Oki Doki, a díjugrató legenda eltávozott

A díjugrató legenda, Oki Doki eltávozott

Oki Doki tulajdonosa tegnap jelentette be hőn szeretett lovának halálát.

A világ egyik legjobb ugrólova, Oki Doki tegnap éjjel egy ínműtét után fellépő komplikáció során pusztult el. A 14 éves holland melegvérű pej herélt, aki legnagyobb sikereit a holland Albert Zoer-ral érte el, akkor sérült meg, amikor új tulajdonosával, Jose Larocca-val versenyzett Cannes-ban az idei év júniusában.

A ló az összevetés egyik ugrása után rosszul fogott talajt.

Az eredményesen befejeződött műtét utáni lábadozási időszakra egy általános gyógyszeres kezelést írtak ki számára, tegnap éjjel mégis nehézségek mutatkoztak. Azon nyomban állatorvosi megfigyelés alá került, beszállították a berni klinikára, ám a lehető legjobb állatorvosi gondoskodás ellenére Oki Doki egy szeptikus sokk következtében tragikusan eltávozott.

Oki Doki a díjugrató sport kiválósága volt és rengeteg rajongóra lelt szerte a világon, köztük legfőképpen tulajdonosával és volt tulajdonosával/lovasával, akik a ló tulajdonlásának megváltozása után is együtt dolgoztak.

Oki Doki-t februárban vásárolta meg Larocca, a brit származású argentin lovas, 2 millió amerikai dollárért, hogy részt vehessen a Lovas Világjátékokon legjobb lova, Royal Power lesérülése után. Larocca a Világjátékokon így most Con Air nevű lovára számíthat.

Bardóczky Eszter
Lovasok.hu
Forrás: www.hunterjumpernews.com
www.horsetalk.co.nz
Frissítve: 2023.03.29.
Fotó: Canva

 

Hozzászólások