Opium Bullet sérülten is második lett

Az eredeti tervek szerint Opium Bullet július 20-án, a Szlovák Derby napján futott volna Pozsonyban egy mérföldes versenyt. Ám miután a startgépbe állítás közben hátra rúgott, és eltalálta a startszemélyzet egyik tagját, a többiek már kevésbé lelkesen próbálkoztak vele.

Ráadásul ez volt a Derbyt közvetlenül megelőző futam, így az élő televíziós közvetítés miatt sem csúszhattak. Nem vártak rá, a többieket nélküle startoltatták el. Miután versenyre volt készítve, így Mikóczy Zoltán egyet tehetett, a lehető leghamarabb egy másik futamot kellett találnia számára, így vasárnap az 1400 méteres Epsomi Díjban futott a Kincsem Parkban, Budapesten.

Ezúttal őt állították elsőként a startgépbe, kapucnival a fején második próbálkozásra be is állt, és ezúttal nem maradt le a többiektől, a mezőnnyel együtt jól ugrott ki. A célegyenesre fordító kanyarba öt hosszas hátránnyal érkezett, ez még nem is lett volna probléma, ám az egyenesben beszorult, és mire lovasa utat talált vele, már nem maradt elég távolság a célig, hogy felérjen az élre. Jól zárkózott, de egy kevés hiányzott a győzelemhez.

A célba érést követően trénere azonnal a ló hátsó lábait vizsgálta, sajnos Jozef Roszival megérzése beigazolódott: mindkét hátsó lábát lelépték (azaz valamely mögötte galoppozó ló hátulról megrúgta, a patkó ilyenkor lenyúzza a bőrt). Az egyiken akkora volt a seb, hogy a bőrét egy jó arasznyi részen össze is kellett ölteni. Vélhetően ez is hátráltatta a célegyenesben, hiszen az utolsó háromszáz méteren már nem volt ló közvetlenül mögötte, a sérülést szinte bizonyosan ezt megelőzően szerezte, és ilyen lábakkal ért a második helyre.

2014.07.31. Forrás: Pannoniaoverdose.hu

Hozzászólások