Reiningben Olaszország a bajnok

Az olasz és a német reining lovasok párharcáról szólt az Aachenben zajló Európa-bajnokság. A bajnoki címet egyéniben és csapatban is az olasz lovasok szerezték meg, a németeknek be kellett érniük a dobogó második fokával.

Csapatarannyal kezdtek az olaszok

A reining csapatversenyben a Giovanni Masi de Vargas – Dance Little Spook, Francesco Martinotti – Rambo Bo Sun, Edoardo Bernardelli – AT Andrewood és Pierluigi Fabbri – Broadway Jaba párosokkal felálló olasz csapat szerezte meg a győzelmet 658 ponttal.

A német csapat (Grischa Ludwig, Volker Schmitt, Elias Ernst és Stephan Rohde) mindössze két ponttal csúszott le a dobogó második fokára. 644 ponttal a holland csapat lett a harmadik. A hollandok először szereztek reiningben érmet a FEI Európa-bajnokságon. Csapatukat a korábbi díjlovas sztár, Anky van Grunsven is erősítette.

A negyedik helyen az angol, míg az ötödik helyen a francia csapat végzett.
Az olasz és a német csapat lovasai mind bejutottak ez egyéni döntőbe.

Olasz Európa-bajnokot avattak

A döntőben Európa 20 legjobb reining lovasa mérte össze tudását. Az Európa-bajnoki címet az olasz Giovanni Masi de Vargas szerezte meg Dance Little Spook nyergében 222 ponttal. A második helyen Grischa Ludwig végzett (Shine My Gun) 221 ponttal, bronzérmes az Elias Ernst – USS N Dun It páros 219 pontos eredménnyel.

Felvételek az M4 Sport archívumából:

2015.08.19. Forrás: Aachen2015
Fotó: Aachen2015
Frissítve: 2022.09.15.

Hozzászólások