Meghódítják az országot a lovis fogadóhelyek

Újabb 24 bukmékeriroda nyílt az országban, így már összesen 158 fogadóhelyen játszhatnak a lóverseny szerelmesei – sőt, a lottózók, sörözők és trafikok mellett már egy CBA-ban is lehet fogadni.

Többnyire presszók és sörözők látnak fantáziát a lovis terminálokban, de a hétvégétől már a CBA vásárlói is tippelhetnek a futamokra, ugyanis a magyar üzletlánc egyik tagja, a Váci utcai Corso Gourmet bolt is feliratkozott az állami tulajdonban lévő Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. listájára

Budapesten után végre Kecskemét, Szeged és Székesfehérvár is felkerült a lovisok térképére, így már összesen 13 megyeszékhely büszkélkedhet fogadóhellyel. Dunaújváros, Hévíz és Hódmezővásárhely vállalkozói szintén láttak fantáziát a lóversenyben, de már olyan városok is szereplenek a Kincsem Park weboldalán található listán, mint Sülysáp, Kisbér, Sárvár, Törökszentmiklós, Budakeszi és Újkígyós. Sőt, az idei Egyesfogathajtó Világbajnokságnak otthont adó Izsákon is fogadhatnak már a lóversenyrajongók.

Forrás: Nagy Lajos

Eddig főleg a keleti országrészben szaporodtak el a bukmékerirodák, de a mostanra már a Duna nyugati felét is kezdik meghódítani. Ezúttal is főleg lottózók, kávézók és sörözők alakítottak ki helyet a termináloknak. Ugyanakkor már számos nemzeti dohányboltban is lehet tippelni a hétvégi futamokra.

Az MLFSZ még 2011 decemberében írt ki közbeszerzést országos lóverseny-fogadási rendszer szállítására, amin a francia PMC, a Carrus csoport cége nyert tavaly nyáron. A tervek szerint 440 terminált helyeznének el az országban, amelyből 40 a pályán, azaz a Kincsem Parkban lenne. A rendszer 650 millió forintba került.

2014.02.11. Forrás: Világgazdaság Online, HVG.hu

Hozzászólások