Ostormentes ügető futamok

A második novemberi ügető napon szinte az összes futamban akadt olyan hajtó, aki ostor nélkül szállt versenybe, és még így is szép helyezéseket ért el. Talán ennek is köszönhető, hogy rengeteg izgalom várta a Kincsem Parkba látogatókat: több ló is a mezőny legvégéről robbant be az élbolyba és nyerte magabiztosan futamát.

Vamos Kemp és hajtója, Németh Viktória.

A napi főfutamot, az Illetmény Díjat Royal Flesh (Márton Lajos) nyerte. Rocket Boy (Fazekas Imre) és Jogging (Varga Sándor) lettek a helyezettek.

Összefoglaló a 2015. november 7-i ügető futamokról:

1. Futam – Regina Díj:

A start második próbálkozásra sikerült, ezután Titus Livius és Tomika indultak meg leghamarabb, mögöttük Tutanhamon, valamint Anders Best is jól kezdtek. Az első egyenesben Titus Livius tört az élre, Tomika közvetlen mögötte ügetett. A túlsó oldalra érve Anders Best már megelőzte Tutanhamon-t. A vezetők mögé megkezdte a mezőny a felzárkózást, de komolyabban nem tudták őket megszorongatni. Az egyenes végére Tomika átvette a vezetést, Anders Best pedig felügetett a második helyre az eddig vezető Titus Livius-t megelőzve. A befutóra fordulva Anders Best már magabiztosan vezetett, Tomika viszont kifáradt, így Titus Liviusnak végül sikerült visszaelőznie. Anders Best ért elsőként a célba, mögötte Titus Livius ért be a második, Tomika pedig a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Anders Best (3) – Titus Livius (5) – Tomika (6)
Lejelentették: Tidal Wave (2)
Győztes idő: 21,7

Anders Best az egész futamban szépen zárkózott fel és végül magabiztosan meg is nyerte.

2. Futam – Nyeretlen kétévesek versenye:

A futamban Hajnal Tibor ostor nélkül hajtott.

A startot Újrázz! kapta el a legjobban, de Up All Night is jól kezdett, hamar fel is ügetett Újrázz! mellé, akit a kanyarban meg is tudott előzni. Une Dame hibázgatott a start előtt, így jelentős hátránnyal kezdett, Uptown Boy M pedig a start után kizárásra került. Az első egyenesben Up All Night magabiztosan vezetett, ám Újrázz! gyorsított, és megpróbálta megszorongatni. A két vezető ló eltávolodva a mezőnytől, egymással külön harcot vívtak. Mögöttük Unikornis ügetett a harmadik, Utah River pedig a negyedik helyen. A hátsó bolyban többen is hibáztak, Usain-t, Uncachable-t és Ultra Lady-t is diszkvalifikálták. A túlsó oldalon a mezőny sorrendje továbbra sem változott, bár Újrázz! folyamatosan próbálta utolérni Up All Night-t, de komolyabb fenyegetést nem jelentett számára.

A befutó egyenesben kétszáz méterrel a cél előtt Up All Night hibázott, ezért diszkvalifikálásra került, így Újrázz! nyerte meg a versenyt, Unikornis és Utah River pedig a második és a harmadik helyet szerezték meg.

Befutási sorrend: Újrázz! (2) – Unikornis (3) – Utah River (1)
Győztes idő: 21,4

Up All Night a cél előtt hibázott, így Újrázz! nyerte meg a futamot.

3. Futam – Cherokee Girl hendikep

A futamban Németh Viktória ostor nélkül hajtott.

Az autóstart után Vamos Kemp állt a mezőny élére, mögötte kettes oszlopokba rendeződött a mezőny, No Fear és Nacho Nico, illetve Imperiál és Celebrity Classic ügettek egymás mellett. Az első egyenesben Nacho Nico felügetett Vamos Kemp mellé. No Fear, Imperiál, és Celebrity Classik mögött már csak Vilja Brick ügetett. A második egyenesben az élen Vamos Kemp és Nacho Nico kettőse, mögöttük No Fear és mellette már Vilja Brick jelent meg, Imperiál már kifáradt, és elkezdett visszacsúszni. A túlsó oldalon Vamos Kemp állt az élre, Nacho Nico is elkezdett visszacsúszni. Ekkor Vilja Brick megindult, hátrahagyta a fáradó No Fear-t. Az élen haladó fogatok mögé megérkezett a frissen elindított Landlord, és könnyedén felcsúszott a harmadik helyre. A befutó egyenesben óriási küzdelem volt az első helyért a folyamatosan támadó Vilja Brick és a védekező Vamos Kemp között. Ebből a csatából végül Vilja Brick került ki győztesen.

Befutási sorrend: Vilja Brick (7) – Vamos Kemp (4) – Landlord (10)
Lejelentették: Nemzetesúr (1)
Győztes idő: 19,3

A befutóban óriási küzdelemre került sor Vamos Kemp és Vilja Brick között.

4. Futam – Versec hendikep

A futamban Szabó Krisztina ostor nélkül hajtott.

A start ebben a futamban is második próbálkozásra sikerült, amit Open és Pannus-Com vettek a legjobban, de Onesis Goal is jól kezdett. Rozy la bush és Pletykás is hamar elgaloppozták az esélyeiket. Az első egyenesben Open állt az élre, mögötte libasorban ügetett Pannus-Com, Onesis Goal és Mikes is. A túlegyenesben Pannus-Com támadta Open-t, és le is tudta előzni, mögöttük Onesis Goal próbálta tartani a tempót. A további versenyzők, Mikes, Medália, és Number One vezetésével picit távolabbról követték az élen haladó négyest, ám egyszer csak kivált közülük Olajfás, és könnyedén fel is zárkózott Onesis Goal mellé. A befutó egyenesben Olajfás tovább folytatta az előzést, megkerülte a vezetőket és eltávolodott tőlük, a célba magabiztos első helyezettként ért be.

Befutási sorrend: Olajfás (9) – Onesis Goal (6) – Pannus-Com (2)
Győztes idő: 21,1

Olajfás nagyon szép taktikával zsebelte be az első helyezettnek járó díjat.

5. Futam – Üzér Díj

A futamban Hajnal Tibor ostor nélkül hajtott.

Az autóstart után Let it be TN ment el vezetni, mögötte jól kezdett még Henrik Ibsen A.T., majd Padova és She’s Vivienne is jól tudtak helyezkedni. Az első egyenesben az élbolyban ügetők kettes oszlopokba rendeződtek, Let it be TN vezetett, mellette Henrik Ibsen A.T., mögöttük a második sorban Padova és She’s Vivienne ügettek, majd Renoir Lag és Thor-com a harmadikban. A túloldalon Henrik Ibsen A.T. próbálta megelőzni a vezető Let it be TN-t, aki nem hagyta magát. A vezető páros mögött Padova és Timoteo egyesével haladtak, mögöttük azonban She’s Vivienne és Renoir Lag kettőse következett.

Passion Grif a mezőny végéről megindult, Timoteot is megpróbálták elindítani, de hibázott, így kiesett. A befutóra fordulva Passion Grif és She’s Vivienne felügettek a vezető Let it be TN mellé, majd meg is előzték. A futamot a nagyobb lendülettel érkezett Passion Grif nyerte.

Befutási sorrend: Passion Grif (10) – She’s Vivienne (3) – Let it be TN (1)
Lejelentették: Saxicola Jet (8)
Győztes idő: 17,9

Passion Grif a mezőny végéről megindulva nyerte meg az Üzér Díjat.

6. Futam – Őszi Kísérleti Verseny:

A futamban Hajnal Tibor ostor nélkül hajtott.

A start legjobban Tonnyónak sikerült, de Salhamidzic szinte azonnal át is vette a vezetést tőle. Topáz Lady elugrotta magát, diszkvalifikálták. Az első egyenesben Salhamidzic ügetett a mezőny élén, mögötte Tonnyó, majd felcsúszott melléjük Samuel Becket A.T., aki el is ügetett mellettük. Mögöttük Time To Say Goodbye hibázott, de hamar visszaállt, és megkezdte a zárkózást. A befutóra fordulva Salhamidzic kifáradt, Time To Say Goodbye pedig átvette a vezetést, majd meg is nyerte a versenyt. Samuel Becket A.T. és Tonnyó is próbáltak elindulni, de erőfeszítésük már csak a dobogós helyek megtartására volt elegendő. Speedy Boyt is meg tudta indítani hajtója a befutó végére, közeli negyedik helyig sikerült felügetnie.

Befutási sorrend: Time To Say Goodbye (3) – Samuel Becket A.T. (2) – Tonnyó (4)
Győztes idő: 17,8

Az Őszi Kísérleti Verseny nyertese, Time To Say Goodbye.

7. Futam – 2015. évi Amatőr kupa hendikep XI. futam:

Az autóstart után Ostrom kezdett a legjobban, mellette pedig Olasz Lány is remekül indult. Mögöttük Rubino TIM és No Bi álltak be a második sorba. Az első egyenesben széthúzódott a mezőny, Ostrom vezetésével haladtak a lovak libasorban, a második Olasz Lány, aztán Rubino TIM és No Bi ügettek. No Bi ekkor galoppozni kezdett, és kiesett. A túloldalon még mindig Ostrom ügetett a mezőny élén az őt követő Olasz Lánnyal, majd Naomit megindította hajtója, aki fel is ügetett Rubino TIM elé, a harmadik pozicióba. A befutóban Naomi támadni kezdte a vezető Ostromot, aki visszaesett a harmadik helyre, a szintén gyorsítani tudó Olasz Lány mögé. Kandidátus az utolsó métereken meg tudta előzni Rubino TIM-et, így ő lett a negyedik.

Befutási sorrend: Naomi (5) – Olasz Lány (6) – Ostrom (4)
Győztes idő: 18,8

A befutóban Naominak sikerült megszerezni az első helyet.

8. Futam – Illetmény Díj:

A futamban Hajnal Tibor ostor nélkül hajtott.

Az autóstart után Royal Flesh és Rocket Boy kezdtek a legjobban, mögöttük Jogging és Nyíres szintén jó startot vettek. Az első egyenesben Royal Flesh vállalta magára a vezető szerepet, mögötte Rocket Boy és Nyíres, azok mögött pedig Nőcsábász és Jogging kettőse ügetett. A túlsó egyenesben Nyíres megpróbált felzárkózni a vezető ló mellé, de a befutóra érve kifáradt, és sorban megelőzte őt Rocket Boy, Jogging és Nőcsábász is. A futamot Royal Flesh nyerte.

Befutási sorrend: Royal Flesh (7) – Rocket Boy (3) – Jogging (2)
Lejelentették: Nixon (1)
Győztes idő: 16,3

9. Futam – Forest Sun hendikep:

Az autóstart után Királyhágó állt az élre. Az első egyenesben libasorban haladtak a lovak, az élen Királyhágó, mögötte Ördöglány, Oklahoma Font, Lardon, és Lucky Luke ügetett. A túlsó egyenesben még mindig vezetett Királyhágó, de Lardon elkezdett visszaesni, ezzel szemben Sun cityt megindította hajtója. A befutóra fordulva még mindig Királyhágó és Ördöglány ügettek az élen, de őket támadta Oklahoma Font, Ottey Boss, és Sun City is. Oklahoma Font nyerte a futamot.

Befutási sorrend: Oklahoma Font (1) – Ottey Boss (2) – Sun City (3)
Győztes idő: 19,9

A következő ügető versenynap november 14-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. november 14-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.11.09.
Forrás: Kincsem Park – Gárdonyi Fruzsina
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások