Overdose visszatér

Overdose visszatér

Másfél év után újra versenyezhet

Overdose másfél év kihagyás után, május közepén versenyezhet újra, most az alagi versenypályán készül.

Testvére néhány héten belül kaphat nevet, amit még jóvá kell hagyatni, a tulajdonosok azonban júniusban már őt is a versenypályán szeretnék látni – minderről Mikóczy Zoltán, Overdose társtulajdonosa beszélt a DIGI Sport Reggeli start című műsorában.
„Dózi kint van az alagi versenypályán, tavaly augusztus óta problémamentes az állapota. Ha nem jön közbe semmi, akkor május közepén már versenyezhet. A patasérülését egy újfajta módszerrel gyógyítottuk, ami úgy tűnik, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Dózi újra a régi, a kedve, a lendülete töretlen, bízunk benne és komoly elvárásaink vannak vele szemben.”

Mikóczy Zoltán elmondta, még nem döntöttek arról, hogy Overdose milyen versenyen tér vissza: „az idomár azt szeretné, ha egy kevésbé erős mezőnyben indulna, nekem azonban komolyabbak az elvárásaim. Azzal egyetértek, hogy az első verseny könnyű legyen, hiszen Overdose másfél éve nem futott, bár abban is biztos vagyok, hogy a szívét, lelkét odateszi majd. Hamarosan ki fog derülni, hogy milyen versenyre nevezzük. Azt gondolom, akkor érdemes Overdose-t tovább versenyeztetni, ha az első futam jól sikerül és képes lesz arra, hogy ismét group 1-es versenyeken váltsa be a hozzá fűzött reményeket.”

Mikóczy Zoltán tavaly november óta figyelte Overdose testvérét: „Írországban készült fel a ló, kitűnt a többiek közül gyorsaságban és robbanékonyságban is, mindenki figyelte a karrierjét. Korábban, árverésen kívül, már tettem ajánlatot a megvételére, először 60 ezer, aztán 80 ezer eurót, de a menedzser kinevetett, hogy ennyiért nem adja oda.” A rekordösszegért megvásárolt ló júniusban versenyezhet először.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy versenyezhet-e együtt a két ló, Mikóczy Zoltán azt mondta: nincs olyan verseny, ahol együtt futhatnának, de nem is szeretném. Elég lesz összehasonlítani a két különböző versenyt, szakmán belül így is tudnak majd párhuzamot vonni. Ami pedig a névadást illeti: az biztos, hogy O betűvel kezdődik majd, a szlovákiai Új Szó és egy magyar szaklap internetes felhívást tett közzé, több mint háromezer javaslat érkezett, vannak köztük nagyon jók és szélsőségesek is. Egy-két héten belül döntenünk kell, mert név nélkül nem versenyezhet és a nevet még jóvá kell hagyatni.”

2013.04.26,
Forrás: Nemzetisport.hu
Kép: Canva
Frissítve: 2023.07.25.

Hozzászólások