Megkapó könnyű sikere a Magyar Kancadíjban

Megkapó és zsokéja Martin Srnec, a vártnál könnyebben, nagyon magabiztosan nyerte a Magyar Kancadíjat. A cseh vendég Alegoria és Radek Man szerezte meg a második helyet, míg Stanislav Georgiev nyergében Eltham jött fel harmadiknak. Miss Turpan és Tomas Bitala épphogy lecsúszott le a dobogóról.

Összefoglaló a 2015. augusztus 2-i versenynap futamairól

1. futam:

Kikerics startolt nehezen. Szememfénye és Máramaros színei látszódtak először az élen, de aztán Fellángolás és Szememfénye párosa ért a kanyarhoz elsőként. Kagán utolsóként fordult. A célegyenesbe már Fellángolás magabiztosan hozta a lovakat, mögötte leszakadva My Hope és Szememfénye galopozott. A célhoz érve márcsak a helyezettek változtak, mert másodiknak Máramaros jött fel My Hope-ot megelőzve.

Befutási sorrend: Fellángolás (4) – Máramaros (9) – My Hope (8)

2. futam:

A start pillanatában Tüzes felágaskodott és bent maradt a startgépben. Stefánia állt élre, a sarkában Jack the Giant loholt. Mögöttük Vegas Hope és Zita Királyné szedték a lábaikat. A kanyar után már Jack the Giant könnyen az élre tört, de nyomába eredt Vegas Hope, azonban már nem tudta megközelíteni. Stefánia harmadiknak csúszott vissza.

Befutási sorrend: Jack the Giant (1) – Vegas Hope (5) – Stefánia (3)

3. futam:

Többen is jól indultak, öten fej-fej mellett galoppoztak az élen. Az élbolyt Szombatesti Lány, Sinabung, Istanbul, Niketas és Wooxy ötöse alkotta. Mögöttük Ourville’s War és a zárkózó Freddie Mercury loholtak, a mezőnyt Luzzer zárta. A kanyarra érve Szombatesti Lány került az élre, mögötte Niketas, Sinabung, Freddie Mercury és Istanbul volt a sorrend. Az utolsó 450 méteren Niketas vette át a vezetést, de nagy lendülettel jött Freddie Mercury és ő nyerte a futamot. Mögötte Niketas és Ourville’s War lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Freddie Mercury (1) – Niketas (7) – Ourville’s War (5)

4. futam:

Aptitude kezdett a legjobban, mellé Glenda ment fel, majd Ougadougou Dawn érkezett, Lara és Springing Baroness zárkóztak. Aptitude és Glenda csatáztak nagyot a befutóban és a célhoz közeledve megérkezett hozzájuk Cassiopeia is. Célfotó döntött az első és második helyről is. Aptitude start-cél győzelmet aratott, Glenda lett a második, Cassiopeia-nak már csak a harmadik helyet sikerült megcsípnie.

Befutási sorrend: Aptitude (3) – Glenda (8) – Cassiopeia (7)
Nem indult: Milky Way (4)

5. futam:

Mindenkinek jól sikerült az indítás. Az első néhány száz méter után Parsec vállalta magára a vezetést, mögötte Bon-Bon, Sterndeuter, Kventin, Pokolfajzat, Miniatűr és Laguna volt a sorrend, a mezőny végén Olatist galoppozott. A befutóban Laguna indult meg, de csak harmadiknak ért fel, a start-célban nyerő Parsec és Kventin mögé.

Befutási sorrend: Parsec (2) – Kventin (3) – Laguna (6)

6. futam:

Radio Ga Ga vezetett a start után, mellette Love Story, mögöttük Szonáta és Raphael Santi volt a sorrend. Az ügető átjáróhoz érve tömörödött a mezőny, nyílt volt a verseny. A befutóban Panda vette át a vezetést és nagyon könnyen nyerte meg a futamot. Love Story megőrizte a második helyet, Szonáta lett a harmadik.

Befutási sorrend: Panda (1) – Love Story (6) – Szonáta (3)

7. futam – Magyar Kancadíj

Spare Time-nak nem sikerült jól az indítás, a többiek jól ugrottak ki a gépből. Dirty Dreamer vállalta magára a vezető szerepet, de többen is szorosan a nyomában galoppoztak. Eltham, Maconnaise és Málnaszörp futott közel a vezetőhöz, a két favorit Miss Turpan és Megkapó pedig a középmezőnyben helyezkedtek. Az ügető átjáróhoz érve, Áloműző csatlakozott az élmezőnybe, a front mögött kisebb űr alakult ki. A befutóra fordulva fáradt el a vezető Dirty Dreamer, Megkapó ment el mellette, majd jött Áloműző, Miss Turpan és Alegoria. Megkapó gyorsított és nagyszerű stílusban, könnyen nyerte a futamot. Alegoria érkezett a második helyre, míg harmadiknak Eltham jött fel, Miss Turpan-t előzve.

Befutási sorrend: Megkapó (7) – Alegoria (1) – Eltham (4)

8. futam:

Emese kapott nehezen lábra, a többiek együtt galoppoztak, nagy volt a tömörülés az élmezőnyben. Ott volt Classic Girl, Larion, Donna Prima, Rézcsengő és Arctic Lady is. A kanyarra érve Classic Girl elfáradt, Larion vette át a vezetést és a befutóra elsőként fordult. Rézcsengő jött mögötte nagy lendülettel és át is vette a vezetést, végül pedig magabiztos győzelmet aratott. Kökény és Niké küzdöttek a második helyért, utóbbi pont elkapta Kökényt a célban.

Befutási sorrend: Rézcsengő (12) – Niké (7)  – Kökény (6)

A következő galopp futamokat augusztus 7-én pénteken, és augusztus 9-én vasárnap láthatod a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 7-én pénteken 18:00 órai kezdettel: Lóverseny az éjszakában, 2015. augusztus 9-én vasárnap 14:00 órai kezdettel: Kozma Ferenc Emlékverseny
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.08.06. Kincsempark.hu
Fotók:  Dr. Kovács Gábor, Major Zsolt

 

Hozzászólások