Elrajtolt a Championátus Kiskunhalason – 246 start az első napon

Bár az utóbbi napok viharos időszaka aggodalomra adott okot a rendezők részéről, a Kiskunhalasi Championátus és Országos Minősítő Díjugrató Verseny remek időben, megfelelő körülmények között kezdődött el július 31-én.

A remek talajú és nagy hagyományokkal rendelkező halasi füves pályán szívesen versenyeznek a lovasok, gyakorlatilag teljes kapacitáson üzemel a lovasiskola.

A halasi verseny előestéjén, szerdán, a Sóstó Csárda külön termében kihelyezett ülés keretében összeült a díjugrató szakbizottság. Az elnökség ezúttal a hazai lovasélet meghívott szaktekintélyeivel bővítette ki az értekezletet, melynek főnapirendje a 2015-ös esztendő versenyrendszerének kidolgozásához megfelelő szakmai alapelvek lefektetése volt. A késő estébe nyúló szakmai megbeszélésen, a szakági elnökség tagjai mellett részt vett Pataki Mihály, Hevesi Barnabás, Fugli Károly, Stróbl Dorottya, Janik József, Fábiáncsics Gábor, Kovács Zoltán és Tuska Pál. A szakbizottság az értekezlet főbb megállapításairól később tájékoztatja a díjugrató társadalmat.

Az első versenynapon 9 számot rendeztek meg, amelyek során 246 startot rögzítettek a zsűri toronyban. A tudósítás és a képek az 5. versenyszámról, a 6 éves lovak minősítő versenyéről készültek, ahol az eredményesség mellett a stílus is a bírálat részét képezte. A párosokat 125 cm-es akadály magasság várta és az indulók negyede kapott összevetési lehetőséget.

A 22 indulóból végül 5-en mérték össze tudásukat a rövidített pályán rendezett összevetésben, ahol Máriás Sára, Cantus Clay nyergében bizonyult a legjobbnak Fodor Gábor (Rádiháza-Echo) és Burucs Borbála (Rádiháza-Előtáncos) előtt.

„Nagyon örültem a sikerünknek. Elégedett voltam a teljesítménnyel és a stílussal is. Az összevezetés nem okozott különösebb gondot. Jó tempót vettünk fel és próbáltam minél szűkebbeket fordulni. Összejött. Egyébként remek a pálya, ideális volt az időjárás is.” – mondta a győztes debreceni lovas.

A 6 éves lovak minősítő versenyszám első három helyezett eredménye:

  1. Máriás Sára, Cantus Clay, Debreceni LA Közh. Nonprofit KFt., 0 hp, 31,91 mp (stílus, 8,10)
  2. Fodor Gábor, Rádiháza-Echo, Equirria Lovasklub, 0 hp, 34,83 mp (stílus, 8,10)
  3. Burucs Borbála, Rádiháza-Előtáncos, Viktor-i Sportegyesület, 0 hp, 35,43 mp (stílus, 8,10)

A kiskunhalasi lovas esemény péntek, szombat vasárnap is folytatódik különböző kategóriájú díjugrató versenyszámokkal a kiskunhalasi lovas arénában. A versenyek reggel 8 órától késő délutánig tartanak, mellette lovas felszerelések vására, büfé, étterem szolgáltatás várja a látogatókat, a belépés ingyenes.

További eredmények >>

2014.08.01. Szöveg és fotók: Kovács Iván
Kiemelt fotó: Canva
Frissítve: 2022.08.19.


KapcsoLÓdó cikkek:

Championátus és Országos Minősítő Díjugrató Verseny Kiskunhalason >>

Kiskunhalasi Országos Minősítő + GP >>

Ifj. Szabó Gábor a nap lovasa a Kiskunhalasi nagydíjon >>

192 cm-t ugrott, Hegedűs Kristófé Kiskunhalas nagydíja >>

40. Nemzetközi díjugrató verseny – Kiskunhalas >>

Hozzászólások