Lóagility: csak egy magyar ló és lovas van a gáton

Egyed Anna és lova, Krampusz alkotja hazánk egyetlen, nemzetközi szinten versenyző lóagility párosát:

Egyed Anna és Krampusz – kattints a képre a galéria megtekintéséhez

“Négy éve foglalkozom Krampusszal, aki egy sodrott herélt. Teljesen nyersen vettük három éves korában. Csak a Parelli módszer szerint képzem, lovagolva is csak kötőfékkel van.

2014-ben kezdtünk agilityben versenyezni. Az év során a 12-ből nyolc alkalommal tudtunk pályát küldeni, így értük el ezt az eredményt, amivel összetettben a liberty, tehát vezetőszár nélküli kategóriában második helyet értünk el (reserve champion). Emellett a vezetőszáras, avagy “on line” kategóriában összesített harmadikok lettünk.

Krampusz 2014-ben kezdett versenyezni, jó helyezéseket ért el a Nyeregszemle Kupán, és EXCA Non-Pro kategóriában is. Agilityben mi vagyunk az egyetlen páros Magyarországról. Állandó kamerásom a férjem, Horváth István, nélküle nem menne!”

A versenysorozat résztvevőinek minden hónapban fel kell venniük és be kell küldeniük az elvégzett feladatokat. Az eredeti hanggal, vágás nélkül készülő videókat szakértő zsűri értékeli. Anna és Krampusz alábbi teljesítményükre az elérhető 100 pontból 99-et kaptak:

 

2015.01.20.
Fotók: Erdős Nikoletta, Nagy Lajos – BigLali, Horváth István, Egyed Máté
2019.05.01.
Frissítve: 2022.02.17.

 

Hozzászólások