Óvások és célfotók az utolsó galopp napon

Az év utolsó galopp versenynapja nem hagyta unatkozni az eső ellenére kilátogató lelkes szurkolókat. Rajt-cél, favorit, és meglepetés győzelmek, valamint célfotók és óvások is tarkították a Kincsem Park évzáró repertoárját. A szezon leghosszabb versenye, a Totalizatőr Hendikep a maga 3200 méterével szintén lázban tartotta a nézőket.

Paizs Gábor és Freddie Mercury favorit győzelmet aratott a Vigasz Díjban. Jetset Jones, nyergében ifj. Kozma Istvánnal lett a második, Just Mambo és lovasa, Zdenko Smida a harmadik. 

Danestar, Bauyrzhan Murzabayev zsokéjával start-cél győzelemmel nyerte a szezon leghosszabb versenyét, a Totalizatőr Hendikepet. Eltham és lovasa, Ján Havlík, illetve Amigo Star és Róbert Sara osztoztak a helyezéseken.

Az év utolsó galopp versenyében Abu Dhabi és zsokéja, Bauyrzhan Murzabayev szerezte meg a győzelmet Bistry és Bihari Alexandra, valamint a Sasheverő és Fézer Róbert párosok elől.

Összefoglaló a 2015. november 22-i galopp futamokról:

1. futam – Szezonvégi Hendikep I. rész:

Szokásához híven Mafumo elment vezetni. Mögé A Little Music zárkózott fel, közel volt még hozzá Springolina, Kőrisfa és Susanne is. A kanyarhoz közeledve Mafumo növelte előnyét és maga mögött hagyta a mezőnyt. A befutóban többen is utolérték, de megverni nem tudták. Agglegény indult el a célegyenesben és felszaladt másodiknak, a végig a frontban versenyző Kőrisfa pedig harmadik lett.

Befutási sorrend: Mafumo (5) – Agglegény (7) – Kőrisfa (2)

2. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Sky Diver nehezen állt be a gépbe, és még a startja is gyengén sikerült. Felsenfest volt a leggyorsabb az indítás után, mögötte Pep Pöhler, Celtic Dream, a zárkózó Napkelte, Taj Mahal és Laurentius volt az élmezőny sorrendje. A kanyarra érve Felsenfest mögött Napkelte beérte Pep Pöhlert, a mezőny végéről pedig megjelent Noblesse Uni. Pep Pöhler támadta meg elsőként Felsenfestet, de még nagyobb lendülettel érkezett Noblesse Uni. Az utolsó métereken úgy tűnt, hogy Noblesse Uni könnyű nyerője lesz a futamnak, de nagyon szorongatta tréningtársa, Laurentius. Kettejük között a célfotó döntött Noblesse Uni javára, Felsenfest a dobogó legalsó fokára csúszott vissza.

Befutási sorrend: Noblesse Uni (12) – Laurentius (2) – Felsenfest (9)

Noblesse Uni és Laurentius csatája az utolsó métereken.

3. futam – Styrian Díj:

Erdély indult nehezebben a startgépből. Az élen Spider Girl, My Luck és Manolla hármasa fej-fej mellett galoppozott, mögöttük Linácska is jól tartotta magát. A kanyarban Erdély és Saint Goubert kezdte meg a zárkózást, miközben az élen Manolla helyére Magic de Paris ment fel. A befutóra fordulva My Luck elfáradt, kívülről viszont feltűnt Saint Goubert. Spider Girl gyorsított és lerázta magáról Magic de Paris-t, Saint Goubert azonban nála is gyorsabb volt és megnyerte a futamot. A célegyenesben meginduló Nocle Pata érkezett a harmadik helyre.  

Befutási sorrend: Saint Goubert (2) – Spider Girl (6) – Nocle Pata (1)

4. futam – Szezonvégi Hendikep II. rész:

Romel és Bandavezér vették a legjobb startot, mögöttük ott volt Lara, Luck Stone és Dzsin. Utóbbi az átjáró után elkezdett visszacsúszni, míg Luck Stone egyre feljebb zárkózott, aki a befutóra érve felgaloppozott Romel mellé, majd nagyon könnyen megelőzte és szép stílusban, magabiztosan nyerte a futamot. Principessa ért fel másodiknak, a harmadik helyről pedig célfotó döntött Romel és Bandavezér között, előbbi javára.

Lovas Nóra, a 7-es számú Romel zsokéja óvást emelt a 13-as számú Principessa lovasa, Róbert Sara ellen keresztezés címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Luck Stone (6) – Romel (7) – Romel (7)
Lejelentették: (3) – Minna és (5) – Tíria
Lovasváltozás: (10) Dzsin – Jozef Parigál

Luck Stone nagyon magabiztosan nyerte meg a futamot.

5. futam – Totalizatőr Hendikep: 

Danestar vállalta magára a vezetést, mögötte Eltham és Tim Twister galoppozott, a mezőnyt a Vimar-Dvorníky istálló két lova zárta. Az utolsó kanyarban gyorsult a tempó, a sorrend akkor sem változott. Danestar, Eltham, Tim Twister, Amigo Star és Lilfast alkották az élmezőnyt, Diplomata kezdte meg a zárkózást. Danestar végig vezetve nyerte a futamot, Eltham és Amigo Star szerezték meg a helyezéseket. 

Eltham lovasa, Ján Havlík óvást emelt Danestar lovasa, Bauyrzhan Murzabayev ellen, a Vesrenyintézőség azonban azt elutasította.

Befutási sorrend: Danestar (5) – Eltham (2) – Amigo Star (1)

6. futam – Miss Joice Hendikep: 

Aptitude, Babérrózsa és Bon-Bon hármasa kezdett a legjobban és fej-fej mellett galoppoztak az élen. Mögöttük Zoro Dark, Strong Flame és Shakespeare sorrendben jöttek a lovak, a mezőny végén Coffee Gold és Olatist voltak. Utóbbi a kanyarra érve megjelent az élvonalban, ugyanúgy mint Perfect Girl és Szombatesti Lány. A befutó elején még öten is harcban voltak a győzelemért. Ott volt Aptitude, Babérrózsa, Szombatesti Lány, Perfect Girl és Olatist, de nagy lendülettel érkezett Laguna és Zoro Dark is. Olatist volt a leggyorsabb és megnyerte a futamot, Laguna galoppozott fel a második helyre, Zoro Dark a harmadik.

Befutási sorrend: Olatist (1) – Laguna (7) – Zoro Dark (13)

7. futam – Szunyogh István Emlékverseny Hendikep: 

Maximum Joy ugrott ki elsőként a gépből, Parsec és Teno galoppoztak mögötte, de Love Story, Wanduke és Mákszem is jól tartották magukat. Maximum Joy a befutóban elkülönült a többiektől és végig vezetve nyerte a futamot. Viva Lea indult el a befutóban és felszaladt másodiknak, Parsec a harmadik.

Befutási sorrend: Maximum Joy (10) – Viva Lea (9) – Parsec (7)

8. futam – Dollár Maker Hendikep:

Pannonstar DL és Narancsfavirág kezdtek a legjobban, majd Golden Sun is gyorsított. Pannonstar DL és Golden Sun viaskodott ezután a vezető pozícióért, mögöttük néhány hosszal Narancsfavirág galoppozott, őt újabb néhány hosszal követték az üldözők. Az átjárót elhagyva Narancsfavirág teljesen elfáradt és visszaesett a mezőny végére, Napos jelent meg a vezető két ló mögött és Tropical Maroon színei is feltűntek a frontban. A befutóra fordulva úgy tűnt, hogy az élen galoppozó Golden Sun-t könnyedén előzi meg Napos, azonban nem így történt. Tropical Maroon támadta meg a tízéves mént, azonban nem tudta megelőzni, Golden Sun nyerte a futamot. Tropical Maroon mögött Galagonya lett a harmadik, majd Napos és Koperta következtek. 

Befutási sorrend: Golden Sun (11) – Tropical Maroon (1) – Galagonya (4)
Lovasváltozás: (10) Zárkózott – Ingrid Janácková Koplíková

9. futam – Vigasz Díj:

Notos, Dresda és Mondóka vettek nagyon jó startot. Az ügető átjáróhoz érve Dresda gyorsított és az első helyen galoppozott, mögötte fej-fej mellett Mondóka és Notos, majd Genesis és Dabiango következtek. A kanyarban Just Mambo zárkózott feljebb, a befutóban pedig megjelent a falon a favorit Freddie Mercury. Freddie Mercury-t Jetset Jones és Just Mambo támadták, ennek ellenére magabiztosan nyerte a futamot, Jetset Jones lett a második, Just Mambo a harmadik.

Befutási sorrend: Freddie Mercury (3) – Jetset Jones (6) – Just Mambo (11)

10. futam – Viszontlátásra Hendikep:

Boróka a start után megvált lovasától. Sasheverő ment el vezetni, mögötte Bistry, Niké, Abu Dhabi, Luzzer és Mátrix alkották az élmezőnyt. Sasheverő vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, ahol több támadás is érkezett ellene. Abu Dhabi és Bistry kettőse vette át a vezetést a távoszlopon belül és legutóbbi győzelmére rá tudott duplázni Abu Dhabi. Sasheverő megőrizte a harmadik helyet, majd Glenda és Mátrix következtek.

Befutási sorrend: Abu Dhabi (11) – Bistry (13) – Sasheverő (7) 
Lovasváltozás: (12) Niké – Róbert Sara
A 3-as számú Szememfénye a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult.

Ez volt idén az utolsó galopp versenynap a Kincsem Parkban. Köszönjük, hogy nyomon követted velünk a hazai lóversenyek izgalmait.

2015.11.24.
Forrás: Kincsempark.hu – Sándor Éva
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások