Megduplázódott a lovi forgalma

A nagyobb fogadási kínálatnak, valamint a több száz új fogadóirodának köszönhetően megduplázta forgalmát a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft.

„A 2013-a esztendőhöz képest a játékba küldött szelvények, valamint a fogadási forgalom jelentősen nőtt. Ez a több mint 40 százalékos emelkedés több okra vezethető vissza, melyből a két legfontosabb tényező a fogadási kínálat jelentős bővülése, valamint a fogadóirodák számának növekedése” – mondta Haál Gábor a Világgazdaságnak. Az állami cég ügyvezetője hozzátette: jelenleg hetente hozzávetőlegesen 40 ezer darab tikettet értékesít a társaság. Ez körülbelül duplája az elmúlt év hasonló időszakának.

A bázist továbbra is Budapest és Pest megye adja, hiszen ebben a régióban vannak hagyományai a lóversenyfogadásnak. A fogadóhálózat bővülésével azonban más régiók számára is elérhetővé vált a szerencsejáték ezen típusa. Ennek köszönhetően már Kelet-Magyarországon és a Dél-Alföldön is érződik az érdeklődés a játék iránt. A lóversenyfutamokat internetes közvetítésen napi 5-6 ezer ember követi, míg az élő televíziós adásokat 5-10 ezer ember. A kiemelt versenynapokat azonban 50-60 ezer ember látta. „A fogadási forgalom emelkedése csökkenti  a veszteségeket, de a veszteségek teljes felszámolása egy hosszabb folyamat eredménye lehet, mely középtávon válhat valóra” – fogalmazott Haál Gábor.

Hatalmas bevételek azért sem keletkezhetnek, mert az alaptét 200 forint. A hatályos törvény szerint a lóversenyfogadás nyereményalapjának legalább 68 százalékát kell nyeremény formájában kifizetni. Már közel 300 fogadóhely működik az országban, már minden megyeszékhelyen lehet fogadni a futamokra. Budapesten már legalább 49 bukmékeriroda található, de számos kisváros mellett már néhány falu is szerepel az ország lovis térképén. Leginkább sörözők, lottózók és nemzeti dohányboltok alkotják a hálózatot. Növelhette a fogadások számát, hogy február végétől már a francia lóversenyekre is lehet tippelni, az egyik sporttelevízió pedig élőben közvetíti a versenyeket.

A cég nemrég a Kincsem Park lóversenypályára vásárolt 16 beállós galopp startgépet. A közbeszerzést az ausztráliai Steriline Racing PTY LTD. nyerte 119,5 ezer dolláros (mintegy 28 millió forint) ajánlattal. Jó választásnak tűnik az ausztrál cég, ugyanis a kategóriában világelsőnek számít, több mint negyven országba exportál, az általa gyártott startgépekből indulnak a lovak Ázsia, a Közel-Kelet, Amerika és Európa számos lóverseny-pályáján.

2014.09.30. Forrás: VG.hu, Fotók: Bigstock

Hozzászólások