Kaizinger Balázs harmadik lett Maarsbergenben

Az olimpiai részvételre hajtó Kaizinger Balázs összetettben harmadik lett a hollandiai Maarsbergenben rendezett lovastusa versenyen.

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a 44 éves magyar versenyző díjlovaglásban egyéni rekordot ért el, majd díjugratásban hibátlan pályát ment, a terepversenyt (cross) pedig kis időtúllépéssel, de szintén hibátlan lovaglással teljesítette.

Kaizinger Balázs így várhatóan a C-csoport néhány nap múlva megjelenő ranglistájának élére kerül, ahonnan az első két lovas minősülhet a jövő évi olimpiára. Többek között cseh, litván és szlovák ellenfelekkel kell megküzdenie a párizsi részvételért, a kvótaszerzési időszak december 31-én zárul.

“A hollandiai viadal specialitása a crosspálya volt, amelynek a 70 százaléka erdős terepen, változatos domborzati viszonyok között vezetett” – mondta Kaizinger, aki azt is kiemelte, hogy ez a négycsillagos verseny egy Európa-bajnoki szintű viadalnak felelt meg.
“A díjlovaglás és a díjugratás mellett a terepversennyel is elégedett vagyok, Clover jó erőben ment a pályán. Három hét múlva Németországban a másik lovammal, Herr Cooles Classico-val is megpróbálok jól szerepelni. Cloverrel pedig egy hónap múlva Lengyelországban szeretnék rajthoz állni egy újabb négycsillagos versenyen” tette hozzá a magyar lovas.

Ugyanezen a versenyen Doerfer Noémi a kilencedik helyen végzett Serengethi nevű lovával.

Forrás: MTI

Kép: Canva
2023.07.04.

Hozzászólások