A megemlékezésé és az Eb-kvalifikációé volt a főszerep a westernlovas ob második fordulójában

A hétvégén Kiskunfélegyházán rendezték meg a westernlovas országos bajnokság második fordulóját, amelyen többféle versenyszámban és kategóriában több mint 75 versenyző mérte össze tudását.

A szervezők tájékoztatása szerint a hétvége programjában megemlékeztek egy pénzdíjas emlékkupa keretében Bámer Imréről is, akinek nagy szerepe volt a western lovaglás meghonosításában.

Az ob második fordulója egyben kvalifikációs verseny volt az Európa-bajnokságra, hiszen ranglista-pontokat szerezhettek a versenyzők.

Az országos bajnokság és a sportág királyszáma a cutting, amely során a lovasnak meghatározott idő alatt egy borjút kell leválasztania a csordáról és azt a továbbiakban távol tartani attól. A versenyzőnek két és fél perc áll rendelkezésére, hogy megmutassa, lova mennyire stílusosan tudja végrehajtani ezeket a feladatokat. Ebben a számban, akárcsak a nyitófordulóban egy hónnappal ezelőtt Vizi Zoltán diadalmaskodott, egyetlen ponttal megelőzve Szalontai Zoltánt.

A négy versenyhétvégéből álló országos bajnokság szeptemberben folytatódik, a helyszín akkor is a kiskunfélegyházi Fekete Lovastanya lesz.

Forrás: MTI


Kép: Canva
2023.06.26.

Hozzászólások