Új-zélandi győzelem Hollandiában

Új-zélandi győzelem Hollandiában

 

Befejeződött a hollandiai Boekeloban október első hétvégéjén megrendezett CCI3*-os lovastusa verseny, ami egyben Nemzetek Díja és Holland Bajnokság is volt. A rangos versenyen a magyar színeket Egyed László képviselte My Winnel.

A boekeloi CCI3*-ot 39,80 hibaponttal az új-zélandi Lizzie Brown nyerte, a 13 éves sárga heréltet, Henton Attorney Generalt lovagolva. A páros 77,73%-os díjlovaglás után a második helyen állt, akadályhiba nélküli, minimális késéssel befejezett (2,4 hp) tereppályával feljött az első helyre, amit díjugratásban, az utolsó akadály verése után is megtartott, így győzött a 104 fős mezőnyben.

Második helyezett a bonn-rodderbergi világkupa forduló nyertese, az atlantai, a pekingi és a londoni olimpia résztvevője, Peter Thomsen (GER) és Horseware’s Barny, 44,2 hibaponttal, harmadik a kétszeres egyéni olimpiai bajnok Mark Todd (NZL), Leonidas II-t lovagolva 44,8 hibaponttal.

A verseny magyar indulója Egyed László és My Win, a díjlovaglást követően 55,07%-kal a 101. helyen állt. A szombati terepversenyen a 18-as vizes kombinációig hibátlanul haladt a páros, ahol a vízbeugró utáni esés miatt sajnos kizárásra kerültek.

A Nemzetek Díját Németország nyerte, második Nagy-Britannia, harmadik Írország.

A Holland Bajnokságot Alice Naber-Lozeman nyerte Peter Parker-rel, ezüstérmes Merel Blom Sagnol-t lovagolva, bronzérmes Nynke Sminia és Moosroodnoot.

 

2013.10.16.
Forrás: Eventing.hu
Frissítve: 2023.04.12.
Fotók: Pixabay

Hozzászólások