Egyed László indul a Lovas Világjátékokon

Egyed László és lova, My Win június végén megszerezte a még hiányzó minősítő eredményét az idei Alltech FEI Lovas Világjátékokra, melynek Franciaország északnyugati része, Normandia ad otthont augusztus 23. és szeptember 7. között.

Tizenhat éve, 1998-ban képviselte utoljára Magyarországot military lovas a Világjátékokon, akkor a Hercegfalvi Tibor – Jókora, Schaller Gábor – Mostra és Tuska Pál – Zátony párosok alkotta csapat indult Rómában. Hatalmas teljesítménynek számít, amit Egyed László elért, hiszen a Nemzetközi Lovas Szövetség által bevezetett új minősülési rendszerben magyar lovastusa-lovas nem járt még a Világjátékokon.

Egyed László a 2013-as Ländliche EB-n

Egyed László és a 12 éves holsteini pej mén, My Win a 2013-as alagi CIC3*-on és az idei strzegomi CCI3*-on elért eredményének köszönhetően lehet tagja az Alltech FEI Lovas Világjátékok mezőnyének, valamint minősült a jövő évi FEI Lovastusa Európa-bajnokságra (Blair Castle, GBR) is.

A VII. Alltech FEI Lovas Világjátékok első hetében, augusztus 28. és 31. között kerülnek megrendezésre a lovastusa szakág versenyei. Haras du Pin csodálatos táján a díjlovaglással kezdődik, majd a terepversennyel folytatódik, végül a caeni lovas központban díjugratással zárul a bajnokság.

Hamarosan kezdetét veszi a Lovas Világjátékok, ahol Egyed Lászlóval együtt már legalább három szakágban láthatunk majd magyar lovasokat, hiszen a lovastusa mellett a fogathajtóink és lovastornászaink is ott lesznek majd Normandiában.

A Lovas Világjátékok szervezői az alábbi videóval engednek beipllantást abba, hogy mennyire várják már a rendezvényt:

2014.08.06. Forrás: eventing.hu

Hozzászólások