Ifj. Lázár Zoltán nyerte a Mesterek Tornáját

A még csak 16 esztendős ifj. Lázár Zoltán és Lacrima di Felicita sikerével ért véget a Túri József emlékére megrendezett versenyszám a kaposvári Pannon Lovasakadémián.

Immáron 27. alkalommal rendezték meg a rangos nemzetközi díjugrató versenyt, melyen a legjobbak között több mint 8 millió forintot osztottak szét.

A verseny első két napján, Varga Balázs Jloval a Nagykörben legyőzhetetlen volt, de vasárnap délután azonban beigazolódott a papírforma. Öt lovas teljesítette hibátlanul a horvát nemzetközi pályaépítő, Eduard Petrovic 140 cm-es Nagydíjának első pályáját.

A győzelmet idén ifj. Lázár Zoltán szerezte meg kimagasló képességű pej kancájával, Lacrima Di Felicitával, megelőzve a Vas megyei Fajka Dávidot, aki Leonardo H-t lovagolta. Harmadik a fiatal lovas válogatott Burucs Barna lett, aki egy verőhibát vétve a második forduló leggyorsabb pályáját teljesítette Sir Winston C-vel.

Ifj. Lázár Zoltán, aki 2013-ban már nyert CSI * Nagydíjat a budapesti Gróf Széchenyi István Emlékversenyen, a gyermek Európa-bajnokságon az aranyéremért vetett össze és tavaly ifjúsági EB döntőt lovagolt, most a Mesterek Tornája történelmének legfiatalabb Nagydíj győztese lett. A domonyvölgyi lovast Pirik Zsolt készítette fel, aki közel két évtizede nyert Mesterek Tornája Nagydíjat.

Mesterek Tornája Nagydíj döntőjének dobogósai:

  • ifj. Lázár Zoltán (Lázár Lovaspark SE, Lacrima di Felicita) 0 hibapont – 42,00 mp.
  • Fajka Dávid (Jáki LK, Leonardo H) 0 hibapont – 44,81 mp.
  • Burucs Barna (Lovas Akadémia SC Kaposvár, Sir Winston C) 4 hibapont – 40,18 mp.

2015.03.16. Forrás: Dijugratoszakag.hu
Frissítve: 2022.08.06.
Fotók: Canva

Hozzászólások