Egy pasi az ország legjobb lovastornásza

Két aranyérmet szereztek a Lovasakadémia SC sportolói a Kaposváron rendezett lovastorna országos bajnokságon.

Bence Balázs egy korábbi versenyén

Idén is Kaposvár adott otthont az immáron 32. alkalommal megrendezett lovastorna országos bajnokságnak. A kétnapos viadalon egyéniben és csapatban, több korcsoportban is győztest hirdettek. „Elég sok versenyző eljött, erős a mezőny és jó a verseny” – mondta Villányi Krisztina, a kaposvári Lovasakadémia SC edzője.

A kaposváriak favoritja, a junior Európa-bajnok Bence Balázs a felnőttek között próbált szerencsét, és jól bevált gyakorlatával sikerült is az élen végeznie. “Hazai pályán jó versenyezni. Az EB volt a legjobb, de ez is azért mindenképpen jó, mert nem kell annyit utazni és itt hazai közönség előtt tudunk olyan teljesítményt nyújtani, amilyet szeretnénk. Most szerencsénk volt, hiszen a ló is jól ment, és ezáltal mi is jól tudtunk teljesíteni” – mondta szereplését követően Bence Balázs.

Bence Balázs mellett Szita Anna Lara is aranyérmet szerzett kategóriájában, Jezernicky Nóra második helyen végzett B2-es kategóriában, míg Kovács Hannával az oldalán páros lépésben is felállhatott a dobogó második fokára. Somogyi Eszter is a második helyig jutott a produkciójával. Somogyi Ákos egy második, míg Tóth Ákos egy harmadik hellyel zárta az idei OB-t.

Magyar Bajnokok 2015-ben

  • Felnőtt férfi bajnok: Bence Balázs (LSC) – Fenomén-D
  • Felnőtt női bajnok: Németh Blanka (Szárnyaló SE) – Garfield
  • Ifjúsági leány bajnok: Czeglédi Ágnes (Szárnyaló SE) – Garfield
  • Ifjúsági fiú bajnok: Király Ákos (Szárnyaló SE) – Garfield
  • Gyermek leány bajnok: Görgey Zsófia (Berri SE) – Harry Potter
  • Ifjúsági csapat bajnok: Magyar Póniklub Szövetség – Karlotta
  • Ifjúsági páros bajnok: Dragán Petra – Semerédy Alexandra (BLK) – Altair

2015.11.13. Forrás: Kapos.hu, Lovastorna Szakág
Frissítve: 2022.09.11.

Hozzászólások