Reste Premier győzött a Penészvirág Díjban

Reste Premier és hajtója Papp István az utolsó métereken elkapta Ördög Hegedűsét, aki Nagy Ferenc II. sulkyjában már a start óta vezetett, Speedy Boy és Veljko Mazsity így csak a dobogó harmadik fokára állhatott.

Reste Premier a célegyenesre fordulva robbantott és az utolsó métereken állt az élre

Összefoglaló a 2015. augusztus 15-i ügető futamokról:

1. futam – Cukrász Díj:

Machetta vállalta magára a vezető ló szerepét, mellette Tamara Boss ügetett, majd Tiko Time érkezett. Az első egyenesben Henrik Ibsen A.T. gyorsított és felzárkózott Machetta mögé, Tamara Boss mellé. Az ő párosuk mögött ügetett Svéd Barát és Tiko Time kettőse, majd érkezett Trappolj! és Topmodell. A sort a verseny közben diszkvalifikált Spar Lady zárta. A befutóban Henrik Ibsen A.T. támadta a vezető Machetta-t és meg is tudta verni, Tamara Boss jött a harmadik helyre

Befutási sorrend: Henrik Ibsen A.T. (3) – Machetta (1) – Tamara Boss (4)
Lejelentették: (2) Shark WF-t.
Győztes idő: 20,2 mp

2. futam – Danubian Díj:

Trencsén vezetett a start után, mellé felment Kérkedő, az első egyenesben pedig Suttogó gyorsított és élre állt. A túlsó oldal végén azonban Trencsén visszavette a vezetést, akit a befutóban Primusz támadott, de nem ért utol. Rafa az utolsó kanyarban elugrotta magát. Trencsén és Primusz mögé Ottey Boss jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Trencsén (1) – Primusz (3) – Ottey Boss (7)
Győztes idő: 18,1 mp

3. futam – Rivalda Hendikep:

A favorit Jegyzőnő kapta el legjobban a startot, mögötte a a vetélytárs No Fear ügetett és O’Pennina is remek startot vett. Utóbbi az első egyenesben átvette a vezetést, de a túlsó oldal végén elfáradt, Jegyzőnő könnyen ment el mellette és kimagasló favorithoz méltó teljesítménnyel nyerte a futamot. No Fear második helye sem volt meglepetés, harmadik helyre célfotót kértek Oscar Wilde és az őt támadó Nebraska között. Végül ilyen sorrendben értek célba, azonban a futam után a Versenyintézőség a hármas számú Oscar Wilde-ot pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így a szürke Nebraska lett a harmadik. Old Shatterhand már a startnál kiszállt a versenyből.

Befutási sorrend: Jegyzőnő (5) – No Fear (4) – Nebraska (6)
Győztes idő: 17,1 mp

4. futam – Anikó Star Hendikep:

Padova, Rosamundi, Rózsakert volt az első három ló sorrendje a start után. Az első egyenesben kettesével ügetett a mezőny, Padova mellett Rosamundi, majd Rózsakert és Renoir Lag, Imperiál és Andorra Gold volt a sorrend. Az egész mezőny egyben volt Nubia kivételével, aki hibázott a startnál. Andorra Gold indított először támadást, felment a vezető kettős mellé. A befutóban Imperiál és Rózsakert indultak meg nagy lendülettel és megszerezték az első két helyet, Andorra Gold lett a harmadik.

Befutási sorrend: Imperiál (10) – Rózsakert (9) – Andorra Gold (8)
Győztes idő: 17,7 mp

Imperiál Rózsakerttel megindult a befutóban és eldöntötte a végső sorrendet.

5. futam – Nyeretlenek Versenye: 

Trugon hibázott a startnál és kiesett a versenyből. Tini-mia állt az élre, mellette Timur, mögöttük Tomika, Tarita Teriipia AT, Tárkány és Trotter alkották az élmezőnyt. A túlsó oldalon Timurt diszkvalifikálták, hátulról pedig megindult Tündér Szépe, viszont az utolsó kanyarban ő is hibázott. A befutóban Tini-mia és Tarita Teriipia AT kettőse nagyon elhúzott az üldözőktől, közülük is utóbbi fölénybe került az utolsó 100 méteren és megnyerte a futamot. Trotter lett a harmadik.

Befutási sorrend: Tarita Teriipia AT (4) – Tini-mia (5) – Trotter (2)
Győztes idő: 20,0 mp

Tarita Teriipia AT többé már nem nyeretlen

6. futam – Penészvirág Díj:

A hátulról forduló lovak hamar megérkeztek a fronthoz. Merlino Grif az első kanyar bejáratához érve hibázott. A tribün előtti egyenesben három páros alakult ki, az élen Ördög Hegedűse és Orinoco, aztán Offenbach Bigi és Orifiamma Jet, majd Reste Premier és Speedy Boy sorrendben. Orlando Bloom az élmezőnyből kiszakadva ügetett, mögötte már csak az időközben diszkvalifikált Merlino Grif volt. A finisre Ördög Hegedűse hozta a lovakat, őt elsőként Speedy Boy támadta meg, majd Reste Premier is elindult és a cél előtt elkapta az addig végig vezető hétévest. Speedy Boy lett a harmadik.

Befutási sorrend: Reste Premier (8) – Ördög Hegedűse (1) – Speedy Boy (2)
Győztes idő: 17,4 mp

A végig vezető Ördög Hegedűsét az utolsó métereken előzte meg Reste Premier és Papp István

7. futam – Riporter Hendikep:

Többen is hibával kezdtek, Nudli, Senorita és Rainbow Place. Az élen Miller és Pazar Hölgy kettőse ügetett, az első egyenesre érve Pazar Hölgy beállt Miller mögé. Ők ketten eléggé megléptek a többiektől. A mezőny Omar Sharif vezetésével érkeztek. Az utolsó kanyarban már Pazar Hölgy vezetett, Miller elfáradt. Pazar Hölgy könnyű győzelmet szerzett, Omar Sharif lett a második és már úgy tűnt, hogy Ösztönző lesz a harmadik, azonban megérkezett Ruby Reeves és ő ért fel végül a dobogó harmadik fokára.

Befutási sorrend: Pazar Hölgy (5) – Omar Sharif (9) – Ruby Reeves (11)
Lejelentették: (10) Pannus-Com-t
Győztes idő: 19,9 mp

Pazar Hölgy magabiztosan nyerte a Riporter Hendikepet

8. futam – Gárdony Hendikep:

Opál lány kezdett hibával és kiesett a versenyből. Mistral állt élre, mögötte Carpe Diem ügetett és az első egyenesben fel is ment a vezető ló mellé. Jól tartotta még magát Exxon Valdez, Kentucky Girl és a favorit Onze De Mayo is megkezdte a felzárkózást. A túlsó oldalon Nyári Zápor hibázott, diszkvalifikálták. Carpe Diem és Mistral csatáztak az élen. Eközben a favorit elment mellettük és elsőként érkezett a befutóra. Könnyen győzött Onze De Mayo, Kentucky Girl érkezett a második helyre, Carpe Diem lett a harmadik.

Befutási sorrend: Onze De Mayo (2) – Kentucky Girl (5) – Carpe Diem (6)
Győztes idő: 17,9 mp

A következő ügető futamokat augusztus 21-én pénteken és augusztus 22-én szombaton láthatod a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 21-én pénteken 18:00 órai kezdettel Lóverseny az éjszakában, majd 2015. augusztus 22-én szombaton 14:00 órai kezdettel Szent István Díj
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.08.17.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások