Técsy Attila győzelmével zárult a versenynap

A szombati nap 100 centiméteres magasságon indult három versenyszámmal. A nyitott kategória 31 indulót számláló mezőnyében Tóth Martin és Jamie (TM Lovasok SE) szerezte meg az elsőséget, a kezdő lovasok között a timpexes Daru Jázmin Dóra és Bálfiú 8,2 stílusponttal húzta be az első helyet, és az ötéves lovak mezőnyében is ez a pontszám hozta meg a győzelmet, ezúttal a Gulyás Dominik – Ameko Vitalij (E.M VIGO) párosnak.

110 centiméteren az ifjúsági kategória stílusversenyében 8,3 ponttal győzött Móricz Anna és N-Kannan’s Cento (GSH TEAM Lovas Klub SE), míg Tapasztó Hanna Míra és Quilanca (EX Q 5 SW Z) teljesítményét 8,2, a Moravszki Domonkos – Corno D’oro párosét kereken nyolc pontra értékelték a bírák.

A hatéves lovaknál dupla sikert ünnepelhetett Faluhelyi Ádám és a Fabiancsics Horses SE. A pej Acteon 8,50 ponttal az első, a fekete Diasandro Blue 8,40 ponttal a második helyet szerezte meg. Harmadik Hajdú Kitti és Melena VDL.

A nyitott versenyszámban Molnár Mercédesz és E-Roy (Molnár János SE) hozták a leggyorsabb hibátlant, mögöttük a Kerekes Kármen – Cogito J Kiss és Szabó Larissza – Agropoint Collegano párosok szerezték meg a dobogós helyeket.

Molnár Mercédesz és E-Roy ugyanezen a magasságon az amatőr versenyszámban is győzelmet aratott, bár Turóczi Laura és Leona szorosan a nyomukban volt, századmásodpercek döntöttek az eredményről. Harmadik a Prosper Lovasklub színeiben versenyző Kiss Bianka és Timpex Jazzy.

Szoros versenyt hozott a 120 centiméteres versenyszám, ahol az első két helyezett egy másodpercen belül ért célba hibátlan lovaglást követően. Első lett Búza Krisztián Marshmallow M nyergében (Cseszterlint LKE), második Márki Zoltán és Dijon Van De Vijf Bunders. Hugyecz Mariann és Merlin Van’t Heike harmadikként zárt.

A mezőny leggyorsabb hibátlanját azonban ezúttal is egy fiatal lovastól, Károly Mandula Kingától és Katerina PSZ nevű kancájától (ELIT Lovas Klub SE) láthatta a közönség. Második Hack Eliza Szonja és Pamela Von Wichenstein, harmadik Litkei Nóra és Neverland.

125 centiméteres magasságon a nyitott kategória legjobbja Bohák-Debreczeni Éva volt Cortezzel, maga mögé utasítva a Búza Krisztián – Erlina és Németh Viktória – Whisper D párosokat.

A fiatal lovasok legjobbja Hermann Zsófia és LNS Cassiana (Técsy SE) volt, majd Hegyi Panna – Caroberto, és Károly Mandula Kinga – Corno S’tannan a további sorrend.

21 lovas nevezett a 135 centiméteres versenyszámra. Técsy Attila a pej Numinóval ezúttal megszerezte az első helyet.

Füzér Gábor és King Cornet PGO is javított pénteki teljesítményén, ezúttal a második helyen zárt a páros.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2022.11.29.

Hozzászólások