig a „mindent a szemnek, semmit a kéznek” alapszabállyal kell megbarátkozniuk, a lovakat ugyanis sem simogatni, sem etetni nem lehet.

Szívesen megnéznéd a Bécsi Spanyol Lovasiskola bemutatóját? Szeretnéd bejárni a lipicai mének hagyományos, mégis minden kényelemmel felszerelt istállóját? Látogass el velünk a Bécsi Spanyol Lovasiskolába!

Program:

 • 5:30 – Indulás Budapestről busszal. Az út során Borsó Dorottya (az Epona Spanyol Lovasiskola vezető lovastanára) és Dr. Gőblyös István tartanak előadást.
 • 9:30 – 10:00 – Érkezés Bécsbe
 • 11:00 – Előadás megtekintése a Bécsi Spanyol Lovasiskolában állójeggyel
 • 12:30 – 15:45: Szabad program
 • 16:00 – Idegenvezetés a Bécsi Spanyol Lovasiskolában
 • 17:00 – Indulás Bécsből
 • 20:30 – Érkezés Budapestre
 • Időpont: 2016. október 29. (szombat)

A csomag tartalma:

 • Utazás kényelmes buszokkal, a buszon szakmai előadással a Bécsi Spanyol Lovasiskola történelméről
 • Állójegy az első emeleten a Bécsi Spanyol Lovasiskola bemutatójára
 • Belépőjegy az idegenvezetésre a Bécsi Spanyol Lovasiskola területén
 • Csomag ára: 24.900 Ft / fő

További információ:

Maus András
+36 30 540-1658 / +36 1 376-6007
maus.andras@lovasok.hu

Regisztrálj most!

 
2016.07.27. Forrás: SRS.at

Hozzászólások