Robbant a kassza a Kincsem Park galopp napján

A Kincsem Park galopp napja ismét izgalmas percekkel és magas összegekkel várta a lovi rajongóit. A Kozma Ferenc Emlékversenyben a nézők egy emberként szurkoltak Alfkonának, aki immáron négyszeres bajnoka ennek a számnak. A Leveldi Hendikep pedig több, mint 800 ezer forintot hozott egy szerencsés tippelőnek.

A Leveldi Hendikep győztes párosa, Zanettya és Németh Sándor is hozzájárult a forintesőhöz

Összefoglaló a 2015. augusztus 9-i galopp versenynap futamairól:

Az év kiemelt versenynapja a csikók kvalifikációjával kezdődött, melyen minden rajtoLÓ szintidőn belül ért célba.

1. futam – Leveldi Hendikep (1. rész):

Roman Flame vállalta magára a vezető ló szerepét a startot követően, mellé zárkózott fel Rénium, majd őt követte a mezőny többi tagja. Napos lemaradva galoppozott a mezőny mögött. A kanyarban Bárányfelhő is egyre hátrébb csúszott. Az utolsó 400 méteren még Roman Flame volt az élen, azonban a távoszlopnál a veterán Aula és zsokéja ifj. Kozma István vette át a vezetést és stílusos győzelemmel értek célba. Niké és Rence osztozott a további helyezéseken. A hármasbefutó több, mint 40 ezer forintot fizetett, ismét érdemes volt játszani.

Befutási sorrend: Aula (3) – Niké (7) – Rence (2)
Lovasváltozás: (8) Bárányfelhőt Varga Zoltán helyett Timár Zsuzsa lovagolta.

A tapasztalt Aula rutinosan utasította maga mögé a mezőnyt.

2. futam – Sőrnyei Hendikep:

Minna és Miserend galoppozott az első két a helyen a startot követően, Pokolfajzatnak volt néhány hosszas hátránya a többiekkel szemben és mellé csúszott vissza Sabato is. Az élen Minna és Miserend kettőséhez Kőrisfa csatlakozott, és 300 méterrel a vége előtt A Little Music is támadásba lendült. Lendülete hatalmas volt, így a vezetést is könnyedén átvette, majd két és fél hosszas győzelmet aratott Pokolfjzat és Kőrisfa felett. Ezzel az első hellyel Fézer Róbert egy lépéssel közelebb került a bajnoki cím megszerzéséhez.

Befutási sorrend: A Little Music (6) – Pokolfajzat (4) – Kőrisfa (1)

A Little Music nemcsak a hangerőt, de a sebességet is felcsavarta a Sőrnyei Hendikepben

3. futam – Nyeretlenek Versenye:

A három “Telivér Farm”-os istállóhoz tartozó lónak nem sikerült jól az indítás, összeszedtek néhány hosszas hátrányt a rajt után. Az élen Classic Girl, Babérrózsa és Útitárs triója jó tempót diktált. A befutóban a vezető Útitárs mellé felzárkózott Babérrózsa és zsokéja Fézer Róbert, akik úgy döntöttek nincs szükségük többé Útitársra, és elhagyva őt megszerezték a győzelmet. A második helyre a gyengén kezdő Rebellis futott be, így végül Útitársnak csak a dobogó harmadik foka jutott.

Befutási sorrend: Babérrózsa (5) – Rebellis (9) – Útitárs (11)
Lejelentés: (1) Almabor

Babérrózsa Útitárs nélkül érkezett meg az első helyre

4. futam – Mezőhegyesi Hendikep:

Danestar start-cél győzelmét hozta a 2200 méteres futam. A zászlós indítást követően Danestar és zsokéja Stanislav Georgiev rögtön az élre állt, mögötte Bye Track, Indy Jones, Lady Kate és Mirabolán sorrendben galoppoztak a lovak. Változás csak a befutóban történt, Lady Kate megérkezett a második helyre, így Indy Jones lett a harmadik.

Befutási sorrend: Danestar (5) – Lady Kate (2) – Indy Jones (1)
Lejelentés: (4) Coffee Gold

Danestar és Stanislav Georgiev nem hagyta, hogy bárki is a babérjaira törjön

5. futam – Leveldi Hendikep (2. rész):

Robbant a kassza a Leveldi Hendikep végén! Brahy lánya, Hóvirág és Arctic Lady hármasa kezdett a legjobban, a túlsó oldalra fordulva azonban Inner Circle vette át a vezetést. Mögötte Arctic Lady, Brahy lánya és a zárkózó Zanyetta volt a sorrend. A befutóban Zanyetta a rutinos zsoké, Németh Sándor kezében felment Inner Circle mellé, majd gyorsított és elszállt a mezőnytől. Nagyon könnyen, nyolc hosszal nyerte a futamot. Bahama jött fel mögé másodiknak, a harmadik helyre célfotóval Brahy lánya ért be. A helyes sorrendet eltaláló fogadó 836 000 forintot vághatott zsebre a futamot követően.

Befutási sorrend: Zanyetta (11) – Bahama (5) – Brahy lánya (8)
Lovasváltozás: (7) Hóvirág nyergében Varga Zoltán helyett Paizs Gábor.

Az a bizonyos nyolc lóhossz Zanettya és a mezőny között

6. futam – Huszár és Lovashagyományőrző Társaság Díja:

Mindenkinek jól sikerült az 1400 méteres verseny startja. Sara Taylor és Röppenj kettőse vállalta magára a vezetést, Marcust lovasa visszafogta a mezőny végére. Az ügető átjáróhoz érve a vezető kettős előnye öt-hat hosszra nőtt a többiekkel szemben, Jetset Jones zárkózott fel a harmadik helyre. A befutó elején Sara Taylor könnyen ment el a fáradó Röppenj mellett, de megjelentek Delinda színei is. Végül Goran Mesetovic és Sara Taylor huszáros rohamban utasította maga mögé a mezőnyt, így Delinda és Jetset Jones szerezték meg a további helyezéseket.

Befutási sorrend: Sara Taylor (5) – Delinda (2) – Jetset Jones (4)

Sara Taylor és Goran Mesetovic huszáros hajrája a befutóban

7. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Álomhercegnő és Dimenzió kettőse ment el vezetni, Kagán vett gyenge startot és több hosszal lemaradt a mezőnytől. Álomhercegnő és Dimenzió mögött Rézcsengő, Donna Prima, My Fairy, Pesti Angyal és a zárkózó Kagán volt a sorrend. A befutóhoz közeledve már úgy tűnt, hogy Dimenzió felülkerekedik Álomhercegnőn, utóbbi azonban újított és élre állt. Mögötte nagy lendülettel érkezett Rézcsengő, Winnie és Donna Prima. Winnie kedvenc lovasával, a mindig amazonként küzdő, sérüléséből éppen csak felépült Gönczi Rebekával nagyot villantott. Tombolt a közönség Winnie sikerét látva. Donna Prima hajrázott a második helyre és Rézcsengő lett a harmadik.

Befutási sorrend: Winnie (4) – Donna Prima (7) – Rézcsengő (8)

Winnie és kedvenc lovasa Gönczi Rebeka, nyerő párost alkotnak

8. futam – Kozma Ferenc Emlékverseny:

A 4.400.000 forint összdíjazású főfutamot, az év kiemelt sprintszámát nagy várakozás előzte meg, hiszen starthoz állt az acélos Alfkona. A kőkemény kanca ugyanis arra vállalkozott, hogy egy lépéssel ismét közelebb kerüljön a versenyt ötször megnyerő élő legenda, a tavaly visszavonult Városbíró rekordjához. A verseny előtt szinte tapintani lehetett a feszültséget.

A start után Frog House vállalta magára a vezető szerepet, mellette Toyana, majd Puck Fair galoppoztak, de az egész mezőny három-négy hosszon belül volt. A táv egyharmadáig vezetett Frog House, majd Toyana átvette tőle ezt a szerepet. Szépen jött Puck Fair és megérkezett Alfkona is, aki az utolsó 200 méteren már elöl volt. Minden néző egy emberként kiáltott fel örömében, amikor Alfkona háromnegyedhosszas győzelmet aratott. Stanislav Georgiev remekül lovagolt, a sprint 1200 méterének a végén gyújtotta be Alfkona rakétáit.  A mezőny legfiatalabb lova, Puck Fair jött fel másodiknak és Toyana lett a harmadik.

Befutási sorrend: Alfkona (2) – Puck Fair (5) – Toyana (3)

Alkona zsinórban negyedik alkalommal zsebelte be a Kozma Ferenc Emlékverseny trófeáját.

9. futam – Baracskai Hendikep:

A nap záró futama is tartogatott izgalmakat. Bandavezér kezdett nagyon jól, mellé felment Susanne, majd Szombatesti Lány, Mátrix, Sonrisa és Ninja volt a sorrend, egyedül Diadalünnep galoppozott lemaradva. A távoszlophoz érve még mindig Bandavezér vezetett, azonban lépésről-lépésre közeledett hozzá Sonrisa, közel volt még Susanne, Szombatesti Lány és Shakespeare is. A mérföldes távon erős küzdelem után dőlt el az elsőség sorsa. Pont a célban kapta el Bandavezért Sonrisa, és Shakespeare lett a közeli harmadik.

Befutási sorrend: Sonrisa (3) – Bandavezér (2) – Shakespeare (8)
Lovasváltozás: (8) Shakespeare nyergében Varga Zoltán helyett Deczki András

A hármas startszámot viselő Sonrisa pont a célban kapta el Bandavezért

A következő galopp versenynap augusztus 16-án vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 16-án vasárnap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.08.13. Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Alagi Zsokéiskola – Kovács Botond
Fotók: Dr. Kovács Gábor

 

Hozzászólások