Styx repítette Aprót az élre

Styx repítette Aprót az élre

 

Apró-örömmel zárult a IV. Fenstherm-kupa díjugrató és fogathajtó országos versenye a hevesi lovasudvarban.

A házigazda klub edzője és versenyzője, a 39 éves Apró József azok után fogadhatta díjugratásban a gratulációkat, hogy a C/2-es kategóriában kétszeri összevetés után diadalmaskodott. Fenstherm Styx nevű lova nyergében meggyőző teljesítményt nyújtott a Heves Lovas Baráti Kör tagja, majd örömmel vette át a Heves Város Nagydíjáért kiírt versenyszám végén a Csáki Zsigmond polgármester által átnyújtott elismerést.

Aprónak Fenstherm Catabatic és Vernando hátán már nem ment ennyire, előbbivel a 10., utóbbi nyergében a 11. helyen végzett. Majláth Csabának két érem jutott, igaz, a Gyöngyösi Lovas Klub versenyzője azokat már az Ugró Derby második (Stefani névre hallgató patásával) és harmadik (Rézi) helyéért kapta. A hevesiek közül az ifjúsági válogatott Körtvélyessy Péter Fenstherm Coralt megülve az 5., Fenstherm Kán-Kán hátán pedig a 6. helyet szerezte meg. Aprónak ebben a kategóriában csupán a 12. helyezést sikerült megcsípni.

A Nagy István (Fenstherm Kft.), a hevesi önkormányzat és a Hevesi Idegenforgalmi Egyesület jóvoltából több mint egymillió forintos összdíjazású rendezvényen a fogathajtók is versenyzési lehetőséghez jutottak. A kettes fogatok 12 fős mezőnyében a nagykátai Velkei János hódította el az elsőséget. A tarnaszentmiklósi Juhász Miklós és Juhász Péter fékproblémák miatt feladni kényszerült a versenyt, számukra az jelentett csekély vigaszt, hogy az Agriatrans 2001 Kft. színeiben a négyeseknél nekik tapsolhatott a közönség. A több mint ezer főt számláló nézősereg lelkesen ki is fejezte tetszését a hajtók és a díjugratók teljesítményéért, és azon látványosságok okán is, melyek szórakoztató programként szintén a kétnapos rendezvény részét képezték.

A dobogósok

Heves Város Nagydíja, C/2, kétszeri összevetés, 110/130 cm-es akadályok:
  1. Apró József (Heves Lovas Baráti Kör, Fenstherm Styx nevű lovával)
  2. Makai Zsolt (M és Társa Szabadidő és SE, Rió n. l.)
  3. S. Papp Jenő (Szolnoki Lovas Klub, Merdan)
Fenstherm Ugró Derby C/4, 125/150 cm-es akadályok:
  1. Sándor Ferenc (Vámospércsi Jóbarát LSE, Grand n. l.)
  2. Majláth Csaba (Gyöngyösi Lovas Klub, Stefani n. l.)
  3. Majláth Csaba (Rézi n. l.)
Póker ugratás, C/2, 110/130 cm-es akadályok:
  1. S. Papp Jenő (Szolnoki Lovas Klub, Merdan)
Kettesfogat-hajtás:
  1. Velkei János (Nagykáta)

Lovasünnep volt ez a javából

Jó időben, népes közönség előtt, úgy érzem, hogy mindenki találhatott a maga számára kedvező programot a kétnapos esemény során. Lovasünnepet szerettünk volna összehozni, és a visszajelzések alapján azt mondhatom, hogy ez sikerült is. Örülünk annak, ha sokan jól érezték magunkat nálunk, várjuk őket vissza jövőre, és előtte persze téli fedeles versenyeinkre is – vonta meg a rendezvény mérlegét Kakuk József versenyigazgató, a Heves Lovas Baráti Kör vezetője.

 

2007.08.01. Bódi Csaba
Forrás: Heves Megyei Hírlap
Frissítve: 2023.03.16.
Fotók: Pixabay

Hozzászólások