Bábolna Derby

VII. Bábolna Derby,
Közép Európai Távlovagló Bajnokság

7. alkalommal került megrendezésre Bábolnán Magyarország egyetlen FEI versenye. Köszönhetően a már tapasztalt bábolnai team-nek és az elkötelezett Bányai családnak, a verseny ismét jól sikerült. A versenyen részt vevő nemzetek: Magyarország, Csehország, Németország, Bulgária, Szlovákia, Románia, Lengyelország, Finnország. Összesen 130 ló indult.

Rekord számú nevező érkezett olyan országokból is, ahonnan eddig még nem vettek részt lovasok a versenyen. A konkrét eredményeket mindenki megtekintheti a www.babolnamenes.hu honlapon. A cseh csapat – akiknek a versenyzői rendkívül jól szerepeltek – nagyszerű fényképeket töltöttek fel a www.vytrvalost.com honlapra, ahol még a nyelvet nem ismerők is megtalálják a képek megtekintéséhez vezető linket.

Bábolna röviden:

Remek idő.
Kitűnő pálya.
Szívesen látott vendégek, versenyzők.
Kedves, udvarias bírók, orvosok, stewardok.
Sok ismerős arc a közeli országokból.

És…: A királyi táv aranyérme ismét itthon maradt!!!!

Reméljük, a Junior Világbajnokság alacsony kiesési rátája és az idei verseny 160 km-en indulóinak 100%-os teljesítési aránya egyre több lovasnak bizonyítja be, hogy ide kell jönni minősülni! A hétvége után elmondhatjuk, hogy ha a lovak egészségesek maradnak, teljes csapattal lesz lehetőségünk Magyarországot képviselni mind az idei Junior EB-n, mint pedig a jövő évi Felnőtt EB-n.

Kép: Canva
Frissítve: 2023.06.02.

Hozzászólások