Minden idők legjobb magyar eredményei a Fiatal Lovak Világbajnokságán

Minden idők legjobb magyar eredménye született a hétvégi Fiatal Lovak Világbajnokságán Lanakenben. A döntőben PM Diana és lovasa, Horváth Balázs a nyolcadik helyezést érték el, amire korábban még soha nem volt példa.

A hatéves lovak döntőjében az aranyéremért való összevetésben Pataki Mihály tulajdonában álló, Diamant De Semilly apaságú és az elmúlt két év felnőtt Magyar Bajnok PM Jumping Lady anyaságú, PM Diana és lovasa Horváth Balázs az utolsó oxeren vétett verőhiba miatt a nyolcadik helyezést érték el, ami kiemelkedő eredménynek számít. Eddig magyar lónak csak elő- és középdöntőkben sikerült ilyen kiváló helyezést elérnie vagy győznie.

Szombaton a vigaszdíjban az ötéves Cessna és Técsy Attila pedig az értékes ötödik helyen zártak. A mezőhegyesi tenyésztésű ötéves Frodó az elődöntőben hibátlannal, a középdöntőben pedig egy verőhibával, a szintén a Pataki Ménes tulajdonában álló PM Casello négy és öt hibaponttal zárt az elő- és középdöntőkben.

 PM Diana és Horváth Balázs a Fiatal Lovasok Világbajnokságán

A hatéves lovaknál a nagyon sikeres nyíregyházi Timpex Ménes lova Timpex Emlék és a Csikós Kft. lova I.Cs.S. Sunplay is támogatták a sikeres szereplést.

A hétéves lovaknál az enyingi Kabóka Kft. által tenyésztett Jlo kettő-egy verőhibát vétve az elő- és középdöntőkben is hozzájárult a magyar sikerekhez. Ezek az eredmények is bizonyítják, hogy a fiatal magyar lovaknak is van helyük az erős nemzetközi mezőnyben.

 

2014.09.23.
Forrás: Díjugrató Szakág
Frissítve: 2023.03.08.
Fotók: Canva

Hozzászólások