Ötszörös nyerő: Nyíres, az ügetők királya uralja a pályát

A rajt-cél győzelmek áradata most lecsitult, ennek ellenére az ügetőlovak nagyon szépen nyerik meg a futamokat. Az ügető főfutamát Nyíres nyerte, aki ezzel zsinórban az ötödik győzelmét tudhatja magáénak.

Nyírest többen is támadták, de senki sem tudta legyőzni.

Nyíres (Hajnal Tibor) az első egyenesben vette át a vezetést és onnantól kezdve senki nem volt rá veszélyes, magabiztosan nyerte a Föl-Le Díjat. Andorra Gold (Lakatos Csaba) végzett a második helyen, Off Road (Varga Sándor) előtt.

Összefoglaló a 2015. október 17-i ügető futamokról:

1. futam – Isis hendikep:

Vamos Kemp és Rafael Bit kezdtek a legjobban és próbáltak minél jobb pozícióba kerülni. Mögöttük Vilja Brick, Philadelphia, Imperiál és Amazing Lobell volt a sorrend. 800 méterrel a cél előtt indult el Magiszter és mire az utolsó kanyarba értek, le tudott csukni a mezőnynek. Rafael Bit és Vilja Brick támadták Magisztert a befutóban, sikertelenül. Vilja Brick megszerezte a második helyet, Rafael Bit a harmadik. 

Lejelentették: Miki (1)
Befutási sorrend: Magiszter (5) – Vilja Brick (4) – Rafael Bit (2)
Győztes idő: 18,0

2. futam – Tizedes díj:

Alpina M, Wise Man, Dobra Kobra DZ és Saxicola Jet alkották a frontot a start után, majd Timoteo, Padova és Iztok BE következtek. Az első egyenesben párosokba alakult a mezőny. Az utolsó kanyarhoz közeledve indított támadást Timoteo, a befutóban pedig Saxicola Jet indult meg, átvette a vezetést és az utolsó 150 méteren bebiztosította a győzelmét. Timoteo és Alpina M lettek a helyezettek. 

Befutási sorrend: Saxicola Jet (2) – Timoteo (3) – Alpina M (1)
Győztes idő: 17,6

A befutóban Saxicola Jet vette át a vezetést.

3. futam – Zoli díj:

Rihanna, Tengelic és Trugon triója kezdett a legjobban. Az első egyenesben kettes sorban ügetett mindenki, Rihanna mellett Tengelic, Trugon mellett pedig Sebastian Ketti, de közel volt még Tökéletes és Serafina Ketti duója is. Utóbbi a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből, ugyanezt tette Rock and Roll is. Az utolsó kanyarban Swarovskinak volt momentuma, de ő is elugrotta magát. Tengelic idő közben átvette a vezetést és magabiztosan nyerte a futamot, Trugon jött fel másodiknak Rihanna-t előzve, közeli negyedik Titus Livius.

Lejelentették: Rivális-A (13)
Befutási sorrend: Tengelic (5) – Trugon (6) – Rihanna (3)
Győztes idő: 21,8 

4. futam – Nyeretlen kétévesek versenye:

Ügető Star és Unikornis kettőse kezdett a legjobban, utóbbi a tribün előtti egyenesben gyorsított és átvette a vezetést, Ügető Star mögött Under World és Újrázz! alkották a frontot, pár hosszal leszakadva Dorian és Ultra Lady ügettek. A vezető négyes ellépett a többiektől. Under World folyamatosan zárkózott egyre feljebb és az utolsó kanyart már elsőként érte el. A befutóban Újrázz! és Ügető Star támadták, de már csak a helyezéseket tudták megszerezni.

Befutási sorrend: Under World (8) – Újrázz! (2) – Ügető Star (4)
Győztes idő: 21,2

Under World folyamatosan zárkózott, az utolsó kanyarban pedig már átvette a vezetést.

5. futam – Amatőrverseny hendikep:

Oli Sun már a start előtt galoppozott, majd verseny közben is, így diszkvalifikálták. O'Pennina kezdett a leggyorsabban és élre állt, aztán lassított a tempón, így többen is rászaladtak. A favorit Noble Rose a tribün előtt gyorsított és átvette a vezetést, mögötte O'Pennina, Lucky Boy, Nelli Gull és Nemzetesúr ügettek. Old Shatterhand a túlsó oldalon kezdte meg a zárkózást. Noble Rose könnyen nyerte a futamot, Lucky Boy és Nemzetesúr szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Noble Rose (3) – Lucky Boy (10) – Nemzetesúr (5)
Győztes idő: 19,4

6. futam – Föl-Le díj:

Off Road és Sanger MS mentek élre, utóbbi a kanyarban elugrotta magát és kiesett a versenyből. Nyíres gyorsított és a tribün előtti egyenesben átvette a vezetést. Mögé Andorra Gold zárkózott fel, majd Off Road és Orinoco következtek, Szerelmes R. és Palkó kettőse ügetett kicsit kiszakadva a mini mezőnyből. Nyíresre senki sem volt veszélyes, pedig többen is támadták. Orinoco a befutóban hibázott. Nyíres mögött Andorra Gold és Off Road szerezték meg a helyezéseket.

Lejelentették: Royal Flesh (2)
Befutási sorrend: Nyíres (5) – Andorra Gold (7) – Off Road (6)
Győztes idő: 17,8

A főfutam névadója, Föl-le

1977-ben, Mezőhegyesen született pej mén. Kétévesen veretlenül vonult pihenőre, habár csak egy versenyt futott. Háromévesen hamar megcsillogtatta erényeit. a Derbyben magabiztosan győzött. A Hungária Díjban tizennégy ellenfelét utasította maga mögé – köztük három német és két orosz vendég is volt.

Egy évvel később az "F" betűs évjárat a Négyévesek Nagydíjában újra megmérkőzött, ahol a már-már nyerőnek látszott Föl-le a végén kikapott a hatalmas finissel érkező Filozófustól. Szintén abban az évben, a Szocialista Országok Nagydíjában az ötödik helyet szerezte meg 2400 méteren. A Ménesek Díjában elkeseredett küzdelem után a legendás City tudta őt csak megelőzni.

1982-ben a Vörös Október Díjban aratta legnagyobb sikerét. A következő két évben összesen tizenháromszor állhatott a dobogó első helyére, köztük rengeteg nagydíjban, ám utolsó szezonjában, nyolcévesen már csak egy győzelmet tudott aratni. Föl-le pályafutása során itthon és külföldön egyaránt letette névjegyét, hét éven keresztül folyamatosan a legmagasabb szinten parádézott.

Pályafutása:
106 start, 29 győzelem, 48 helyezés

7. futam – Caron hendikep: 

Milli Nevi vette a legjobb startot, rögtön elment vezetni. Mögötte Pannus-Com, Robin Hood, Professzor és Nudli volt a sorrend, Super Gull hibázott és kiesett a versenyből. Hátulról Kapitány kezdte meg a zárkózást. Milli Nevi favorithoz méltón nyerte a futamot, a második helyről célfotó döntött Professzor és Kapitány között. 

Mikes a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult!
Befutási sorrend: Milli Nevi (6) – Professzor (4) – Kapitány (14)
Győztes idő: 22,4

8. futam – Nina hendikep:

Élről jól kezdett Mambo Girl, Miki Manó és Rabatt, míg Ördöglány tragikusan indult. A tribün előtt kettes oszlopban ügetett a mezőny, az utolsó 1000 méteren pedig felértek a hátulról fordulók is. A befutóban Mambo Girl gyorsított és jó 20 méterrel verte a többieket, Miki Manó végzett a második helyen, harmadik lett a szépen finiselő Pálinka.

Lejelentették: Marót (1) és Süni (3)
Befutási sorrend: Mambo Girl (4) – Miki Manó (2) – Pálinka (10)
Győztes idő: 23,2

A következő ügető versenynap október 24-én szombaton Köztársasági díj lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. október 24-én szombaton Köztársasági díj 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.10.19.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások