Nemzeti Vágta 2021

Az idei év Nemzeti Vágtáján a vasárnapi napon a díjugratás szimultán magasugrató versenyen rengeteg tehetséges lovast láthattunk. Az első helyet Gyirkis Emma Laura, (Equina LSE)  nyerte Királyrét nyergében, edzője Kempelen Judit. Második helyen Rajnai Csilla Katalin (Simonpuszta NLHE) végzett Date nevű lovával, edzője Zupán Péter. Harmadik helyett pedig Horváth Béla Bence (Csömöri LTKE) szerezte meg Grandioso nyergében.

Nemzeti Vágta 2021

13:30-kor egy igazán különleges, nem mindennapi produkciókkal teli bemutatónak lehettek tanúi az érdeklődök, mint például Pusztai Róka lovascsapata, Koltai Polett dámalovasai és a Készenléti Rendőrség, Lovas Alegysége.

Nemzeti Vágta 2021 Nemzeti Vágta 2021 Nemzeti Vágta 2021

A jótékonysági sztárfutam győztese Bács Péter lett, aki nyereményét a Bottyán Equus Lómenhely Állatvédelmi Alapítványnak ajánlotta fel.

A napi program része volt egy 48-as csatajelenet, melyet hagyományőrző huszárok mutattak be, s mellyel miden néző részese lehetett egy valódi csatajelenetnek.

14:45- kor kezdődött a négyes fogatok üldözéses versenye, melynek igazán szoros, s végül küzdelmekkel teli nyertese Ifjabb Dobrovitz József lett.

A későbbiekben a kishuszár vágta vette kezdetét melynek az első helyezését  Hajdu Fanni szerezte meg Orosháza képviseletében Nárcisz lova hátán.

A Nemzetközi futam keretein belül egy igen erős mezőnnyel szemben sikerült végül a cseh származású Lukas Vladykanak az első helyet megszereznie.

Nemzeti Vágta 2021 Nemzeti Vágta 2021

Végül elérkezett a hétvége fénypontja a nagy betűs Nemzeti vágta. Nagy harcok árán de végül a győztes a szabadkai versenyző lett Szabó Nikolett Licino Pipacs nevű lován.

Nemzeti Vágta 2021Nemzeti Vágta 2021

Köszönjük a rendezőknek a programsorozat színvonalasságát, sokszínűségét és élményeit!

 

Írta, szerkesztette: Petrovics Fanni, Bodnár Kata
Fényképek: Petrovics Fanni, Bodnár Kata
2021. 10. 06.
Lovasok.hu

Hozzászólások