Meglepetés győzelmek a galoppon

Ugyan az időjárás nem volt kegyes, de az eső ellenére többen is kilátogattak az idény utolsó előtti galopp napjára. Izgalomból nem volt hiány, ugyanis a nap folyamán sokszor borult a papírforma: több futamban is olyan lovak győzedelmeskedtek, akiket nem is jelöltek esélyesnek.

Kopertát nem jelölték esélyesnek, mégis a mezőny végéről tornázta fel magát a dobogó első fokára. Még 36 képünk van a galopp nap futamairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

Cash Rain és Zdenko Smida biztosan nyerte a Zboray László Emlékverseny-Ürményi Díjat. Souvenir de Mauve (Róbert Sara) hajrázott nagyot a befutóban és szaladt fel másodiknak, a harmadik helyet pedig Origami (Ján Havlik) szerezte meg.

Összefoglaló a 2015. november 15-i galopp futamokról:

1. futam – Rangos Díj:

Squaw City ugrott ki a legjobban a startgépből és rögtön az első helyen galoppozott. Mögötte Mákszem, Tíria és Chickawa harcoltak, Principessa indult gyengébben. Mire a kanyarba értek, Squaw City előnye 3-4 hossz volt a Tíria – Chickawa párossal szemben, közben megkezdte a zárkózást Szibilla és Principessa is. A befutóban Squaw City tovább növelte előnyét és ott hagyta a mezőnyt. Chickawa jött mögé a második helyre, majd Mákszem, Carlos, Wadkörte és Tíria következtek. 

Befutási sorrend: Squaw City (6) – Chickawa (10) – Mákszem (4)
Lejelentették: (1) Máramaros és (2) Emerald Prince

2. futam – Nyeretlen Kétévesek versenye:

Nehezen állt be a gépbe Topolina és így gyengébben is kezdett, mint a többiek. Az élen kivált a mezőnyből Navigáló, Ascentric és Mea Culpa hármasa, végig ők vezettek a versenyben. A befutóban Ascentric meg-megújuló támadásait kivédte Navigáló és meg is nyerte a futamot. Mea Culpa végzett a harmadik helyen, messzi negyediknek pedig gyenge kezdés után Topolina szaladt fel.

Befutási sorrend: Navigáló (7) – Ascentric (5) – Mea Culpa (6)
Lejelentették: (9) Tüzes

Navigáló biztos sikerrel búcsúzott nyeretlen kortársaitól. Még 36 képünk van a galopp nap futamairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

3. futam – Nyitraszegi Hendikep: 

Mindenkinek jól sikerült az indítás, szinte egy csomóban galoppozott a mezőny. A túlsó oldalra fordulva Oscar állt élre, mögötte Laguna, Klaerchen, Coffee Gold és Miky Way volt a sorrend, folyamatosan zárkózott feljebb Sharpshooter Strom és Eisfee, az utolsó kanyarban pedig Freyda-t is elindította lovasa. A befutóban Oscar mellé felment Sharpshooter Storm és Freyda, hárman fej-fej mellett galoppoztak az élen. A célfotó alapján Sharpshooter Storm lett a nyerő, mögötte Freyda és Oscar szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Sharpshooter Storm (7) – Freyda (8) – Oscar (4)

4. futam – Cadet Díj: 

Ebben a futamban is jól sikerült az indítás, Heedy és Pen Bal Crag galoppoztak az élen, mögöttük Bahamian Indy, Gyöngyös Szépe és Ispan voltak egymás mellett, a sort Lara zárta. Heedy és Pen Bal Crag kettőse hozta a mezőnyt a befutóra, ahol többen is megindultak. A fal mellett Bahamian Indy, míg kívül Staféta rohamozott. Mindketten elmentek a fáradó Heedy mellett. Kettejük közül Staféta bizonyult gyorsabbnak, ő lett a győztes, Mondóka érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Staféta (5) – Bahamian Indy (7) – Mondóka (1)

Staféta nyerte a Cadet Díjat, ezzel is meglepetést okozva. Még 36 képünk van a galopp nap futamairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

5. futam – Havanna Hendikep: 

Jet Acclaim és Speedtest volt a két favorit a futamban, a papírforma is őket tippelte az első két helyre. Jet Acclaim, Gipsy Dream és Miserend vették a legjobb startot, míg Dvorníky Dream-nek nem sikerült jól az indítás. Gipsy Dream mögé Speedtest ment fel a kanyarban, Jet Acclaim továbbra is jól tartotta magát mögöttük. A befutóban Speedtestet lovasa beirányította a falra, felment a fáradó Gipsy Dream mellé, megelőzte és könnyen nyerte a futamot. Itakim érkezett nagy lendülettel a második helyre, míg a harmadik hely sorsáról célfotó döntött Pokolfajzat és Miserend között. A sokáig vezető Gipsy Dream ötödiknek esett vissza, mögötte Dvorníky Dream ért célba.

Befutási sorrend: Speedtest (2) – Itakim (6) – Pokolfajzat (3)

6. futam – Nyitraszegi Hendikep: 

A galopp nap hatodik futamában sem jött be a papírforma. Powerslide és Aula kettőse vette a legjobb startot, de mindenkinek jól sikerült az indítás, többen is csatáztak a jobb pozíciókért. A túlsó oldalon még Aula vezetett, azonban hirtelen visszaesett, így Powerslide került az élre. Mellette, mögötte a két tréningtárs, Agglegény és Dzsin galoppoztak, ám megjelent Auberoche is. Ő érkezett elsőként a célegyenesre, ahol Powerslide megindult és átvette a vezetést. Agglegény támadta az utolsó métereken, de megverni nem tudta, Dzsin jobbik arcát mutatta és letaszította Mirákulumot a harmadik helyről.

Befutási sorrend: Powerslide (5) – Agglegény (1) – Dzsin (6)

Powerslide is a meglepetés győzelmeket bővítette. Még 36 képünk van a galopp nap futamairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

7. futam – Amatőrverseny Hendikep:

My Fairy és Pergőtűz voltak a leggyorsabbak a start után, majd Csatadal, Bóbita, Misi Manó és Winnie sorrendben érkeztek a telivérek, a mezőny végén Koperta helyezkedett. Mire az átjáróhoz értek, már Pergőtűz és Csatadal kettőse volt elöl, közülük is utóbbi tovább gyorsított és egyedül maradt az élen. Mögé Bóbita ment fel, Pergőtűz, Winnie és Misi Manó volt a további sorrend. A befutóra fordulva tetemes előnyre tett szert Csatadal és biztos nyerőnek látszott, amikor hátulról meglepetésként megérkezett Koperta és az utolsó métereken megelőzött mindenkit. Csatadal mögött Pergőtűz lett a harmadik.

Befutási sorrend: Koperta (9) – Csatadal (2) – Pergőtűz (4)

8. futam – Zboray László Emlékverseny-Ürményi Díj:  

Cash Rain, Uccellino és Mr. Wiro-Cárevics triója ment el vezetni, mögöttük Poligráf, Origami és Linácska hármasa következett, Souvenir de Mauve volt kicsit lemaradva a mezőnytől. A túlsó oldalon Uccellino és Mr. Wiro-Cárevics maradtak az élen, majd Cash Rain és Linácska galoppoztak, őket követte a két Telivér Farm tulajdonosú ló, Poligráf és Origami, a sort még mindig Souvenir de Mauve zárta. A befutó elején Uccellino vette át a vezetést, az utolsó 400 méteren pedig Cash Rain gyorsított és megszerezte az első helyet. A fal mellett támadta őt Origami és kívülről hatalmas lendülettel Souvenir de Mauve jelent meg. Cash Rain nyerte a futamot, Souvenir de Mauve lett a második, Origami a harmadik.

Befutási sorrend: Cash Rain (5) – Souvenir de Mauve (7) – Origami (4)

Cash Rain az utolsó 400 méteren biztosította be győzelmét. Még 36 képünk van a galopp nap futamairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

9. futam – Daruvári Hendikep:

A gyors kezdő Inner Circle most is rögtön az első helyre tört, mögötte Pannonstar DL, Rézcsengő és Maxima voltak közel. Mire a kanyarba értek, megjelent a frontban Larion, Garland és Abu Dhabi is. A befutó elején meglepetés ért mindenkit, amikor Abu Dhabi gyorsított és leelőzte Inner Circle-t. Mögötte nagyot csatázott Larion, Pannonstar DL, Inner Circle, Niké és Bistry is megérkezett. Abu Dhabi nyerte a futamot, Bistry lett a második, a harmadik helyre volt küzdelem, célfotó alapján Niké szerezte meg ezt a díjat.

Befutási sorrend: Abu Dhabi (8) – Bistry (7) – Niké (4)

Az idei utolsó galopp versenynap november 22-én vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. november 22-én vasárnap 11:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

 

2015.11.17.
Forrás: Kincsempark.hu – Sándor Éva
Fotók: dr. Kovács Gábor

 

Hozzászólások