Répatorta Havannának, a húszéves voltizs lónak

Február 16-án, szülinapi partival köszöntötték Havannát a húszéves voltizs lovat, aki 2003 óta hű társa a kaposvári lovastornászoknak.

Szinte nincs olyan lovastornász hazánkban, aki ne hallott volna Havannáról. Számos egyesület, és eddig 71 gyermek pályafutását segítette a csupaszív ló. A veterán sporttársak sok-sok ajándékkal köszönték meg a még mindig aktívan dolgozó Havannának, hogy mindig a legjobb tudása szerint teljesített.

Az 1994-ben született Havanna kisbéri félvér anyjától kitűnő képességeit, angol telivér apjától kitartását örökölte.

Mivel a kaposvári Lovasakadémián iskolalóként, díjlóként és ugrólóként sem tudott komoly eredményeket elérni, így selejtlistára került. Azonban Villányi Krisztina, aki 2003-ban került a Lovasakadémiára lovastorna edzőként, felfigyelt a nyugodt természetű, akkor 9 éves lóra. Néhány hónappal később pedig egy különleges bemutatóval már meg is kezdték közös karrierjüket.

Havanna 2004-ben
Havanna 2012-ben

 

Havanna pályafutása során 38 alkalommal aratott győzelmet, Országos Bajnokságokon, Budapest Bajnokságokon, és Diákolimpián egyaránt. 2007-ben nemcsak egy szlovák nemzetközi versenyen, hanem a Kaposváron megrendezésre kerülő Lovastorna Junior Európa Bajnokságon is részt vett.

 

Havanna a Junior Európa Bajnokságon, 2007-ben

Kalandos és hosszú karrierje során bár akadtak sérülései, hatalmas akaraterejének köszönhetően mindig felépült, és a mai napig jó kedvű, fiatalos és mozgékony. Zsiráf névre hallgató négylábú kollégájával szoros barátságot ápol, így a születésnapi ünnepségen is együtt jelentek meg.

Sok-sok boldog évet, és jól megérdemelt pihenést kívánunk Havannának, a lovastornászok kedvenc lovának.

2014.02.17. Villányi Krisztina

Hozzászólások