Odile Grif nyerte a Soldo Díjat az Ügetőn

A Kincsem Parkban, az Ügetőn április 25-én megrendezésre került Soldo díjat szoros küzdelemben Odile Grif nyerte Joze Sagaj-jal, második lett Romi Mms Mitja Slavic hajtóval, harmadik Orifiamma Jet, Hajnal Tiborral.

Célfotó. A győztes Odile Grif és hajtója, Joze Sagaj.

Összefoglaló a 2015. április 25-i versenynap futamairól

1. futam:

Rabatt a start előtt galoppozott, amivel nehéz helyzetbe hozta magát. Rafael Bit kezdett a legjobban, mögötte Rustik Rozi és Let it be TN ügettek. Silver Lady az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Az első egyenesben Passion Grif zárkózott fel a harmadik helyre, az utolsó kanyarban pedig már másodikként ügetett. A befutóban indultak meg a Hico istálló lovai Rafa és Rise N Shine, akik végül a helyezéseket tudták megszerezni, a végig vezető Rafael Bit azonban magabiztosan nyerte a futamot.

Befutási sorrend: Rafael Bit (3) – Rafa (5) – Rise N Shine (7)
Győztes idő: 18,2

2. futam:

Marót és Reine d’Illiat kettőse vette a legjobb startot és egészen a befutóig vezették a mezőnyt. Ott Reine d’Illiat elment Marót mellett és megjelentek Nacho Nico színei is, aki végül elszaladt mindenki mellett és nyerte a futamot. Harmadiknak Rosamundi szaladt fel, majd Láss csodát! és Marót érkezett. A negyedik helyezett Láss csodát! hajtója (Márton Lajos) óvást emelt Nacho Nico hajtója (Vezér Emese) ellen a befutóban való keresztezés címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és azt elutasította.

Befutási sorrend: Nacho Nico (5) – Reine d’Illiat (7) – Rosamundi (10)
Győztes idő: 19,5

3. futam:

Hajtóváltozás: (9) Tündérrózsa – ifj. Döme Imre helyett Varga Sándor hajt. Az autóstart után Tündér Szépe vette át a vezetést, mögötte jött Swarovski, Tas Lick és Surviver is. Az első kanyarban Tini-mia galoppozott. Az első egyenesben továbbra is Tündér Szépe vezetett, mögötte nem sok változás történt. A túlegyenesben még mindig Tündér Szépe vezetett, mögötte Tas Lick és Sebastian Ketti, illetve megindult Tamara Boss, és Castille d’Aveze is, Tökéletes pedig hibázott. A befutó egyenesbe érve már biztosan vezetett Tamara Boss, mögötte Tündér Szépe és Sebastian Ketti versenyeztek egymással, illetve ott volt mögöttük Tas Lick, de Texas Oil is hibázott, így kiesett a versenyből. A célba elsőként Tamara Boss ért, második Sebastian Ketti, majd Tündér Szépe érkezett.

Befutási sorrend: Tamara Boss (10) – Sebastian Ketti (1) – Tündér Szépe (2)
Győztes idő: 22,2

4. futam:

Az autóstart idején hibázott Suzy, Tiko Time, és ez Sóvirágot is megzavarta kicsit. A start után nagyon jól kezdett Traffipax, mellette Repeta. Mögöttük Sholty Geri. Spartacus is hibázott, ez a versenyébe került. A kanyarban Sumi és Rozetta galoppoztak. A túlegyenesben Traffipax ügetett az élen, mögötte Solt-Zombori Ghazal, majd Repeta, és San Siro, Solti Gerivel. Sóvirág az utolsó kanyarban beindult, és beérte a vezető lovakat, közel van még Ronaldo és Trencsén is. Traffipax, Solt-Zombori Ghazal kettőse volt az élet a befutó egyenesbe érve, őket kívülről Sóvirág támadta, mögöttük Repeta és San Siro. Ronaldo hibázott, diszkvalifikálták. Az utolsó métereken Sóvirág és Traffipax versenyzett egymással, ebből a versenyből Sóvirág került ki győztesen.

Befutási sorrend: Sóvirág (12) – Traffipax (6) – Solt-Zombori Ghazal (4)
Győztes idő: 20,6

5. futam:

A fordulóstart után Onyx M. állt az élre, mögötte libasorban Oro Noble, Jávor Class, majd Rozy la bush. Kandidátus a start után hibázott. Az első egyenesben Onyx M. ügetett az élen, mögötte Oro Noble és Montgomery kettőse, majd Jávor Class és Ottey Boss, valamint Pipacsos próbált zárkózni. A kanyarba érve Onyx M. mögött kettesfogatok alakultak, Oro Noble Montgomeryvel, illetve Jávor Class Ottey Bossal. No Bi a túlegyenesbe érve megindult, felügetett a második helyre, Oro Noble és Montgomery mellé, aztán jött Ottey Boss. Nikki is megindult, feljött a harmadik helyig. Onyx M. és No Bi versenyeztek az élen az utolsó kanyarban, No Bi élre is állt, de kifáradt. a befutóban Oro Noble, Nikki és Ottey Boss is küzdöttek az első helyért, mögöttük Jávor Class és Pipacsos. Ottey Boss az utolsó száz méteren az első helyen ügetett, de végül megelőzte őt az újra meginduló Onyx M. Ottey Boss hajtója (Turbucz Sándor) óvást emelt Onyx M. hajtója (Szabó Krisztina) ellen a versenytárs zavarása címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és azt elutasította.

Befutási sorrend: Onyx M. (2) – Ottey Boss (4) – Jávor Class (7)
Győztes idő: 22,0

6. futam – Soldo Díj:

Nem indul (8) Lady Luna. A start pillanatában Nasa Vita galoppozott, ez a versenyébe került. Odile Grif és Jogging kezdtek a legjobban, mögöttük harmadik helyen Orifiamma Jet ügetett, majd Romi Mms. Az első egyenesben már Romi Mms átvette a vezetést, mögötte Orifiamma Jet, és Odile Grif, valamint Amazing Lobell és Jogging kettesfogatai jöttek, Philadelphia és Onze De Mayo pedig hibáztak. A túlegyenesben nem történt változás, utána azonban a vezető lovat Odile Grif megtámadta, és a befutóban egymással versenyezve messze eltávolodtak a mezőnytől. Mögöttük harmadikként Orifiamma Jet ért célba, a negyedik lett Royal Flesh.

Befutási sorrend: Odile Grif (7) – Romi Mms (12) – Orifiamma Jet (4)
Győztes idő: 15,3

7. futam:

A fordulóstart után Knock-down kezdett a legjobban, mögötte Jákfa, majd Santana és Jackpot Star. Az első kanyarba érve libasorban ügetett a mezőny Knock-down vezetésével, akit Jákfa, Santana, Jackpot Star követtek, majd Olajfás és Miki, mellette Örs. Egy körön keresztül nem történt változás, a lovak szépen sorban ügettek. A túlsó egyenesre fordulva még mindig Knock-down vezetett, mögötte Jákfa, de Miki támadást indított, és felügetett a második helyig, mögötte Szilvás és Santana. A befutó egyenesbe érve Knock-down mögött Jákfa és Szilvás kettőse, majd Santana is zárkózott. A versenyből Santana került ki győztesen, majd Jákfa, Szilvás, és a negyedik helyre Miki ért.

Befutási sorrend: Santana (4) – Jákfa (1) – Szilvás (7)
Győztes idő: 22,2

8. futam:

Hajtóváltozás: (3) Rozália – ifj. Döme Imre helyett Szűcs Attila hajt. Az autóstart után Puma állt az élre, őt Nótás Fanti követte, majd O’Pennina. Opál lány és Nótás Fanti galoppoztak ezért kiestek a versenyből. Az első egyenesben még mindig Puma vezetett, de megindult Nyári Zápor, és felügetett a második helyre, O’Pennina csak a harmadik. A túlegyenesben Pumát tisztátalan ügetés miatt kizárták, így Nyári Zápor vette át a vezető ló szerepét, őt Pinokkió és Ösztönző követték. A befutó egyenesben Nyári Zápor vezetett, Pinokkiót pedig O’Pennina támadta, és meg is előzte, szorosan mögötte érkeztek Rozália és Ösztönző. A célba Pinokkió ért be elsőnek, második lett O’Pennina, harmadik Rozália, majd Ösztönző.

Befutási sorrend: Pinokkió (11) – O’Pennina (9) – Rozália (3)
Győztes idő: 20,2

A következő versenynap május 2-án szombaton lesz az Ügetőn:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. május 2-án szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.04.27. Forrás: Kincsem Park

 

Hozzászólások