Világhírű trénerek tartanak ingyenes bemutatókat Világjátékokon

Világhírű trénerek tartanak ingyenes bemutatókat a 2010-es Világjátékokon

2010.09.29 – A verseny megtekintése aligha az egyetlen lovas szórakoztatási lehetőség a 2010-es Világjátékokon. Láttál már lovat western nyeregben kantár és lovas nélkül megugrani egy sor akadályt? Láthatod ezt a 2010-es Játékokon. És a legfontosabb: megtanulhatod, hogy a trénerek hogyan csinálják.

Világhírű trénerek és profi lovasok tartanak ingyenesen látogatható oktató előadásokat a nézők számára a Kentucky Lovasparkban a Játékok teljes ideje alatt.

„Szerintem nagyon jó, hogy vannak ezek a bemutatók” – mondta Dawn Barnes, egy néző a texasi Dallasból. „Különösen plusz díj nélkül.”

Szerdán John Lyons neves tréner tartott előadást a Lovas Faluban, mely a Park állandó múzeuma mellett található. Lyons megmutatta a nézőknek, hogy hogyan képezzék a lovukat a félelmetes dolgok ellen. Azt mondta, hogy nem lehet arra képezni a lovat, hogy ne féljen, de lehet kontrollálni a félelmét.

Lyons félelmetes helyzeteket mutatott be a lovával, Charlie-val, ponyvákat, pattogós labdákat és hangos zajokat használva, hogy hozzászoktassa ahhoz, hogy hogyan kell reagálni. Így, ha a lovas Charlie hátán van, félelme már nem befolyásolja. „Szeretnénk látni, hogy a bőre megugrik” – mondta Lyons. „De a lábai ne mozduljanak.”

A nézők számára az előadás több volt, mint egy óra. Lyons humorérzéke megnevettette a közönséget, és az ügyessége miatt sok „ooooh és ahhh” hallatszott.

„Minden csodálatos volt, amit láttam” – mondta Cass Crandall, egy látogató Alaszkából. „Nagyon szórakoztató és érdekes volt a bemutató. Már korábban is használtam John Lyons módszerét, de ez volt az első alkalom, hogy élőben láthattam.”

Nem csupán lovas trénerek tartanak előadásokat a Világjátékokon, hanem tenyésztő szervezetek is. A John Deere Reining Arénában a nézők a reining profijaitól tanulhatnak.

Szerdán a reining bajnok Craig Johnson oktatási bemutatót tartott egy teljes lelátónyi nézőnek. Elmondta, hogy a reining egy sport, de használható minden szakág edzéséhez.

Akár van lova valakinek vagy nincs, ezek a bemutatók nagyon érdekesek és szórakoztatóak. A bemutatók interaktívak, így akár lehet jelentkezni és feltenni egy kérdést.

„Egy lovas ember nagyon sokat tanulhat itt,” – mondta Barnes – „de a nem lovasok számára is nagyon tanulságos. Az előadók sokat magyarázzák a dolgokat úgy, hogy mindenki számára érthető legyen.”

A bemutatók körülbelül délelőtt 10 órakor kezdődnek, és délután 6-ig tartanak a Lovas Faluban és a John Deere Reining Arénában.

 

Frissítve: 2023.07.04.
Fotók: Canva

Hozzászólások