Varga Zoltán jubilált a galoppon

A rutinos zsoké ezredik győzelmét aratta

 

Ünnepi hétvégével és számos kiemelt futammal várta közönségét a budapesti lóversenypálya, azaz a Kincsem Park. Szombaton, a galoppon a Magyar Kancadíj jelentette a legfőbb látnivalót.

A 2400 méteres versenyben nyolc kanca vett részt. A fogadóknál Completta (Kerekes Károly) és az Erzsébet Királyné Díjban győztes Seperate Opinion (Bakos Gábor) képviselte a legjobb esélyt.

A futamot végül előbbi nyerte három hosszal megelőzve Seperate Opinon-t. Harmadikként a szlovák színeket képviselő High Rainbow (Zdenko Smida) érkezett meg.

A hároméves telivér tenyésztője a Kerekes ménes, melyet Kerekes Gábor, a zsoké Károly édesapja vezet. A hivatalos információk alapján már az is tudvalevő, hogy a sárga kanca legközelebb egy hónap múlva, a Magyar Háromévesek Nagydíjában áll starthoz.

Izgalmas futamnak ígérkezett az első osztályú Nyári Hendikep is. Itt hatan vágtak neki az 1600 méteres versenytávnak. A győzelmet Sun Eruption (Jaroslav Línek) szerezte meg Szlovákiának. A sötétpej mén rövid időn belül már második sikerét aratta hazánkban.  Meglepetése Zylan (Deczki András) lett a második. A Telivér Farm II. istálló lova elsősorban sprinttávokon szokott jeleskedni, így szép teljesítmény a most szerzett ezüstérem.

A nap egyik leglátványosabb küzdelmét láthattuk az Ászári Díjban. Kilenc rövidtávú vágtázó lépett pályára az 1100 méterre kiírt megmérettetésben, közülük négyen külföldi tréningből álltak starthoz. A futamot végül Klimscha Albert idomítottja, az angol tenyésztésű Bargain Lady nyerte Timár Zsuzsával a nyergében. Mögötte, mindössze egy nyakhosszal lemaradva Dr Guru (Jaroslav Línek) ért célba, a harmadik hely pedig Dancing Hussy(Laura Pike) lett.

Az utolsó előtti futamban Varga Zoltán zsoké pályafutása ezredik (!) hazai győzelmét aratta. A kitűnő lovasnak Tuareg volt partnere. Varga összesítésben második az örökranglistán a legendás Kállai Pál mögött.

Kedves Zoltán, a Lovasok.hu nevében fogadd őszinte gratulációnkat! Engedd meg, hogy ezzel a számodra (és számunkra is), oly sok emléket hordozó videóval kedveskedjünk Neked a jubileum alkalmából!

(A videón a kétszeres “Év Lova”, Steady As A Rock versenyeiből láthatunk válogatást. A sárga mén Varga Zoltánnal 14 magyarországi versenyéből 13-at megnyert.)

2012.08.06. Alpári Gergő, Lovasok.hu
Frissítve: 2023.03.22.
Fotó: Canva

Hozzászólások