Zwegat diadala a galopp Kállai Pál Emlékversenyén

A Nyeretlen kétévesek versenyéből Magic de Paris köszönt el nyertesként, a Kőbányai Díjat Love Story nyerte meg hat hossznyi előnnyel. Az ötödik futam egy kis elsősegély ellátással indult, a galopp nap főfutamát pedig a sárga Zwegat nyerte meg, három hosszas előnnyel.

Zwegat könnyen, 3 hosszas előnnyel nyerte meg a Kállai Pál Emlékversenyt.

Zwegat (Zdenko Smida) magabiztosan nyerte a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjat. A favorit Silent Blessing (Jaroslav Línek) végzett a második helyen, míg a harmadik díj Sara Taylor-é (Milos Milojevic) lett.

Összefoglaló a 2015. október 11-i galopp futamokról:

1. futam – Nyeretlenek versenye I. rész:

Chickawa ugrott ki a legjobban a gépből, tőle azonban átvette a vezetést Fedezék, az átjáróhoz érve pedig már Squaw City volt elöl. Squaw City mögött Fedezék és Chickawa galoppoztak, majd Agglegény, Pesti Angyal és Nissa következtek. A befutóban Squaw City mögé felment Chickawa, de meg sem tudta közelíteni Squaw City-t. Nőies könnyedséggel nyerte Bakos Szilvia a nap első futamát Squaw City nyergében. A harmadik helyre a befutóban meginduló Sharpshooter Storm szaladt fel Agglegényt verve.

Befutási sorrend: Squaw City (8) – Chickawa (4) – Sharpshooter Storm (3)
Lovasváltozás: (5) Garland – Benkő Ádám

2. futam – Nyeretlen kétévesek versenye: 

My Luck és Dark Demon jöttek el legjobban a géptől, de mindenki együtt galoppozott. Rajtuk kívül Mea Culpa és Magic de Paris alkották még a frontot. Idő közben utóbbi vette át a vezetést és első versenyét rögtön győzelemmel zárta. Vegas Hope jött fel a mezőny végéről másodiknak, a végig a frontban helyezkedő My Luck elé.

Befutási sorrend: Magic de Paris (6) – Vegas Hope (9) – My Luck (3)

A futam Magic de Paris első győzelmét hozta.

3. futam – Nyeretlenek verseye II. rész:

Útitárs és Sinabung kettőse ment el vezetni a start után, őket Graceland és Baltic History követte. Az ügető átjárónál Sinabung egyedül maradt az élen, mögötte Baltic History, Bellissima és Graceland galoppoztak, a befutóban pedig Misi Manó is megjelent. Sinabung magabiztosan nyerte a futamot Misi Manó és Baltic History előtt. Sinabung már régóta készült bebizonyítani, hogy a nagynevű apa méltó utódja. Végül 1400 méteren veszítette el nyertlenségét a kanca.

Befutási sorrend: Sinabung (6) – Misi Manó (3) – Baltic History (2)

4. futam – Kőbányai Díj:

A Kőbányai Díjban a rendkívül hűséges Love Story bizonyított. A 2000 méteren mutatott, könnyű, hat hosszas győzelme Gönczi Rebeka érdeme.

Tim Twister állt élre, Coffee Gold, Laguna és a zárkózó Niketas tartották vele a lépést, Tim Twister előnye azonban folyamatosan nőtt a túlsó oldalon. Coffee Gold visszacsúszott a mezőny végére, Niketas ment fel a helyére és Sterndeuter is felért a frontba. A befutó elején feltűntek Lady Kate és Love Story színei is. Niketas vette át közben a vezetést, őt Love Story támadta. Nem sokkal a cél előtt Niketas megvált lovasától. Love Story nyerte a futamot, Lady Kate érkezett a második helyre, a befutóig vezető Tim Twister lett a harmadik.

Befutási sorrend: Love Story (3) – Lady Kate (8) – Tim Twister (6)
Lejelentették: (1) Danestar

Love Story hat hossznyi előnnyel nyerte a futamot. 

5. futam – Gizella Major Hendikep:

Gönczi Rebeka a verseny előtt eltörte az orrát, mert lova (Álomhercegnő) többször lefejelte őt. A startnál vérző orral megjelenő lovast megvizsálta a mentőorvos és ellátta. Az indító kérdésére, hogy tudja-e vállalni a versenyt, a fiatal hölgy határozott igennel válaszolt, és már rá sem hederített az egészségi állapota miatt aggódókra.

Zdenko Smida hozta a kötelezőt a 2200 méteres Gizella Major Hendikepben Mirákulum nyergében. Honfitársa, Jaroslav Línek Tropical Maroonnal, és Paizs Gábor Pergőtűzzel értek mögötte célba.

Nagy volt a pozícióharc a start után, végül Pergőtűz és Napos kettőse galoppozott az élen, majd a túlsó oldalra érve utóbbi gyorsított. Mögötte Pergőtűz, Mirákulum, Álomhercegnő és Aula sorrendben jöttek a lovak, a mezőny végén Tropical Maroon galoppozott. Aula zárkózott egyre feljebb és megérkezett a harmadik helyre az ügető átjáróhoz érve.

Napos vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, azonban elment mellette elsőként a favorit Mirákulum, aki végül meg is nyerte a futamot, majd hátulról jött Tropical Maroon és megszerezte a második helyet, Pergőtűz lett a harmadik, leszorítva Napost a dobogóról.

Befutási sorrend: Mirákulum (7) – Tropical Maroon (4) – Pergőtűz (2)

A favorit Mirákulum nyerte meg a futamot.

6. futam – Gencsy Tibor Emlékverseny-Visegrádi díj:

Jaroslav Línekkel nem lehet sokat teketóriázni: nem volt még Budapesten olyan versenynap, amikor nem nyert volna. Boetie’s Dream hátán galoppozott át a szlovák fiú elsőként a célvonalon a mérföldes Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díjban. A virtuóz Smida Gyöngyös Szépén, a remek Parsec Stanislav Georgievvel értek célba.

Cassiopeia, Bóbita és Genesis hármasa kezdett a legjobban és Gyöngyös Szépe is csatlakozott hozzájuk az átjáróhoz érve. Szépen együtt fordult a mezőny a befutóra, többen is csatáztak a győzelemért. Ott volt Parsec, Cassiopeia, Gyöngyös Szépe és Boetie’s Dream. Gyöngyös Szépe és Boetie’s Dream csatáztak a győzelemhért, utóbbi volt az erősebb végül, Parsec lett a harmadik.

Befutási sorrend: Boetie’s Dream (7) – Gyöngyös Szépe (6) – Parsec (3)
Lejelentették: (2) Olatist

7. futam – Németh Ferenc Emlékkupa VI. Futama:

Mafumo és Three Robins voltak a leggyorsabbak a startot követően, mögöttük Minna, Lara és Hírhozó alkották még a frontot. Mafumo és Three Robins csatáztak a győzelemért a befutóban, amit utóbbi szerzett meg, Lara érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Three Robins (5) – Mafumo (2) – Lara (6)
Lejelentették: (8) – Dioniz

Three Robins a befutó.

8. futam – Kállai Pál Emlékverseny-Budapesti díj: 

A nap főfutamában Toyana ment el vezetni, mellette a falon Silent Blessing galoppozott és Sara Taylor volt közel hozzájuk, míg Zwegat és Röptűz kettőse néhány hosszas hátrányban volt. A kanyarra érve Silent Blessing vette át a vezetést, mögötte Toyana, Sara Taylor és a zárkózó Zwegat volt a sorrend. A távoszlopnál Zwegat felsétált Silent Blessing mellé, majd nagyon könnyen hagyta le és 3 hosszal megnyerte a futamot. Silent Blessing mögött Sara Taylor lett a harmadik.

Befutási sorrend: Zwegat (3) – Silent Blessing (2) – Sara Taylor (4)

9. futam – Maglódi Hendikep:

Wood-Wirodancing és Arctic Lady kezdtek a legjobban, mögöttük Rénium, Ludmilla, Galagonya és Ifjú Vince galoppoztak a frontban. Az ügető átjáróhoz érve Rénium felment a vezető kettős mellé, Wood-Wirodancing pedig elfáradt és elkezdett visszafelé menni. A befutóra Arctic Lady érkezett elsőként, őt támadta Rénium, mögöttük próbált elindulni Galagonya, Duracell és Gitáros F. Arctic Lady és Rénium hatalmasat csatáztak a győzelemért, Rénium végül az utolsó pillanatban elkapta Arctic Lady-t, Duracell jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Rénium (6) – Arctic Lady (4) – Duracell (7)
Lejelentették: (11) Zárkózott és (12) Szendergés

10. futam – Októberi Agárverseny:

Cody és Euphoria indultak a legjobban, de jött a favorit Booksy, aki átvette a vezetést és nagyon könnyű sikert aratott. Másodiknak az újonc Nana szaladt fel, míg a harmadik helyről célfotó döntött Cody és Euphoria között, akik a leírt sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: Booksy (5) – Nana (6) – Cody (1)
Lejelentették: (4) Dopping Amy

Az agárversenyben is favorit győzelem született.

A következő galopp versenynap október 18-án vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. október 18-án vasárnap 12:00 órai kezdettel: Kétévesek Kritériuma
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.10.12.
Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Alagi Zsokéiskola – Kovács Botond
Fotók: Dr. Kovács Gábor

 

Hozzászólások