Óriási harc: Red Mile of Lions győzött a Mount Díjban az Ügetőn

Az utolsó centiméterekig küzdöttek az ügető lovak a Kincsem Parkban megrendezésre kerülő Mount Díjban, szombaton. Végül célfotóban Red Mile of Lions (Boris Kecenovic) nyert Off Road (Varga Sándor) és a végén felérő Speedy Boy (Veljko Mazsity) előtt.

Célfotó. A győztes Red Mile of Lions és hajtója, Boris Kecenovic

Összefoglaló a 2015. április 18-i versenynap futamairól

1. futam:

Hajtó változás: Nemzetesúr – Várhidi Róbert helyett Papp István hajtja. A startnál Mountain Bambi hibázott és kiesett a versenyből, Youp Lucswolle vállalta magára a vezetést, mögötte Stone Capes Judy és Vilja Brick kettesfogata ügetett. Az utolsó kanyarban Stone Capes Judy elfáradt, a helyére Magiszter jött fel. A befutóban Vilja Brick volt a legerősebb és mindenkit lehagyott, de a futam után a Versenyintézőség tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Magiszter lett a nyerő.

Befutási sorrend: Magiszter (11) – Youp Lucswolle (5) – Magic Diamand Way (9)
Győztes idő: 18,2

2. futam:

Nem indult Paladin TIM. Nekifutó hibázott a start után, így kiesett a versenyből. Kerámia vett nagyon jó startot és próbált megszökni a többiektől. Mögötte Ruby Reeves és Rimella ügettek. Az első egyenesben Pipacsos kezdte meg a zárkózást, az élen nem történt változás. A túlsó oldalon Retorzió is galoppozott, kizárták. A befutóra még Kerámia érkezett elsőként, ott azonban többen is megtámadták. Elsőként Ruby Reeves, majd Pipacsos és Rimella. Ez lett a befutási sorrend is.

Befutási sorrend: Ruby Reeves (6) – Pipacsos (12) – Rimella (5)
Győztes idő: 22,9

3. futam:

Az autóstart után Thor-com állt az élre, mögötte Támogató, Sebastian Ketti, majd Topmodell következtek. Az első egyenesben még mindig magabiztosan vezetett Thor-com, mögötte Topmodell, Támogató és Sebastian Ketti ügettek. A túlegyenesben Topmodell felment a vezető ló mellé, majd Sebastian Ketti, Támogató és Tornado Cole érkezett. A befutóban többen is megtámadták a vezető lovat, végül Támogató nyerte a futamot, második lett Sunny, harmadik pedig Tornado Cole.

Befutási sorrend: (5) Támogató – (4) Sunny – (6) Tornado Cole
Győztes idő: 21,0

4. futam

A fordulóstart után Onyx M. vette magára a vezető ló szerepét, majd Jonatán és Kérkedő követték. A favorit Prometheus csak a végén helyezkedett. Az első egyenesben Kérkedő átvette a vezetést, majd Jonatán, és Knock-down jöttek. A túloldalon Kérkedő magabiztosan vezetett, majd Jonatán és Knock-down ügettek. Még a befutóban is Kérkedő ügetett az élen, de elfáradt, és Pókerarc, majd Knock-down is megelőzték.

Befutási sorrend: Pókerarc (1) – Knock-down (6) – Kérkedő (11)
Győztes idő: 22,8

5. futam

Hajtó változás: Ostrom – Várhidi Róbert helyett Budai Attila hajtja. Az autóstart csak harmadikra volt sikeres. Rafael Bit kezdett a legjobban, őt Oldtimer Diamant és Ostrom követte. Az első egyenesben libasorban követték egymást Rafael Bit, Oldtimer Diamant, Ostrom, Ripley, majd kicsit lemaradva tőlük Marót, Celebrity Classic és Torres ügettek. A túloldalon az élen Rafael Bit és Oldtimer Diamant kettesfogata jött, mögöttük pedig Ostrom és Ripley kettesfogata következett. A befutó egyenesben Rafael Bit elfáradt, így Oldtimer Diamant került az élre, akit a cél előtt megelőzött Ripley és Celebrity Classic is.

Befutási sorrend: Ripley (4) – Celebrity Classic (6) – Oldtimer Diamant (3)
Győztes idő: 17,2

6. futam

Az autóstart után Off Road vállalta a vezetést, mögötte Rózsakert, Zavita Meerswal és Öttusázó jöttek libasorban szinte egy egész körön keresztül. A második kör első egyenesében Rocket Boy nagy előzésbe kezdett, egészen a harmadik helyig jutott. A túlsó egyenesbe érve Off Road még mindig magabiztosan vezetett, majd Zavita Meerswal és Rocket Boy követték, de támadta őket Black Coffee és Speedy Boy. A befutó egyenesben az élen Off Road, Red Mile of Lions és Speedy Boy versenyeztek egymással az első helyért, de végül a küzdelemből Red Mile of Lions került ki győztesen.

Befutási sorrend: Red Mile of Lions (6) – Off Road (4) – Speedy Boy (12)
Győztes idő:19,0

7. futam:

Zavarosra sikerült az indítás, többen is hibáztak a start körül, az első kanyarban pedig többen is kiszorultak szinte a pálya közepén versenyezve. Jegyzőnőnek az első egyenes végén sikerült átvenni a vezetést Királyhágótól, közel volt még Raffaello és No Fear is. Az utolsó kanyarban Menedzsernek volt egy jó momentuma. A befutóban még mindig Jegyzőnő vezetett, őt azonban az utolsó pillanatban elkapta No Fear, Raffaello lett a harmadik.

Befutási sorrend: No Fear (9) – Jegyzőnő (8) – Raffaello (3)
Győztes idő: 20,1

8. futam:

Trappolj! hibázott a start után és jópáran leszakadva versenyeztek. Sholty Viktor és San Francisco kettőse vezetett a befutóig, ott utóbbi bizonyult erősebbnek, de "rajta is átszaladt" a célegyenesben Timoteo. Harmadiknak Szilvás érkezett meg.

Befutási sorrend: Timoteo (4) – San Francisco (6) – Szilvás (1)
Győztes idő: 20,2

A következő versenynap április 25-én szombaton lesz az Ügetőn:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. április 25-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.04.20. Forrás: Kincsem Park

 

Hozzászólások