Hogyan lehet megjósolni a lóverseny győzteseket?

A lóverseny nem csak a véletlenről szól, hanem a statisztikák és másféle rendelkezésre álló információk feldolgozásáról és figyelembe vételéről. Ezek együttesével alakíthatod ki a saját álláspontodat, és teheted meg a fogadásaidat.

A fentiekből már sejtheted, hogy valódi jóslásra nem lehet hagyatkozni a szerencsejátékban, de néhány dolog betartásával és szem előtt tartásával te is sokkal több fogadásodat hozhatod ki győztesre a lóverseny során. Természetesen az is fontos, hogy a fogadási oldalak a legjobb oddsokkal biztosítsák a számodra ezeket a statisztikákat és adatokat, így ennek megfelelően kell választanod.

A pálya, az induló helyezés és a távolság

Ezekben a témakörökben is számos kérdést kell feltenned magadnak, melyeket megválaszolva könnyebben kiválaszthatod a favoritod. Az általad kiszemelt ló milyen eredményeket ért el korábban ugyanezen a távon? Futott már, vagy a mai lesz az első ekkora távja, esetleg rendszeresen nyerő a hasonló versenyeken?

Mennyire áll jól neki a pálya anyaga? Jobban megy-e füvön, salakon, esetleg szintetikus bevonatú felületeken? Melyik pozícióból vág neki a versenynek? Az egy körös futamoknál általában nyerőbbek a külső pozíciók, míg a több körös versenyeken a belső pozíciók hasznosabbak a rajtnál.

Versenyek száma és a közöttük eltelt idő

A lovaknak is szükségük van pihenésre, de hosszabb idő után kimennek a formából. Ezért érdemes megnézned az előző futamok időpontját és a közöttük eltelt időket is. Ha a kiszemelt ló 30-60 napja futott utoljára, akkor ez az ideális időtáv egy versenyló szempontjából.

Ha már 90 napja nem versenyzett, akkor esetleg szüksége lesz egy futamra, hogy újra formába lendüljön, a legalább 180 napja nem futó lovak pedig ritkán teljesítenek jól.

Nem csak a futamok között eltelt időt kell megnézned, hanem az elmúlt 1-2 évet is. Ugyanis a túl sokat futtatott lovak a legritkább esetben versenyeznek jól, az ideális eset, ha az elmúlt 2 évben nem volt 13 versenynél többje. Érdemes az ilyen állatokra fogadnod, mivel ezek még formában vannak, és kerülni a túlhajszolt jószágokat.

Odds-ok elemzése

A korábbi odds-ok nyomon követése és elemzése szintén jó fogadási ötleteket adhat. Ellenőrizd le, hogy a kiszemelt ló benne volt-e a favoritok között az elmúlt 3 versenyen, és hogy nyert-e. Ha favorit volt, de nem jött össze neki, akkor általában az elkövetkező versenyeken sokkal jobban fog teljesíteni, és nem egyszer elviszi a győzelmet is.

Nézd meg azt is, hogy az adott ló nem tartozik-e a soha be nem teljesülő ígéretek közé. Az olyan állatok, melyek mindig esélyesek, de sohasem nyernek, inkább nem érik meg a tétet. Azt is mérlegeld, hogy vannak-e olyan indokaid, melyek szerint a favorit megverhető. Ha igen, akkor ez ismét jó alkalom lehet a fogadásra.

Végül pedig, ismerd azokat az állatokat, melyek korábban többször is nagy nyereményeket fizettek. Az ilyen állatok hajlamosak megismételni a sikereiket, így, ha megfelelő odds-ot találsz, akkor szép pénzt zsebelhetsz be.

Gyorsaság és edzés

A lovak korábbi futamain bemutatott sebességéből és az edzéseken látottakból is levonhatsz következtetéseket. Tudsz olyan állatról, mely lehagyta a mezőnyt a futam elején, és majdnem nyert? Egyes esetekben az ilyen állatok a következő versenyeken be is húzzák a győzelmet.

Szintén oda kell figyelned az olyan lovakra, melyek nagyon jó tempót diktáltak a verseny elején, de a végére kifáradtak. Ha ilyen állatot indítanak rövidebb távon, azt már kibírhatja az ereje, és a gyorsaságával akár az élen is végezhet.

Hasonló a helyzet, ha egy ló fölényesen megnyeri a futamát. Ilyenkor várhatod, hogy a következő alkalommal is bomba formában lesz, különösen, ha van lehetőséged megnézni az edzését, és ott is kirobbanó az ereje.

Ellenben óvakodnod kell az olyan állatoktól, melyek az utóbbi versenyen hátulról törtek az élre, és egy nagy sprinttel nyertek. Az ilyet a legritkább alkalommal tudják megismételni, ezért nem biztos, hogy rá kell fogadnod.

Hajtó és tréner

Az állatok mellett az emberi tényezőket is figyelembe veheted, különös tekintettel a hajtókra és a lovakat edző személyekre. A megfogadni kívánt ló edzője nyerő szériában van? Ha igen, akkor érdemes az ő lovára fogadni, mert ebben a szakmában, aki nyer, az általában folyamatosan nyer, a lemaradók pedig hátul kullognak.

Van olyan versenyló, melyet eladtak? A legtöbb esetben az új gazda egy sikeres versennyel akar bemutatkozni a lovával, ezért mindent megtesz a győzelemért. Emellett egyes zsokék nagyon jól kiegészítik az általuk hajtott lovat, így, ha felbukkan egy ilyen jól összeszokott páros, akkor érdemes neked is extra figyelmet szentelni nekik.

A zsokéknál azt is ellenőrizheted, hogy van-e olyan személy közöttük, aki ugyanazzal a lóval indul, mellyel legutóbb nem nyert. Az ilyen hajtók általában keményebben próbálkoznak a következő versenyen, ráadásul idő is kell ahhoz, míg a ló és lovasa összeszokik. Érdemes lehet tehát rájuk is fogadnod.

Végül pedig, természetesen kövesd nyomon a sztárzsokékat és trénereket. Ők azért vannak a csúcson, mert nagyon ismerik a szakmát, és ha olyan futamon fogadsz, ahol ilyen páros indul, akkor komoly esély van a győzelmükre.

2021.10.26.
Szöveg:  onlinesportfogadás.com
Frissítve: 2023.03.01.
Fotó: Canva

Hozzászólások