A díjlovasok és díjugratók is büszkék a hétvégére

Az idei év harmadik országos díjugrató minősítőjén hurrikánként tarolt és mindent vitt Csilló Balázs Hurrycane Z nyergében. Díjlovasaink eközben Weikersdorfban gyűjtötték be a dobogós helyezésekért járó érmeket.

Képünk illusztráció

Viharos győzelem a díjugratóknál

Három napon keresztül reggeltől estig zajlottak a versenyszámok a Pest megyei Gombán, az idei év harmadik díjugrató országos minősítő fordulóján. 

Vasárnap délután kezdődött a verseny kiemelt száma, melyben a 135 cm-es alappályát öt lovas tudta hiba nélkül teljesíteni. Hugyecz Mariann a sárga Belcantóval visszalépett a folytatástól, de az összevetésben résztvevő négy lovas a rövidített pályán sem hibázott.

A győzelmet végül a pilisi Csilló Balázs szerezte meg a nyolcéves, Heardrock Z apaságú szürke Hurrycane Z nyergében, megelőzve a vajtai Reischl Mártont Latinoval és a verseny legeredményesebb lovasát, Mráz Tamást, aki itt Astral-C-t lovagolta. Negyedik helyen végzett a hosszú idő után ismét magyar közönség előtt versenyző Kovács Henri Comedy Starral.

Dobogós helyezések Weikersdorfban

Magyarországról nyolc lovas kilenc lóval vett részt az ausztriai Weikersdorfban rendezett CDN-A*, CDN-B versenyen november 13-15 között.

Az erős mezőnyben két második és két harmadik helyezést értek el a magyar lovasok a Fiatal lovak versenyszámaiban: Decsi Enikő Jazzmine, Schuch Lili San Miguel del Mondo M, Szigeti Dóra Florence; valamint a Középosztályban is értékes helyezéseket szereztek: Szűcs Gabriella Dario 8 és Ferrari, valamint Dallos Zsófia és Lohengrin.

Fotó: Díjlovagló Szakág

2015.11.16.
Forrás: Díjugrató SzakágDíjlovagló Szakág – Dallos Bea

Hozzászólások