Őszi lovastúra-ajánLÓ

Kellemesen melenget a nap, a természet pedig legszebb színeit vonultatja fel – az ősz az egyik legideálisabb időszak a lovastúrázáshoz. Rád férne egy kis pihenés? Vagy már évek óta szeretnél eljutni egy több napos lovastúrára? Segítünk választani! Mutatunk közelieket, távoliakat, embert próbálóakat, túrákat hatalmas hidegvérűeken és apró izlandi lovakon.

Őszi marha behajtás Ópusztaszeren

Vegyél részt az Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes őszi marha behajtásán. Ősszel, amikor elkezdenek sárgulni a levelek, Ópusztaszeren a Cseppentő család 80-90 magyar szürke fajtájú fiatal bikát, tehenet és üszőt terel át a nyári legelőről a téli etetőhelyre.

Ráadásul a „honfoglalás lovát”, a legendás akhal tekét lovagolva élheted át ezt a felejthetetlen élményt. Ez az a lófajta, amelyikkel történelmünk összefonódik, és híres különleges kényelméről. Nem csak a lovak, de a nyergek is különlegesek: magyar stílusú nyergek, korszerűsítve a mai lovaglástechnikai igényekhez és lovakhoz.

Szürke marha gulya őszi behajtása lóháton Ópusztaszeren

Őszi vadászlovaglás a Homokhátságon

Platános Kúria a Homokhátságon, igazi dél-alföldi, pusztai környezetben található. Hosszan elnyúló legelők, vizenyős rétek váltakoznak itt kisebb-nagyobb erdőligetekkel. Itt még nem feszülnek kerítések mindenütt, így sok tíz kilométert megtehetsz a pusztán anélkül, hogy akadály kerülne az utadba.

Vegyél részt a régi korok nemesi sportjában, vagy szurkolj a lovasoknak fogatról, és élvezd a Homokhátság szépségeit október 21. és 23. között a Platános Kúria őszi vadászlovaglásán!

Őszi vadászlovaglás a Homokhátságon

A magyar hidegvérű otthona

A magyar hidegvérű fajta békés természetű, könnyen kezelhető ló, kezdő lovasok megbízható társa, de termeténél és erejénél fogva akár 90-100 kilogrammos lovassal is könnyedén mozog. Azok a vendégek, akik nem lóháton kívánnak részt venni a túrákon, hintókon élvezhetik a zselici táj varázslatos lankáit, az erdők és a mezők szépségét.

A bőszénfai Szarvasfarm Lovarda lovastúráin találkozhatsz gímszarvasokkal, dámvadakkal, esetleg muflonokkal és vaddisznókkal és bejárhatod a Somogy Megyei Erdőgazdaság túraútvonalait is.

Tovább a bőszénfai Szarvasfarm Lovarda lovastúráihoz >>

Balatoni pihenés egy kicsit másképp

Szívesen töltenél néhány pihentető napot a Balaton mellett, de ezúttal lovaglással? Irány az Equital Lovasudvar és barangold be lóháton a Balaton-felvidék és a Keszthelyi hegység vidékét.

Az Equital Magyarország egyik legszebb és legváltozatosabb vidékén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területén, 22 hektáros zöldterület közepén fekszik. Túráik során lóháton járhatod be a Nemzeti Parkot.

Tovább az Equital Lovasudvar lovastúráihoz >>

Öt patkó a tereplovaglás szerelmeseinek

Bakony nyugati lankáin, Döbröntén az ötpatkós Hasik Lovasudvar várja a tereplovaglás megszállottjait. Vadregényes erdőségek – napsütötte tisztásokkal, gyönyörű környezet, jól felszerelt lovasudvar, tapasztalt és vendégszerető oktatók és nem utolsósorban megbízható lovak várnak itt.

Tovább a Hasik Lovasudvar lovastúráihoz >>

Töltben a Madarasi Hargitán

Fedezd fel Ivót és környékét egy igazán különleges lófajta, az izlandi hátán és próbáld ki különlegesen kényelmes jármódjaikat. Ha gyakorlott lovas vagy, kipróbálhatod igazi embert próbáló lovastúrájukat is, és négy nap alatt bebarangolhatod az udvarhelyi medence mesés tájait.

Tovább a Ivói Izlandi Lovarda lovastúráihoz >>

Európa legfalusiasabb vidékén lóháton

Az Equus Silvania Lovas Farm és Vendégház Újsinka faluban található, mely az erdélyi Kárpátok lábánál fekszik, mintegy 50 km-re Brassótól. A túráik során Európa legfalusiasabb területeit láthatod és több tízezer szabadon, hagyományosan tartott birkával, rendkívüli flórával és faunával. Itt nem ritkaság a barna medve, a farkas, a hiúz, láthatsz békászó sast, vagy búbos bankát is.

Tovább a Equus Silvania Lovas Farm és Vendégház lovastúráihoz >>

Lovastúra a múltba

Hipparion Lovas Vándorközpont lovastúrái során megismerkedhetsz Székelyföld csodálatos világával, az itt élő emberek életmódjával és kultúrájával. Olyan helyekre juthatsz el, ahová ember csak lóháton vagy gyalog léphet be. Bepillanthatsz egy olyan világba és életformába, ami a huszonegyedik századi embernek már elképzelhetetlennek tűnik.

Tovább a Hipparion Lovas Vándorközpont lovastúráihoz >>

 

2016.09.22.

Hozzászólások