Ló és lovasa: kettőn áll a vásár

Az első éves felnőttként remek idényt záró ifjabb Szabó Gábornak az élete a lovaglás. Beleszületett abba, hogy lovas legyen. A nyíregyházi Timpex LK díjugratójának családjában nagy hagyománya van a lovassportnak, édesapja, Szabó Gábor is versenyző volt és edzőként egyengette fia pályafutását.


Ifjabb Szabó Gábor és lova, Timpex Cabale a dániai Herningben

 A hajdúböszörményi sportoló egyszer, 2008-ban már volt a Timpex LK versenyzője, majd 2012-től újra nyíregyházi színekben versenyez, Bubán Zsolt edző irányításával. A tavalyi éve egészen kimagaslóra sikeredett, hiszen a válogatott keret tagjaként ott lehetett a dániai díjugrató Európa-bajnokságon, valamint ősszel a belgiumi fiatal lovak világbajnokságán is.

"Nagyon sok mindennek stimmelnie kell ahhoz, hogy olyan sikeres évet zárjon az ember, mint amilyen a tavalyi volt" – mondta a 22 éves díjugrató, aki első felnőtt évében a harmadik helyen végzett az országos bajnokságon, emellett a világversenyeken is helytállt, többször is hibátlan pályát teljesített, csak az összevetésben szorult a legnagyobbak mögé. 

A legfontosabb a megfelelő minőségű lóállomány, amely Tárbály István jóvoltából a jelenlegi klubomban biztosított. Nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban többször is elnyerte az év ménese díjat. Timpex Cent, Centes, Bölcsész, Fényév és Emlék mind-mind olyan lovak, amelyek szép jövő előtt állnak vagy már most kiváló versenylónak számítanak. A most rendelkezésemre álló ménesen semmi nem múlhat, hiszen nagyszerű állományról van szó.

Eladó lovak a Timpex kínálatából:

2014.01.27. Forrás: Szon.hu

Hozzászólások