Krabat kenterbe verte a galopp mezőnyt

Opium Bullet és Gárdakapitány visszalépésével négy ló vágott neki a vasárnapi galopp főfutamának a Bérczy Károly Emlékversenynek, mely így is izgalmakat hozott. Krabat és zsokéja Stanislav Georgiev szinte erőfeszítés nélkül zsebelhette be a publikum üdvrivalgását.

Krabat már a célvonal elérése előtt megkapta a dicséretet Stanislav Georgiev zsokétól

Összefoglaló a 2015. augusztus 16-i galopp versenynap futamairól:

1. futam – Tízek Társasága Hendikep:

Wood-Wirodancing borzasztóan rosszul kezdett, de a kanyarra érve utolérte a mezőnyt, mely Tűzvész vezetésével fordult a túlsó oldalra. Tűzvész mögött Agglegény, Diadalünnep, Kökény, Tropical Maroon és a zárkózó Wood-Wirodancing volt a sorrend, a mezőny végére Eisfee esett vissza. Az utolsó 1000 méteren Tűzvész és Agglegény csatáztak az első helyen, mögéjük felért Wodd-Wirodancing, a befutóban azonban elfáradt. Az élen változás történt, az utolsó 200 méteren Eisfee Stanislav Georgiev nyergében átvette a vezetést és folyamatosan távolodott a többiektől. Második helyre felért a favorit Tropical Maroon, harmadik helyre célfotót kértek a folyamatosan csatázó Tűzvész és Agglegény között.

Befutási sorrend: Eisfee (4) – Tropical Maroon (3) – Tűzvész (2)

Eisfee a mezőny legvégéről tört az élre és magabiztos győzelmet aratott Stanislav Georgiev-vel

2. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye: 

A tízlovas csikófutamban a Szerbiából érkező kétéves Kizil Sou könnyen utasította maga mögé a mezőnyt. A rutinos kétéves rögtön az élre állt, mögötte Geronimo, Cash Rain és Renin versengtek. Az átjáróhoz érve Kizil Sou előnye 4-5 hosszas volt a többiekkel szemben, akik Cash Rain vezetésével követték. Közel volt még Navigáló, Geronimo, Renin, Nocle Pata és Tüzes, a sor végén messze lemaradva Optimus galoppozott. A befutóban Kizil Sou és Navigáló küzdelmére lehetett számítani, de végül kettejük közé Renin érkezett meg a második helyre. Kizil Sou győzelméhez persze Jaroslav Línek, Európa egyik legremekebb zsokéja is kellett.

Befutási sorrend: Kizil Sou (8) – Renin (5) – Navigáló (9)
Lovasváltozás: (7) Cash Rain – Ján Havlik
Baltimore (6) nem állt be a gépbe, így az indító rendelkezésére nem indult.

Kizil Sou és Jaroslav Línek 4-5 lóhossznyi rajt-cél győzelme figyelemre méltó

3. futam – Vadász és Versenylap Hendikep:

Maxima, Sasheverő, Romel és Inner Circle kezdtek a legjobban, kettészakadt a mezőny, ők négyen alkották a frontot, míg Kővirág, Azték és Tündértánc triója jócskán lemaradt a többiektől. Az utolsó 400 méteren Inner Circle felment Maxima mellé és Sasheverő is megérkezett a vezető duóhoz, Drexler Virginia nyergében. Ők hárman csatáztak nagyot a győzelemért, amit az utolsó pillanatban Sasheverő szerzett meg. Erős küzdelem után bizonyult jobbnak Maximánál, Inner Circle is csak rövid nyakhosszal lett harmadik.

Befutási sorrend: Sasheverő (2) – Maxima (4) – Inner Circle (5)
Lovasváltozás: (6) Kővirág – Bihari Alexandra

Ez aztán a befutó! Dexler Virginia és Sasheverő az utolsó pillanatban kúszott fel az első helyre

4. futam – Repülő Hendikep:

Invisible Bid, Suhanó, Speedtest, Kőrisfa és Dresda voltak elöl a start után, de Margaret Queen és Miserend kivételével mindenkinek jól sikerült az indítás. Invisible Bid mellé felment Suhanó, aki könnyedén repült át elsőként a Repülő Hendikep célvonalán. A szezon legrövidebb, és legizgalmasabb versenyeinek egyikét, csak a legjobb sprinterek abszolválhatják ilyen biztosan. A második helyért Speedtest és Dresda csatáztak nagyot, ilyen sorrendben értek célba, Invisible Bid leszorult a dobogóról.

Befutási sorrend: Suhanó (6) – Speedtest (5) – Dresda (8)

Suhanó két hosszas fölénnyel, könnyedén abszolválta a Repülő Hendikep futamot

5. futam – Őszi Kornél Emlékverseny:

Bóbita vette a legjobb startot, mögötte Alberto és Freddie Mercury alkották a frontot. Az átjáróhoz érve Bóbita 4-5 hosszra növelte előnyét, a kanyarban azonban felszaladtak mellé a többiek. Freddie Mercury jött a legkönnyebben és a befutóban átvette a vezetést. Bóbita elfáradt, Teno érkezett meg a helyére. Alberto finiselt még nagyot, az utolsó 200 méteren lehagyta Tenot és feljött másodiknak. Freddie Mercury Paizs Gábor kezében könnyen nyerte a futamot, Alberto és Teno szerezték meg a további helyezéseket.

Befutási sorrend: Freddie Mercury (2) – Alberto (7) – Teno (1)
Lejelentették:  Neukölln-t (6)

A fogadók nagy örömére a futam legesélyesebb telivére Freddie Mercury, simán nyerte az 5. futamot

6. futam – Kisfaludy Társaság Hendikep:

Cassiopeia vett gyengébb startot, az élen Ice Prinzess és Aptitude galoppozott. Jól jött még Apache Girl, Jetset Jones, Szarkaláb, Glenda és Love Story. Az átjáróhoz érve Jetset Jones feljött a második helyre, Gipsy Dream pedig hátracsúszott a mezőny végére. Ice Prinzess elsőként fordult a befutóra, Jetset Jones elfáradt, a helyére megérkezett a szépen finiselő Love Story és Cassiopeia. A két helyezett a végén rászaladt a start-cél győzelmet arató Ice Prinzess-re.

Befutási sorrend: Ice Prinzess (5) – Love Story (2) – Cassiopeia (6)

A “Jégkiráynő” nyergében gond nélkül duplázott Jaroslav Línek

7. futam – Bérczy Károly Emlékverseny:

Az osztrák vendég, Top Chill állt élre a start után, mögötte Krabat, Beau Dreamer és Maconnaise fej-fej mellett galoppoztak. A kanyar kijáratánál ment fel Top Chill mellé Krabat, a távoszlopnál pedig elengedte lovasa Stanislav Georgiev és így óriási stílusban, 9 hosszal nyerte meg a futamot, Beau Dreamer, Maconnaise és Top Chill előtt.

Befutási sorrend: Krabat (4) – Beau Dreamer (1) – Maconnaise (5)
Lejelentés: Gárdakapitány (3) és Opium Bullet (2)
Lovasváltozás: (6) Top Chill – Ján Havlik

9 hosszal a mezőny előtt, Krabat megérdemelten nyerte a Bérczy Károly Emlékversenyt

8. futam – Pesti Napló Díja:

Ionian Libretta kezdett a legjobban, mögötte Klaerchen, Kolibri, Miniatűr, Milky Way, Bon-Bon és Boetie’s Dream volt a sorrend. A befutóra is Ionian Libretta hozta a lovakat, azonban elment mellette Klaerchen és megérkezett a hátulról zárkózó Boetie’s Dream is. A nagy veterán Jan Havlik és Boetie’s Dream erős küzdelemben tudta csal legyőzni a Gajdos Zsolt mester idomította Klaerchent és Gönczi Rebekát. A Kolibri – Paizs Gábor párosnak meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

Befutási sorrend: Boetie’s Dream (4) – Klaerchen (5) – Kolibri (1)
Lejelentés: Muhyaz (6) és Sinabung (9)
Lovasváltozás: (4) Boetie’s Dream – Ján Havlik

Boetie’s Dream nagyot csatázott  a finisben Klaerchen-nel

A következő galopp futamokat augusztus 21-én pénteken és augusztus 23-án vasárnap láthatod a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 21-én pénteken 18:00 órai kezdettel Lóverseny az éjszakában, majd 2015. augusztus 23-án vasárnap 14:00 órai kezdettel Szent István Díj
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.08.19. Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Alagi Zsokéiskola – Kovács Botond
Fotók: Dr. Kovács Gábor

 

Hozzászólások