Speedy Trader végig vezetve nyerte az Ügető főfutamát

A Csínom Palkó Hendikepen nagy lendületet vett Suttogó, míg a Sárkozi Mária Emlékversenyt a remek startot vett Mariska nyerte meg. A Nyeretlenek Versenyén Serafina Ketti felzárkózott hátulról és még a cél előtt megelőzött mindenkit. Az ügető nap főfutamát rajt-cél győzelemmel a favorit, Speedy Trader nyerte.

Speedy Trader nyerte az Ügető főfutamát .

Speedy Trader (Tomaz Osterc) start-célban nyerte a Vanessza Díjat, Jogging (Varga Sándor) második helye sem forgott veszélyben. A harmadik helyért alakult ki küzdelem Ördög Hegedűse (Nagy Ferenc II.) és Orinoco (Lakatos Árpád) között, végül a leírt sorrendben értek célba.

Összefoglaló a 2015. augusztus 30-i ügető futamokról:

1. futam – Csínom Palkó Hendikep:

Jódlis hibázott a startnál, istállótársa Rózsakert pedig elment vezetni. Mögötte Nacho Nico, Racing Athlete, Primusz és Imperiál volt a sorrend. A túlsó oldalon Racing Athlete felment Rózsakert mellé, Nacho Nico pedig hibázott. Suttogó is megkezdte a zárkózást. Az utolsó 600 méternél Imperiál indított támadást és felment Rózsakert mellé a fáradó Racing Athlete-t előzve. A befutóban Suttogó érkezett a legnagyobb lendülettel és megnyerte a futamot, Imperiál és Primusz lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Suttogó (8) – Imperiál (9) – Primusz (4)
Győztes idő: 18,5

2. futam – Sárközi Mária Emlékverseny:

Pannus-Com ment el vezetni, mögötte Onesis Goal és a remek startot vett Mariska ügettek. A vezető ló folyamatosan növelte előnyét, ami a túlsó oldalon 40 méteres is volt. Onesis Goal-t Mariska előzte és Nekifutó volt még közel. A célegyenesre érve Pannus-Com elfáradt, Mariska vette át a vezetést és könnyen meg is nyerte a futamot. Pannus-Com-ot végül Onesis Goal is megelőzte.

Befutási sorrend: Mariska (11) – Onesis Goal (5) – Panus-Com (3)
Lejelentették: (10) – Noix
Győztes idő: 20,7

A célegyenesben Mariska vette át a vezetést és könnyen meg is nyerte a futamot.

3. futam – Nyeretlenek Versenye:

Tengelic galoppozott a start után, diszkvalifikálták. Surviver ment el vezetni, majd Trotter állt élre és Tini-mia is megérkezett a frontba. Az első egyenesben utóbbi át is vette a vezetést, mögötte fej-fej mellett haladt a mezőny. Ott volt Trotter és Tündér Szépe, Surviver és Riviéra Dream, valamint Tárkány. A túlsó oldalon Remember Me robbantott és felment a vezető ló mellé. A befutóegyenesben Tini-mia gyorsított és már nyerőnek tűnt, mikor hátulról nagy lendülettel érkezett Serafina Ketti és átszaladt rajta még a cél előtt, Trotter lett a harmadik.

Befutási sorrend: Serafina Ketti (11) – Tini-mia (5) – Trotter (4)
Győztes idő: 22,4

4. futam – Complex Díj: 

Titán Ville kezdett ismét galoppal, diszkvalifikálták. Nagyon gyorsak voltak a hátulról fordulók és az első kanyarra érve már beérték az alaptávosokat, sőt meg is előzték őket. Sanger MS és Oldtimer Diamant kettőse ügetett az első két helyen és folyamatosan csatáztak. Ők ketten nagyon elmentek a többiektől, nem volt kérdés, hogy kik végeznek majd az első két helyen. A befutóban Sanger MS gyorsított és úgy nyert, ahogy akart. Oldtimer Diamant mögött Ostrom lett a harmadik. Jubilee Hut és Red Bull verseny közben diszkvalifikálva lett tisztátlan ügetés miatt.

Hajtóváltozás: (6) Ostrom – Vicen Pál
Befutási sorrend: Sanger MS (5) – Oldtimer Diamant (7) – Ostrom (6)
Győztes idő: 17,1

Sanger MS úgy nyert, ahogy akart.

5. futam – Euro Star Díj:

Machetta kilőtt a startnál és elment vezetni. Mögötte Saxicola Jet és Henrik Ibsen A.T. ügettek. Az első egyenesben a favorit Timoteo kezdte meg a zárkózást, a túlsó oldalon pedig felment a vezető duó, Machetta és Henrik Ibsen A.T. mellé, azonban ott csúnyán hibázott és kiesett a versenyből. Henrik Ibsen A.T. mellé Saxicola Jet ment fel időközben, ők fej-fejt érkeztek a befutóra. Ott Saxicola Jet gyorsított és megnyerte a futamot. Henrik Ibsen A.T. mögött Machetta megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Saxicola Jet (7) – Henrik Isen A.T. (3) – Machetta (2)
Győztes idő: 17,6

6. futam – Vanessza Díj:

A favorit Speedy Trader ment el vezetni a start után, mögötte Nixon és Alegria Dream fej-fej mellett ügetett, majd Orinoco, Jogging, Ördög Hegedűse, Orifiamma Jet és Rosamundi volt a további sorrend. Speedy Trader start-célban nyerte a futamot, Jogging a túlsó oldalon zárkózott fel mögé a második helyre és végül ott is végzett, szép küzdelem alakult ki a harmadik helyért Ördög Hegedűse és Orinoco között.

Befutási sorrend: Speedy Trader (4) – Jogging (5) – Ördög Hegedűse (2)
Győztes idő: 15,8

Speedy Trader star-célban nyerte a futamot.

7. futam – 2015. évi Amatőr Kupa Hendikep VIII. futama:

Kaotikusra sikerült a start, többeknek nem sikerült felmenni az autóhoz. Robin Hood galoppozott. Poéta ment el vezetni, mögötte Montgomery ügetett és Reine Fille zárkózott fel hozzájuk. Az első egyenesben Reine Fille és Poéta fel-fejt ügetett az élen, jól jött még Montgomery és Rubino TIM, a túlsó oldalon pedig Old Shatterhand kezdte meg a zárkózást. Az élen ügetők közül Reine Fille elugrotta magát, Poéta mellett pedig Oscar Wilde ment el az utolsó 100 méteren, Old Shatterhand szerezte meg a harmadik díjat.

Befutási sorrend: Oscar Wilde (6) – Poéta (2) – Old Shatterhand (12)
Győztes idő: 19,3

8. futam – 2015. évi Segédhajtó Kupa Hendikep IV. futama:

No Fear hamar élre állt a start után, mögötte Rabatt és Miki Manó alkották a frontot és Carpe Diem érkezett meg melléjük. Carpe Diem felment No Fear mellé, mögéjük pedig Onze De Mayo zárkózott fel. Közel volt még Miki Manó, Rabatt és Olmo Jet. No Fear-t Onze De Mayo közelítette meg a befutóban, de megverni nem tudta, Olmo Jet lett a harmadik, azonban a futam után a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Rabatt ölébe hullott a harmadik hely.

Befutási sorrend: No Fear (5) – Onze De Mayo (4) – Rabatt (3)
Győztes idő: 19,8

A következő ügető futamokat szeptember 4-én pénteken és szeptember 5-én szombaton láthatod a Kincsem Parkban:

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.09.02.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások