Távlovas Közép-Európa-kupa Bábolnán

Kitűnő időt lovagolt Kökény Pál

 

Az elmúlt hétvégén Akasztón rendezték meg a regionális távlovas- és távhajtóbajnokság első fordulóját. A versenyen Kökény Pál a Gr. Wenckheim Dénes Távlovagló és Távhajtó Egyesület, egyben a békéscsabai Bábolnai Arab Lovasfarm lovasa Shagya Szárcsa nevű lovával a 40 km-es távon 1:41:12 órás idővel az első helyen végzett. Ezzel a győzelemmel a 9. Musztáng-kupát is megnyerte.

2007.05.23.
Forrás: Békés Megyei Hirlap

Távlovas Közép-Európa-kupa Bábolnán

 

Bábolnán rendezték a távlovas Közép- Európa-kupa első fordulóját. Kilenc országból több mint 100 lovas vágott neki a 160, 120 és 80 kilométeres távoknak.

A versenyen Győrből egy lovas vett részt. Fekete Patrícia Aladdin nevű arab lovával a 120 km-es távon indult. Ló és lovasa 6 óra 42 perces lovaglási idő után egy osztrák és egy szlovák lovast maga mögé utasítva megnyerte a versenyszámot. Ezzel a teljesítménnyel kivívta a szereplési jogot a jövő évi spanyolországi junior Európa-bajnokságon.

Üllőn rendezték a lovastusa országos bajnokság első fordulóját. A megyéből ketten indultak. A nyitott ifi kategóriában Gergely Eszter (Richi nevű lován) ötödik, CNC* ifi kategóriában Fekete Patrícia (Gránit) második helyezést ért el.

 

2007.05.19.
Forrás: Kisalföld.hu
Frissítve: 2023.03.23.
Fotó: Canva

Hozzászólások