Ilyen még nem volt: Ausztráliába megy a magyar versenyló

Fantasztikus bejelentést tett közzé az Álmodó Istálló: hazánk és a régió egyik legjobb lova, Thunder Teddington Ausztráliában folytatja pályafutását.

Thunder Teddington – Fotó: Kincsem Park – Nemzeti Lóverseny

„Ma már egyértelmű, ami idáig csak találgatások tárgya volt: Thunder Teddington – első magyarországi versenylóként magyar tréningből – 2016-ban már Ausztráliában fogja folytatni pályafutását. Bízunk benne, hogy új tulajdonosainak is sok-sok csodálatos, felejthetetlen versenysikert fog elérni úgy, mint tette azt az Álmodó Istálló csapatának és a családnak!

Találkozunk: 2016. november 1-5 Melbourne-ben?!

HAJRÁ TEDDI!”

Írta Facebook oldalán az Álmodó Istálló csapata 2015. december 24-én. A szenzációs bejelentést a Jason Warren Racing Versenyistálló is megerősítette, egyben részletesen bemutatta az új magyar jövevényt az istálló rajongóinak.

A hírek szerint Thunder Teddington egy újonnan alakult részvénytársaság tulajdonába került. A magyar klasszis a németországi karantén után London érintésével fog Ausztráliába utazni, a tervek szerint február végén.

Thunder Teddington új otthona a Melbourne-től csupán 70 kilométerre fekvő Dennistoun Park lesz. Az ötven istállós tréningtelepen minden adva van ahhoz, hogy a sikeres akklimatizáció után Teddi Ausztráliában is bizonyítson, akár a legjobbak között a Flemington Parkban.

Maronka Gábor idomítottjára, a kiváló négyévesre már ősz elején, Baden-badeni futásakor felfigyeltek. A vevők vételi szándékát a svájci Listed siker, a novemberi drezdai helyezés, valamint a kiegyensúlyozott magas formák erősítették meg.

Thunder Teddington még itthon – Fotó: Vonczem Gabriella

Az elmúlt másfél évtizedben került már magyar ló az Egyesült Államokba, de arra még nem volt példa, hogy magyar tréningben álló lovat Ausztráliából vásároljanak meg. Az Álmodó Istálló számára ez nem csak jelentős anyagi, de szakmai és erkölcsi siker is egyben, melyből hosszútávon nem csak Deák György, hanem a teljes magyar lóversenysport is profitálhat.

Black Caviar csodálatos menetelése után ismét a hazai figyelem középpontjába kerülhet az ausztrál lóversenysport – de ezúttal egy magyarországi versenyló révén. Mi mást is mondhatnánk?

Hajrá Teddi!

2016.01.06. Forrás: kincsempark.com

Hozzászólások