Bosits Boglárka nyerte a nap legrangosabb versenyszámát

Vasárnap is 100 centiméteres magasság várta az első versenyszámok lovasait.

A nyitott, ideális időre rendezett számban Szotyori Nagy Ádám tanítványa, Szabó Nikolett és Chance szerezték meg a győzelmet, második lett a cseszterlintes Csaba Janka és Lady Rataxes, harmadik Biacsics Norbert és Kingsman-P.

A kezdő lovasok között Győr Emma Anna és Rakéta Regény (Lacházi LKE) 8,30 stílusponttal állt a mezőny élére, a további dobogós helyeket Schmid Tamara és My Colt Móres, valamint a szombaton is szépen teljesítő Szalai Sarolta és Lora érdemelték ki a stílusbírótól kapott pontjaik alapján.

Az ifjúsági korosztály legjobbja a Kenese Lovas Club színeiben Jakab Levente és Elzino voltak, második Vigh Letícia és Okaloosa, harmadik Kertész Vivien és Korax Cenzor Gondtalan.

Az amatőrök szintén 110 centiméteren megrendezett versenyszámában megszerezte harmadik győzelmét is Tóth Dorina, ezúttal N-Gesmer Rouge nyergében, második Dióssy András és Atlanta. Harmadikként zárt, ezzel újabb dobogós helyezéssel búcsúztatta a hétvégét a Tóth Bagi Dorka – Curtis páros is.

A nyitott versenyszámban Győrfi Bernadettnek szólt a taps, aki Furioso XLVII-29 Tréfát lovagolta (Lóbarátok Tököli Egyesülete), mögötte a Fenyves Lovarda két párosa végzett, Varga Zsóka és Mastermind, valamint Mikó-Vécsey Nóra és Serafina.

A 120 centiméteres versenyszám ezúttal 49 indulót vonzott. A Fábiáncsics Horses SE lovasa, Faluhelyi Ádám és For The Moment teljesítette a leggyorsabban a pályát, maga mögé utasítva a castíliás Kovács Rolandot Whiskey Del Tiglióval, valamint Litkei Nórát Neverland nevű kancájával. A további helyezések: Fekete György – Larsson, Koncz Kincső – Luisa, Hack Eliza Szonja – Pamela Von Wichenstein.

130 centiméteren ezúttal is elvitte a győzelmet a versenytársak orra elől Göttler Vilmos és Jégvirág. A második helyet Vándor Zsófia szerezte meg Chacco-Bella nyergében, harmadik Mécs Emma és Aurora. A további sorrend: Faluhelyi Ádám – Forever Gold PS, Kozma Rebeka – Kannandro, Sándor Balázs – Casallo.

Tizenegy lovas vállalta az utolsó napi megmérettetést 140 centiméteren. A versenyszámban mindössze egy hibátlan lovaglást láthatott a közönség, Bosits Boglárkától és Caremostól, akik ezzel meg is szerezték a győzelmet.

Faluhelyi Ádám és Cordiss egy verőhibával került a második helyre, Fábiáncsics Gábor és Convey pedig öt hibaponttal a harmadik helyen zárt. Az eredményhirdetésre még Babinszki Lászlót és Szűcs Zoltánt szólították.

2022.08.28.
Kép: Canva
Forrás: nemzetilovarda.hu

Hozzászólások