Extreme Cowboy Race, extrém környezetben

A magyarországi Extreme Cowboy Race egy igen különleges helyre szervezte az idei versenyét. A szervezők szeretik a nem szokványos dolgokat, azonban a helyszín sok fejtörést okozott. Egy már biztos: 38 futam lesz július 12-én Etyeken, a Korda Filmpark és Filmstúdióban egy igen technikás és szokatlan pályán.

  • Időpont: 2014. július 12., szombat
  • Helyszín: Etyek, Korda Filmpark

A versenyzők között vannak szlovák EXCA versenyzők és természetesen a magyarok is rajthoz állnak.

Egy igen impozáns ám bonyolult környezetben az EXCA szabályrendszere mentén mérik össze tudásukat a lovasok. Ilyen talán soha többé nem lesz, de most van és aki nem jön el az talán sosem látja saját szemmel, hogy egy ilyen környezetben mit mutatnak a lovasok.

A verseny hivatalos két EXCA bírája Istenes Csilla és Christopf Bartels lesz. Mindketten tapasztalt bírók és az ő megítélésük nagyon fontos a korrektség és az EXCA üzenetének mezsgyéjén.

A program:

  • 09:30-kor indul az első futam, az együttes pályabejárást követően. A szünetben lesz lehetőség vásárolgatni és etyeki borokat is kóstolni. 
     
  • 18:00: tervezett eredményhirdetés

Aki nem járt még EXCA versenyen annak csak annyit kell tudnia, hogy ez az egyetlen lovasverseny ahol a lóhozállást (a lovas lovával való összhangját és bánásmódját – horsemanship) is pontozzák a bírók, mindazok mellett, hogy a versenyzők lóval nem léphetnek a pályára a kezdés előtt, így mindig érdekes látni annak is aki nem szakmabeli, hogy ki az aki szépen, helyesen és látványosan tudja megoldani a kreativitást nem nélkülöző feladatokat a lovával együttműködve.

Ez egy valóban technikás pálya lesz. Itt nem a sietségé lesz a főszerep. Egyrészt a helyszín sem alkalmas önfeledt vágtázásokra, viszont lehetőség nyílik a kreatív megoldásokra. A versenyzőknek csak az akadályok sorrendje van meghatározva, az, hogy milyen úton jutnak el az ő döntéseiken múlik. A bíróknak értékelni kell a kreativitás és díjazni a szép megoldásokat, de mindenekelőtt a helyes lovaglást és lóhozállást. 

Várunk mindenkit szeretettel, a Korda Filmparkban, Etyek mellett szombaton 2014.07.12-én.

További információk:

Megközelíthetőség:

2014.07.09. Török Gergely, Excahu.com

Hozzászólások