Mesterhármas: Alberto Sanna triplázott a Kincsem Parkban

Alberto Sanna, a tehetséges olasz zsoké nyerni jött a Kincsem Park július végi galopp versenynapjára. Az Epsom Díjban Silent Blessing lovasaként, a Kisbér Díjban Red Hot Calypsoval és a Júliusi Díjban Star Lady nyergében is az első helyen ért célba.

Red Hot Calypso és Alberto Sanna csupán csak játszadozott a mezőnnyel

Összefoglaló a 2015. július 26-i versenynap futamairól

Négy csikó kvalifikált az első futam előtt. A legjobb időt, kerek ötven másodperces teljesítménnyel Renin érte el Alberto Sanna kezében. Az idéntől kötelező kvalifikációs futamokban a kétéveseknek 800 méteres távon 54.0 másodperc alatt kell teljesíteni a szintidőt. A mének 60, a kancák 58.5 kilogramm terhet visznek. Tüzes, Baltimore és Royal Ron követte Renin-t a célban.

1. futam

Az első futam az 1876-os Epsom Derby magyar győztesének, a legendás Kisbérnek és tulajdonosainak, Baltazzi Sándornak és Arisztidnek állít emléket.

Wood-Wirodancing ugrott ki a legjobban a gépből, ennek ellenére mégis Napost lovagolta élre zsokéja, Németh Sándor. Napos a túlsó oldalon 3-4 hosszra is ellépett az üldözőktől, akik Bahama vezetésével érkeztek nyomában. Mögötte Zárkózott, Wood-Wirodancing, Anthea, Agglegény és Aula sorrend alakult ki. Az utolsó 150 méteren érkeztek támadások Napos ellen. Nagy lendülettel jött Zárkózott, Aula és Agglegény. Célfotó döntött a sorrendről. Napos megőrizte az első helyet. Ifj. Kozma István a pálya legkeményebb veteránján Aulán nagy küzdelem után nyakhosszal a második helyen, Zárkózott Kovács Fruzsinával rövid fejhosszal harmadik, míg Bakos Gábor csak rövid nyakhosszal a negyedik helyen ért célba Agglegény nyergében.

Befutási sorrend: Napos (7) – Aula (1) – Zárkózott (8)
Lejelentették: (2) Muhyaz-t

Lélegzetelállító befutó az első futamban, Napossal az élen

2. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye

Jól sikerült az indítás a csikóknak. Salsa, Mea Culpa és Kizil Sou szinte egyvonalban galoppoztak. A verseny középső szakaszában Lovely Rock zárkózott fel szépen és megérkezett Salsa, Kizil Sou és Mea Culpa közé. Az utolsó 150 méteren Fézer Róbert és lova Salsa bebiztosította győzelmét, a félvér Kizil Sou lett a második Alberto Sannával, Mea Culpa és zsokéja Bakos Gábor ért fel a dobogó harmadik fokára. Lovely Rock végül a negyedik helyen zárt.

Befutási sorrend: Salsa (6) – Kizil Sou (3) – Mea Culpa (4)

Fézer Róbert és Salsa száguld a biztos győzelem felé

3. futam – Francis Cavaliero Emlékverseny Hendikep

A harmadik futam hozta a galopp versenynap egyetlen hölgysikerét. Bandavezér, Ma-Hill Bakos Gáborral és Ice Prinzess Alberto Sannával kezdett a legjobban, Bóbita volt még a front tagja. A mezőny második felét Milky Way vezette.

A befutóra fordulva Ma-Hill felment a vezető Bandavezér mellé, de utóbbi erősebb volt. Ice Prinzess indult még meg és a mezőny hátsó feléből Maximum Joy érkezett nagy lendülettel. Végül Terényi Helga Maximum Joy társaként erős küzdelem után utasította maga mögé a qatari championt, Alberto Sannát Ice Prinzessen. A publikum lelkesen éljenzett. Bakos Gábor Ma-Hill nyergében közeli harmadikként zárt. Helga kezében nagyon szívesen fut Maximum Joy, két futás, két győzelem az idei mérlegük.

Befutási sorrend: Maximum Joy (1) – Ice Prinzess (4) – Ma-Hill (5)

Két verseny, két győzelem – remek páros Terényi Helga és Maximum Joy

4. futam – Mineral Díj

Papírforma eredmény, és tabella változás jellemezte a negyedik futamot. Margaret Queen vezetett a start után, előnye több hossz volt a többiekhez képest. Frog House, Meteorit és Speedtest galoppoztak mögötte, a mezőnyt Nádszál zárta. A 400-as táblához érve Margaret Queen-re felszaladtak a favoritok, az utolsó 100 méterhez közeledve pedig átvette a vezetést Meteorit és Frog House kettőse. Meteorit tudott még gyorsítani és magabiztosan, három hosszal nyerte meg a futamot zsokéjával Fézer Róberttel. Frog House második, míg Speedtest harmadikként követte.

Fézer Róbert ezzel a versennyel a statisztika élére került, megelőzte Goran Mesetovic-ot.

Befutási sorrend: Meteorit (1) – Frog House (3) – Speedtest (5)
Lejelentették: (6) Marcus-t

Meteorit a Föld helyett most az első helyet célozta meg, és el is érte azt Fézer Róberttel

5. futam – Papp István II. Emlékverseny Hendikep

A győztes a remek Al Shoogh és a hazánkban először lovagló, rokonszenves Saleem Golam lett. Az arab fiú kezében megtáltosodott telivér látványos sikerének fogadósporttársaink is nagyon örülhettek. A befutó több, mint százhúszszoros, a hármasbefutó közel hétezernyolcázszoros pénzt fizetett. Ehhez persze az is kellett, hogy Sabato Varga Zoltánnal hozza a formáját, és az is, hogy Ncore Bakos Szilvia kezében harmadiknak érjen célba.

Befutási sorrend: Al Shoogh (4) – Sabato (8) – Ncore (6)

Saleem Golam arab zsoké kezében megtáltosodott Al Shoogh és látványos sikert aratott

6. futam – Epsom Díj

Az 1 200 000 forint összdíjazású Epsom Díjban mutatta meg az olasz vendég Alberto Sanna, hogy miért is jött Magyarországra. Az Álmodó istálló hétévesét, a pálya egyik kedvencét, Silent Blessinget remek stílusban vitte győzelemre, 3-4 hosszas fölénnyel.Toyana és ifj. Kozma István második helyét nem veszélyeztette senki, Toshiro érkezett végül harmadikként Bakos Gáborral.

Befutási sorrend: Silent Blessing (1) – Toyana (3) – Toshiro (5)

Alberto Sanna megmutatta, miért is jött Magyarországra versenyezni

7. futam – Németh Ferenc Emlékkupa

Németh Ferenc, a legendás Imperiál sztárlovasának tiszteletére megrendezett emlékkupa idei harmadik fordulója Budai Csaba és Dresda számára marad felejthetetlen. Budai Csaba már a jártatóban sejtelmesen mosolygott. Aki ezt észrevette, csinos kis összeget tehetett zsebre. A hármasbefutó negyvenháromezer forint felett fizetett. Persze ezt nem volt könnyű eltalálni, hiszen sokáig úgy látszott, hogy a hat hosszal vezető Dresda mögött Miserend lesz a második, de jött Criptonit az Alagi Zsokéiskola végzett növendékével Kovács Dalmával, és így Miserend és lovasa Farkas Levente célfotóval lecsúszott a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Dresda (9) – Criptonit (6) – Miserend (1)

Sétagalopp: Budai Csaba mosolyogva nyerte Dresda nyergében a Németh Ferenc Emlékkupát

8. futam – Kisbér Díj

A nap főfutamában, az 1 400 000 forint összdíjazású Kisbér Díjban Alberto Sanna ismét villantott. Danestar ment el vezetni, mögötte Bukephalos, Urgestein és Red Hot Calypso volt a sorrend a futam elején. Chickawa kezdte meg a zárkózást a mezőny végéről, ahová Laguna esett vissza. A befutóra fordulva a legkönnyebben Red Hot Calypso galoppozott, szinte csak játszadozott a mezőnnyel. Érdemes megnézni a képen a sárga telivér füleit, magukért beszélnek. A szintén favorit Urgestein Saleem Golammal és Chickawa Németh Sándorral szerezte meg a további helyezéseket.

Befutási sorrend: Red Hot Calypso (3) – Urgestein (4) – Chickawa (7)
Lovasváltozás: (1) Danestar nyergében Tormási Gyula helyett Varga Zoltán

Alberto Sanna Red Hot Calypso-ból is kihozta a maximumot

9. futam – Júliusi Díj

Signore Sanna mesterhármast ért el. A kilencedik futamban, a Júliusi Díjban biztos győzelmet aratott Star Lady lovasaként. Paizs Gábor és Kolibri, valamint Srong Flame és Saleem Golam osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Star Lady (3) – Kolibri (2) – Strong Flame (13)
Lejelentették: (6) Emerald Prince és (11) Geoway-t

Alberto Sanna mesterhármasa Star Lady-vel

A következő versenynap augusztus 2-án vasárnap lesz a Galoppon:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 2-án vasárnap 14:00 órai kezdettel, Magyar Kancadíj
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.07.30. Szekeres Krisztián – Kincsempark.hu
Kovács Botond – Alagi Zsokéiskola
Fotók:  Dr. Kovács Gábor

Hozzászólások